Yaktın Beni i7 8750H

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
Arkadaşlar bu işlemci hangi oyun olursa olsun 90-95 derecede arasında çalışıyor. Kimisi termal macun değiştir diyor ama aldığımdan beri durum böyle ve alalı 1 yıl bile olmadı. Açtım fan temizliği yaptım yine aynı şekil devam ediyor. Ne yapmak gerek :(

ahmetfarukk_55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Sıvı soğutmada iyi bi çözüm olabilir
genelde i7 gibi işlemcilerde sıvı soğutma kullanılıyor

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
Sıcak çalışan bir işlemci zaten laptoplarda genellikle en büyük sorun sıcaklık. :D frekans düşürmüyorsa çok da sorun değil ama termal macun yenilmesi şart zaten ve technopatta UV yapanlar bile var.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Aynı işlemci bende var soğutucu aldım kasa altına bir nebze daha iyi (=

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Dışardan soğutmak tek çözüm.Biosta undervolt seçeneği olacağını sanmıyorum laptopta.

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
Sıcak çalışan bir işlemci zaten laptoplarda genellikle en büyük sorun sıcaklık. :D frekans düşürmüyorsa çok da sorun değil ama termal macun yenilmesi şart zaten ve technopatta UV yapanlar bile var.

Frekans düşürebiliyorum performans modlarıyla. Ama frekansı düşürünce de fps düştüğü için bi anlamı kalmıyor. Cooler Boost adında fan modu var 6000rpm'de çalıştırıyor fanları o zaman 80 derecede çalışıyor. Ama şu Valorant'ın Vanguard'ı sağolsun mahvetti Dragon Center'i. Valorant'ta iken çalıştıramıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dışardan soğutmak tek çözüm.Biosta undervolt seçeneği olacağını sanmıyorum laptopta.
Voltaj ayarlarını ellememe izin vermiyor sistem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu termal macun kalitesi markadan markaya değişiyor mu ? Corsair'im 60tl'lik bir macununu görmüştüm onu almayı düşünüyorum.

Son düzenleme: