Yahşi Batı yorumları...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Filmi nasıl buldunuz?

• Beğendim

Kullanılan: 57 67.1%
  • Beğenmedim

Kullanılan: 28 32.9%

• Kullanılan toplam oy
    85

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Cem Yılmaz'ın espirileri zaten belirli bir kitleye hitap eder herkes anlayamaz. :)

ibrhma

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ben şimdi geldim şinemadan ve benim hoşuma gitti...
Yanlız küfürlü sahneleri çok...
Birde filmin girişine +7 koymuşlar bence +13 olması lazım... :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Fida Film ile CMYLMZ Fikirsanat yapımcılığında 1 OCAK tarihinde 370 kopya 693 salonda vizyona giren Yahşi Batı, ilk üç gün açılışı ile yeni yıla damgasını vurdu.

Açılış hafta sonunda 906.663 izleyici, 8.431.853 TL gişe hasılatına ulaşan film; vizyona girdiği ilk gün olan 1 Ocak tarihinde elde ettiği 3.171.825 TL gişe hasılatı ile “Tüm Zamanların En İyi Açılış Günü Hasılatı” rekoruna da sahip oldu.

KAYNAK

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Fida Film ile CMYLMZ Fikirsanat yapımcılığında 1 OCAK tarihinde 370 kopya 693 salonda vizyona giren Yahşi Batı, ilk üç gün açılışı ile yeni yıla damgasını vurdu.

Açılış hafta sonunda 906.663 izleyici, 8.431.853 TL gişe hasılatına ulaşan film; vizyona girdiği ilk gün olan 1 Ocak tarihinde elde ettiği 3.171.825 TL gişe hasılatı ile “Tüm Zamanların En İyi Açılış Günü Hasılatı” rekoruna da sahip oldu.

KAYNAK

Cem yılmaz Yine rekoru kırdı Kaliteli film bence hakediyor :) Sıra Recep ivedik 3'te bekliyoruz bakalım :cool:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
şüpesiz recep ivedik esprileri ile cem yılmaz esprileri aynı anlayışa hitap etmiyor.
recep ivedik halk içinden bir karakter olduğu için her türkün kavrayabileceği şeyler yapıyor. fakat cem yılmaz her filminde türk insanını başka bir ortama koyarak verebileceği muhtemel tepkileri yansıtıyor. dolayısıya cem yılmazın götürdüğü ortamlar hakkında bilgi sahibi olmayan biri filmin büyük bir kısmını anlayamıyor.

böyle giderse konu sanat sanat için mi yoksa halk içinmidir konusuna gidecek gibi görünüyor.

kalite olarak cem yılmaz filmlerine daha çok para harcıyor. dolayısıyla daha kaliteli görsel efektler sunabiliyor.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Öncelikle gülmek için gidicez diyenler ince espiri yoksunuysanız kesinlikle gitmeyin. Fazlasıyla ince espiri var.

Evet filmde çok küfür var . Troy da dahil küfürlü bölümlerden başka gülüncek yer yok diyen bi sürü kişi duydum gördüm. Aksine sadece küfürlü bölümler değil filmin geneli çok komik. Ayrıca filme emek ve para harcandığı belli. Yıllarca kovboy filmlerinde gördüğümüz ortam bire bir hazırlanmış. Mekanlar kostümler süperdi.

Filmde en çok güldüğümüz yer çadırda barış çubuğu içilen sahneydi. Bozağım düğümlenmişti gülmekten.

Ayrıca bi sahnede kendilerinin Türk olduklarını ispatlamak için Türk kültüründen bi çok eseri oyunu bi çırpıda oynadılar. O sahnede hiç küfür olmamasına rağmen çok komikti. Bi kaç sahne hariç film çok akıcıydı.

Profesyonel iş çıkarmışlar görsellik müthişti. Böyle emek harcanan filmlere gidilmeliki Türk sineması gelişsin.

Cem Yılmaz hakketen çok zeki bi adammış iyice anladım..

Verdiğimiz para sonuna kadar helal olsun iyi güldük.

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Öncelikle gülmek için gidicez diyenler ince espiri yoksunuysanız kesinlikle gitmeyin. Fazlasıyla ince espiri var.

Evet filmde çok küfür var . Troy da dahil küfürlü bölümlerden başka gülüncek yer yok diyen bi sürü kişi duydum gördüm. Aksine sadece küfürlü bölümler değil filmin geneli çok komik. Ayrıca filme emek ve para harcandığı belli. Yıllarca kovboy filmlerinde gördüğümüz ortam bire bir hazırlanmış. Mekanlar kostümler süperdi.

Filmde en çok güldüğümüz yer çadırda barış çubuğu içilen sahneydi. Bozağım düğümlenmişti gülmekten.

Ayrıca bi sahnede kendilerinin Türk olduklarını ispatlamak için Türk kültüründen bi çok eseri oyunu bi çırpıda oynadılar. O sahnede hiç küfür olmamasına rağmen çok komikti. Bi kaç sahne hariç film çok akıcıydı.

