Yandex Mail kullananlar için önemli

ferhataydın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu Konudan Sonra Yandex mailimin Güvenlik durumunu ve Ayarlarını Bir Kontrol Edeyim .

Konunun güvenlik ayarlarıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
İsterseniz yedek eposta adresi girin, isterseniz cep telefonu.
Deseniz ki "yedek eposta adresime de giremiyorum, cep telefonu hattımı da değiştirdim, bu eposta adresi benim, buyrun bu kimliğim bu da benim fotoğrafım". Bu durumda Yandex size almak istediğiniz eposta adresini şıp diye verecekti :)

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
facebook şifremi unutmuştum hiç bir şekilde giriş yapamıyordum,mesaj attım bana döndüler ve resimli kimlik fotokopisi istediler bende bazı yerleri kapatıp mail attım ve geri dönüş yapıp şifre verdiler ve giriş yaptım,face sanırım göndermeden önce hesabına bakıyor resmin ve adın aynıysa yolluyor gibime geldi

ha bu arada,gmail de diğer mailler gibi tam anlamıyla güvenli değil,gmail google çatısı altında olduğundan mail havuzu var ve tüm gmail'e gelen giden postalar o havuzda bulunuyor

Cyberia

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu aynı zamanda Yandex'te çalışan arkadaşlarımıza da iletiyoruz.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
vay be ilginç olmuş baya

emirgokhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gmail gibi telefon doğrulama kodu olmadığı için bana da fazla güven vermiyor.

istbne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bahsettiginiz mevzu bugun bir cok buyuk firma tarafindan uygulanmakta maalesef ama pek fazla bir care de yok gibi zira hesap adina soyadina ait resmi bel;ge veriyorsunuz. Bu google'da da Ebay'de de ayni. Tek farki onlarda cok daha uzun suruyor ama neticede aliyorsunuz. Yandex ile farkettigim bir farkli durum ise musteri hizmetlerinin cok hizli ve etkili olmasi. Ayrica saygililarda. Tek hatalari hesabin gercekte size ait olup olmadigini anlamak icin ilave soru sormamalari olmus. En son ne zaman hesaba giris yaptiniz, kime email gonderdiniz, email aldiginiz bir kac kisi gibi durumunuzu dogrulayacak sorularla kimliginiz desteklenebilirdi. Ben yukaridaki email trafigindeki durumu kolaylikla duzeltilecebilecegini dusunuyorum. Gecmiste tum firmalar hata yaptilar ve Yandex'te yapti belliki ama bu camur yagmuruna tutmayi gerektirmez.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yandexe laf söyletmem adamlar çok iyiler hele yigit cesur benim kankamdır kendisi :)

bir öneri yapmıstım 2 gün sonra önerimi gerçeklestirdiler

carter15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendilerini biraz daha geliştirmeleri gerek. Böyle basit şeylerle nasıl hesap verilebilir.

izmirdenbiradam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çözümlerine güldüm :) erişimi tekrar engelledik :) merak ettim nasıl bi önlem olucak şimdi acab ?

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bende deneme amaçlı belki ilerde bir gün lazım olur diye bir yandex hesabı almıştım sadece bir iki abone olduğum sitelerin mailini oraya yönlendirmiştim halende öyle açıkçası gmail kullanıyorum ve birçok bilgimde gmailde ne kadar güvenli oda açıkçası tartışılır ama şu haliyle yandex i pek kullanacağımı sanmıyorum ama belki ilerde...:)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Yandex destek ekibi iyi niyetli olarak sıkıntı yaratmadan yeni şifre iletmiş. Ama evet açık.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Merakımı gidermek için yandex ile iletişime geçtim ve bu konuyu ilettim.

Sonucu sizinle paylasmak istedim buyrun ..

...............................................................................................

Ömer Bey Merhaba!

Kullanıcıların bir e-posta hesabı üzerinde hak iddia ettiği durumlarda, doğrulama amacıyla kendisinden standart bir takım veriler isteniyor. (en sevdiği hayvanın adı, anne kızlık soyadı gibi "güvenlik sorusu", cep telefonu numarası vs.) Bu tip sorulara cevap veremeyen veya bu detayları hatırlamayan kullanıcılardan ise kimlik doğrulaması adına nüfus cüzdanı, ehliyet gibi bir resmi doküman da talep edilebiliyor. Bu adımdan sonra kullanıcının kişisel bilgileri Yandex Mail kaydı esnasında verilen bilgiler ile karşılaştırılıyor. Bunlara ek olarak IP adresi, kayıt tarihi vb. veriler de karşılaştırılıyor.
örnekadres@yandex.com.tr<mailto:%C3%B6rnekadres@yandex.com.tr> gibi bir adresin Örnek Ad Soyad kişisine ait olup olmadığı bu tür bir prosedür ile doğrulanmaya çalışılıyor.
Söz konusu durumda, standart doğrulama sürecinde kullanıcının verdiği bilgiler ile mail hesabı bilgileri örtüştüğü ve kendisine ait olduğu saptandığı için bu adrese erişim verilmiş. Bu durumda bir güvenlik açığı söz konusu değil.

--
Saygılarımla, Yiğit Cesur
Yandex Destek Ekibi
http://yardim.yandex.com.tr

Ticket#12120620391775195

vladimirpyro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=263279]ferhataydın[/MENTION]

Müşteri kaybetmemek uğruna hosting firmaları dahi bu tür uygulamalarla şifre vs. temin etmektedir.

Çok şaşıracak birşey yok. Dürüst davranmışsın helal olsun. Benim adım Ahmet Yılmaz gibi çok bulunan bir isim olsa ahmetyilmaz@yandex.com.tr hesabını parayla satarım.

SMS, TC Kimlik, Alternatif Mail vs... daha çok geliştirmeleri lazım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yandex, zaten google'un kodlarını kullanıyor tümüyle...
bilginize

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
arkadş bence yanlış ypmış ben olsam para ödülü alırdım . htta yandexe dava açardım özel haklarımı dagıtıyorlar diye :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sayın,
Ferhat Aydın

Gözden kaçırdığınız bir husus var. Adamlar sizinle yazışmış ve kimlik istemiş siz bu mail benim demişsiniz. Bu yandex açısından çok da sorun olmaz ama sizin açınızdan. Dolandırıcılık, özel hayatın gizliliği ve hak gaspı, vb. konulardan suçlanabilirsiniz. Yaptığınız iş Bilişim hukuku, Türk Ticaret Kanunu ve Medeni Kanun çerçevesinde ceza almanızı sağlar. :lol: