Yalnızlığa Alışan Var mı

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Ne kadar süredir yalnızsın? Bunu söylemek o kadar kolay değil.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Yalnız yaşamak ayrı, yalnız kalmak ayrı. Ben yalnız kalabilirim hatta bunu severim. Kendimle müzakere ederken bir çok kez bunu yaparım.
Ama yalnız yaşayamam. İnsanın psikolojisinede iyi gelen bir şey değildir. Bir insan ruh eşini bulup onunla günlük gülistanlık bir hayat yaşama ihtimali varken neden bir ağaç gibi yaşasın ki? Denemelidir bence..

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Alıştığını sanıyorsun ama gün geliyor konuşacak dertleşecek yanında ağlayacak birini arıyorsun insanoğlu tek yaşamak için yaratılmamış alıştım desek de ruhumuz alışamıyor hep arıyor....

umutbitti

Asistan
Reaksiyon puanı
33
İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Alışmak gibi bir durum söz konusu değildir. Yalnız ve asosyal insanların intihar istatistiklerine bakarsanız anlayacaksınız ne demek istediğimi.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Yalnızlık en azından seni yalnız bırakmaz..

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Kendimizi bulabildiğimiz, kimsenin karışmayacağı bağımsız bir köşe, mesela penceresi sarmaşıklarla yada üzüm asma yaprağı ile kaplı pek ışık almayan içi kitap dolu bir oda, yalnızca yalnızlığımızı yaşayabileceğimiz, kendi içimize dönmemizi ve kafamızdaki tüm sorulara cevaplar aradığımız, kendimizle dertleşebildiğimiz nezih bir ortam. Kim bilir, olur ya belki ileride yalnızlığa alışmak zorunda kalırsak, bu bizim için bir ön hazırlık olarak da görülebilir. Bilmiyorum, ara sıra yalnız kalmak iyidir diye düşünüyorum ama sürekli yalnızlık ruh sağlığı açısından pek iyi gibi gelmiyor bana. Hele ki, zaman boş boş hiç bir şey yapmadan geçiriliyorsa, zaman öldürmekten başka bir şey değildir, bu da ancak sorumluk almak istemeyenlerin bir tercihi olabilir.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Yalnız gitmez alıştığını zannedersin ama hayat enerjini tüketirsin kendini kandırırsın alıştım diye.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Kalitesiz çevren olacağına, kaliteli yalnızlığın olsun.