Yandex Vs Google

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yıllar Yılı Ağzınızdan Düşmeyen 80 Yaşındaki Ninelerin Bile Adını Bildiği Google , Krallığını Koruyabilecekmi Yoqsa Yandex Yeni Arama Motoru Google'ı Krallığındanmı Edecekk ??

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Kral tahtayken oturmasında.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bu ne şimdi :) 2-3 gündür bir yandextir gidiyor arkadaş.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION]
Aynen bende : )

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Yıllar Yılı Ağzınızdan Düşmeyen 80 Yaşındaki Ninelerin Bile Adını Bildiği Google , Krallığını Koruyabilecekmi Yoqsa Yandex Yeni Arama Motoru Google'ı Krallığındanmı Edecekk ??

İlk önce Türkçe kelimeleri Türkçe Latin Harfleriyle yazmay(ı)a özen göstermeyi, öğren :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Google ile yandexi karşılaştırmaya değmez yandex şu an için çok yetersiz bence ileride belki...

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
şu anda Yandex yeni doğmuş bebek gibi.

Onun için google'la kıyaslamak için çok erken.

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Öyle Olabilir Zaten Google Karşısında Öyle Olmak Zorunda...:D:D...Ancak Şunu Söyliyim Bazen Yeni Oluşan Bir Takım Şeyler Eskilere Büyük Zararlar Verebiliyor...Hele Eskiye Göre Modern Ve Gelişmişse...;);)...Yandex 2 dk Kullandım Hoşuma Kaçtı Öyle Yani ;)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Alternatif her zaman iyidir unutmayınki dünyada beş milyar dan fazla web sayfası var google sadece bir buçuk iki milyarını index lıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
YANDEX çok daha iyi dikkat edin aynı şeyi yazıncı yandex te hep daha fazla sonuç çıkıyo ve mail i de süper google den eksiği yok fazlası var

ferdinnand

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Internet camiasının gün yüzünde kendilerini pek görmesek de kapalı kapılar ardında yeraltına indiğimizde Ruslar'dan korkulur. Aramaları Google üzerinden yapmaya direndiğim yılları hatırlıyorum da, search.com en büyük ve tek büyük motordu, yavaş yavaş ve sinsi sinsi Google geldi ve yıllar içinde bu hale geldi. Yandex'te potansiyeli gördüm, çok fena...

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Yandex Navigasyon geliyor.. Hazır olun :D

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
belki "arama motoru" konusunda biraz geride kalabilir ama bence diğer hizmetleri çok iyi mesela ben "yandex mail" ve "yandex disk" kullanıyorum ve bulutta 10gb alanım var; kontrol ettim şimdi :D gmail de de 10gb alanım varmış :D öncesinde 7gb idi :D

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Bana göre Yandex Google ile kıyaslanacak kadar gelişmedi.

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
yandex arama motorunu ve yandex mail'i kullanıyorum. iyi hoş da yandex'in arayüzü çok karışık.belki biraz daha sade olması gerekiyor. google çok sade ve hoş.bence yandex'in de arayüzü google gibi sade olmalı.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yandex'in artılar Maps özelliği Google'dan daha iyi ve disk alanı 11 GB. Web sayfası analiz özelliği Google'dan daha ayrıntılı. Türkiye pazarına önem veriyorlar.
Yandex'in eksileri kişiselleştirilmiş arama sayfası ve özelleştirmeleri çok çok zayıf. Mail temaları hala basit.
Yandex'in Rus yatırımı olması Google'ın reklam payını göz önüne alacak olursak bana hiçbir zaman Google kadar reklam ücretleri alamayacağını düşündürüyor. Çin bile kendi arama motorunu yaptığı halde hala o nüfusun hakkını veremiyor.
Google eğer çok büyük bir piyasa hatası yapmazsa ya da bir skandal yaşamazsa pazar payı hiçbir zamn diğerlerinin gerisine düşmez.
Yansex iyi bir alternatif olarak yoluna devam edecektir. Yandex mail kullanımı oldukça düşük. Artık insanlar iş görüşmelerinde dahi facebook mail hesaplarını kullanıyorken Hotmail ve Google bile buna dur diyemezken Yandex'in bunlarla rekabet etmesi zor. Yani özetle dosya paylaşımı yapan bir webmaster değilseniz Yandex size çok bir alternatif sunmaz.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yandexi bilmem de google boyle yan gelip yatmaya devam ederse baska bi sirket eninde sonda gercek zamanli dosya arama teknolojisiyle cikip googleyi sollar orasi kesin :P

Yandex Navigasyon geliyor.. Hazır olun :D
o zaten var. hatta googleden daha gelismis bi ozellik olarak anlik trafik bilgisi de sunuyo.
bulunulan caddelerden hangilerinde trafik var goruyosun.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
yandexi bilmem de google boyle yan gelip yatmaya devam ederse baska bi sirket eninde sonda gercek zamanli dosya arama teknolojisiyle cikip googleyi sollar orasi kesin :P

o zaten var. hatta googleden daha gelismis bi ozellik olarak anlik trafik bilgisi de sunuyo.
bulunulan caddelerden hangilerinde trafik var goruyosun.

Navigasyon var mı?

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Navigasyon var mı?
navigasyondan kastin yandex adiyla satilan bi kutuysa o yok sanirim ama aylar once boyle bi projeleri oldugunu duymustum .

ancak harita ve harita servisleri var.yazilim filan dahil. cihazi da musteri cikarsa cikartmalari vakit almaz.:P

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
YandeX çok kaliteli bir servis,önümüzdeki sezonlarda mutlak Google'yi aramıyacaktır.

muhendisbey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yandex neymiş ki, deodorant markası falan mı acaba ?!

o kadar yani..

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yandex ülkemizde vergi veriyor.
Google kazandığını alıyor götürüyor. Ülkemize 1 kuruş faydası olmayan firma.

Bu nedenle kişisel olarak yandex e destek verilmesi taraftarıyım.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Google'yi facebook geçti.Bir de yandex geçerse kötü olur.

Yıllar Yılı(2. harfin büyük yazılması forumda serbest) Ağzınızdan Düşmeyen 80 Yaşındaki(Bağlaç olan "ki" ayrı yazılır.) Ninelerin Bile Adını Bildiği Google , Krallığını Koruyabilecekmi(Soru anlamındaki "mi" ayrı yazılır.) Yoqsa(doğrusu "yoksa") Yandex Yeni Arama Motoru Google'ı("Yandex Yeni Arama Motoru Google'ı" anlatım bozukluğu yeni olan yandex mi google mi?) Krallığındanmı(ayrı yazılır) Edecekk(Yazım yanlışı doğrusu "edecek" ) ?
Forumda benim de yaptığım yazım yanlışları ve anlatım bozukluklarını tespit ederseniz bana bildirebilirsiniz.

kanalistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu karşılaştırma için daha çok erken, belki 3 sene sonra yapılabilir.

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Google'yi facebook geçti.Bir de yandex geçerse kötü olur.

Yıllar Yılı(2. harfin büyük yazılması forumda serbest) Ağzınızdan Düşmeyen 80 Yaşındaki(Bağlaç olan "ki" ayrı yazılır.) Ninelerin Bile Adını Bildiği Google , Krallığını Koruyabilecekmi(Soru anlamındaki "mi" ayrı yazılır.) Yoqsa(doğrusu "yoksa") Yandex Yeni Arama Motoru Google'ı("Yandex Yeni Arama Motoru Google'ı" anlatım bozukluğu yeni olan yandex mi google mi?) Krallığındanmı(ayrı yazılır) Edecekk(Yazım yanlışı doğrusu "edecek" ) ?
Forumda benim de yaptığım yazım yanlışları ve anlatım bozukluklarını tespit ederseniz bana bildirebilirsiniz.

benimkileri bulmanı isteyen kim ?

Bu karşılaştırma için daha çok erken, belki 3 sene sonra yapılabilir.

böyle bir karşılaştırma yazmamın nedeni yandex çıkışını iyi yaptu eğer gerisini getirebilirse bu karşılaşma çoktan başlamış denilebilir..