Profesyonel iş çıkarmışlar görsellik müthişti. Böyle emek harcanan filmlere gidilmeliki Türk sineması gelişsin.

Cem Yılmaz hakketen çok zeki bi adammış iyice anladım..

Verdiğimiz para sonuna kadar helal olsun iyi güldük.
Tamamen katılıyorum , kostümler mekanlar süperdi. Cadırdaki sahneyede hala gülüyorum :D

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benim bir arkadaşım izlemiş. verdiği paraya acıyodu.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Öncelikle cem yılmaz hayranıyım stand-up ta tek başına kral şüphesizi türkiyenen en komik adamı(kemal sunal hariç) ancak filmleri hep berbat ecep ivedikte küfrler bol diye kızardık bu filmde hep küfür ve hep küfürlere gülündü bence tamamen stand-up a yönelmeli

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
güzel güzel izlenmeye değer akıcı bir film

e-k@til

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Filmde çok ince espriler var.Evet biraz da fazla küfür var ama bu batmadı bana.Sinema ortamında da ince esprilere kafa yorulamayabiliyor veya anlaşılamıyor.Fakat çok çok güzel bir film.Yani sonradan düşününce ne kadar komik noktaları olduğunu anlıyorsunuz.Hele bir de o bahsettiğim ince esprileri sinemada fark ederseniz kahkahalarınız bitmeyebilir.

abderos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok küfürün olduğunu söyleyen arkadaşlar için foruma üye olmak zorunda kaldım.Hayatınızda duymadınız?etmediniz? hatta muhtemelen anlamlarını bile bilmiyorsunuzdur?...
Biri çıkıpta bana neden küfürün olmaması gerektiğiyle ilgili bi demeç yazmak zorunda sanırım çünkü çok küfürlü diyen arkadaşlarda muhtemelen neden olmaması gerektiğini bilmiyorlardır...
Bu bir sinema filmi değil mi?İstenildiği gibi dialoglar yazılabilir senaryolar düzenlenebilir.Küfürün olması filmin kalitesinimi düşürüyor?yoksa o yorumu yapan arkadaşlar yabancı filmlerdeki SHUT DA FUCK UP!!! gibi deyimlerin anlamlarınımı bilmiyor düşündürücü?...
Kendileri sinir anlarında,arkadaş ortamında hatta ve hatta futbol maçlarında bazı insanların nufüs cüzdanlarındaki aile sıra no sunu değiştirirler fakat gel gelelim bu gibi sektörlerde biz çok kültürlüyüzde küfüre karşıyız sloganlarını kendilerine felsefe benimserler...
Evet ortada bir küfür var oda sanata ve sanatçıya bu denli ufak bir konu yüzünden yapılan aşalayıcı yorumlardır.Çekimi beyenmezsiniz kabul,senaryo hoşunuza gitmez kabul,oyuncu performansları kötüdür ona da kabul...Ama küfür yüzünden bir filme kötü deniyorsa bu tam anlamıyla kendini büyük görmekten başka bir kompleks değildir.
Yorumlarınızı filmin içindeki dialoglara göre değilde ana tema yada teknik şey lere göre yaparsanız emin olun sizde saygıyla karşılanır yorumunuzu okuyan bazı insanlar tarafından da KÜFÜR yemezsiniz.
(benim yorumumu ister över ister söversiniz açıkçası umrumda bile değil.çünkü bende bir sanatçıyım ve bu denli yorum yapan insanların en azından BANA karşı yaptıkları yorumlara hiç takılmam.)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kahkaha değilde bazen kıkırdatıyor stand up gibi değil. Film gibi bile gelmedi. Tarkanın durumuna düştüğünü söyleyebilirim. Stand upta üstüne yok yalnız.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Filmde çok ince espriler var.Evet biraz da fazla küfür var ama bu batmadı bana.Sinema ortamında da ince esprilere kafa yorulamayabiliyor veya anlaşılamıyor.Fakat çok çok güzel bir film.Yani sonradan düşününce ne kadar komik noktaları olduğunu anlıyorsunuz.Hele bir de o bahsettiğim ince esprileri sinemada fark ederseniz kahkahalarınız bitmeyebilir.

İnce espri konusuna katılıyorum
Çok güldüğüm yerlerde salonda kimsenin gülmediği durumlar oldu
Mesela kelebek olayı gibi :)

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
İnce espri konusuna katılıyorum
Çok güldüğüm yerlerde salonda kimsenin gülmediği durumlar oldu
Mesela kelebek olayı gibi :)

Sorma Ya İnce espiri yüzünden rezil oldum :D Arkadaşlarla Film'e gittik Bazı sahnelerde Koca sinemada sadece ben güldüm Arkadaşlar bile şaşırarak bana Bakıyorlar Espiriyi anlamak gerçekten zor Ama film Gerçekten süper Cem yılmazın eseri olduğu belli küfür konusuna gelincede Küfür artık bi sanat olmuş Hayatımızın bir çok yerinde küfür var Sanki sadece cem yılmazdan duyuyorsunuz küfürü Küfür var diyende gitmesin filme bu kadar basit.

katironni

Asistan
Reaksiyon puanı
3
çok gülmedim.hele ki çak espirisi baydı da ne baydı.bence gitmeyen varsa inanın kayıp değil hiç üzülmesin.çünkü daha önce ki cem yılmaz filmlerinde ne gördüyseniz (arog ve gora)aynı tarzda espiriler.ben çıktığımda verdiğim paraya acıdım.ama dün ejder kapanına gittim.helal olsun dedim verdiğim paraya.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
filmi izlediğim 15 günü geçti tek başıma gittim. burda herkezin farklı yorum yapıyor olmasına şaşırmamak lazım. göreceli denen durum burdada söz konusu..
filmden aklımda kalan ve kahkaha attığım iki espri var.
1. si 7 kocalı hürmüz
2. si eşcinsel tiplemesi

filmi neden beyendim ?
dekordan çalmamışlar. ne gerekiyorsa yapmaya çalışmışlar.
karakterlerin hepsi rolü alan kişilere uymuş.

filmi neden beyenmedim ?
aile ile gidilebilecek bir film asla değil. esprinin ardına saklanıp anaya babaya bacıya avrada sövmenin bence gülünecek bir yanı yok. her küfürden sonra bir erkek olarak yanımda oturan bayanlardan kendi adıma utandım. acaba yeni küfür bir öncekinden daha betermi olucak endişesi ile izledim.

eğer mutahasıp bir aile yapısından geliyorsanız , günlük yaşamınızda argodan küfürden kaçınıyorsanız bu filme gitmeyin tavsiyesi verebilirim..

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Çok küfürün olduğunu söyleyen arkadaşlar için foruma üye olmak zorunda kaldım.Hayatınızda duymadınız?etmediniz? hatta muhtemelen anlamlarını bile bilmiyorsunuzdur?...
Biri çıkıpta bana neden küfürün olmaması gerektiğiyle ilgili bi demeç yazmak zorunda sanırım çünkü çok küfürlü diyen arkadaşlarda muhtemelen neden olmaması gerektiğini bilmiyorlardır...
Bu bir sinema filmi değil mi?İstenildiği gibi dialoglar yazılabilir senaryolar düzenlenebilir.Küfürün olması filmin kalitesinimi düşürüyor?yoksa o yorumu yapan arkadaşlar yabancı filmlerdeki SHUT DA FUCK UP!!! gibi deyimlerin anlamlarınımı bilmiyor düşündürücü?...
Kendileri sinir anlarında,arkadaş ortamında hatta ve hatta futbol maçlarında bazı insanların nufüs cüzdanlarındaki aile sıra no sunu değiştirirler fakat gel gelelim bu gibi sektörlerde biz çok kültürlüyüzde küfüre karşıyız sloganlarını kendilerine felsefe benimserler...
Evet ortada bir küfür var oda sanata ve sanatçıya bu denli ufak bir konu yüzünden yapılan aşalayıcı yorumlardır.Çekimi beyenmezsiniz kabul,senaryo hoşunuza gitmez kabul,oyuncu performansları kötüdür ona da kabul...Ama küfür yüzünden bir filme kötü deniyorsa bu tam anlamıyla kendini büyük görmekten başka bir kompleks değildir.
Yorumlarınızı filmin içindeki dialoglara göre değilde ana tema yada teknik şey lere göre yaparsanız emin olun sizde saygıyla karşılanır yorumunuzu okuyan bazı insanlar tarafından da KÜFÜR yemezsiniz.
(benim yorumumu ister över ister söversiniz açıkçası umrumda bile değil.çünkü bende bir sanatçıyım ve bu denli yorum yapan insanların en azından BANA karşı yaptıkları yorumlara hiç takılmam.)

bence saçma bi yorum olmuş.fevri davranıpta yazdığınızı düşünüyorum.

cinsel ilişkide hepimizin bildiği bir durum."filmde çokfazla açık sahne var" diye herhangi bir film eleştirilse , bilmediğiniz bişeymi yahu diye mi cevap vermemiz lazım.

sizin mantığınızla gidersek birisi size neden yalan söylüyorsun dese,sizde sanki sadece ben söylüyorum etrafta herkes söylüyo falanmı diyceksiniz.

filmde çok fazla küfür var.ben ailemle izlemeyemem ve bu yüzden eleştiriyorum.herkesin bir beklentisi var.ben ve "küfür çok fazla" diyen diğer arkadaşlar gibi beklentimiz farklı yönde.sizde çıkıp garip bir yorum yapmışsınız.

garip yorumu geçtim bide sırf o yorum için üye olmuşsunuz :S

herkesin zevki ayrıdır mutlaka ama ben bu filmi başarısız bulsum.

pankula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iğrenç ötesi bir film, hiçbir özelliği yok.

abderos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bence saçma bi yorum olmuş.fevri davranıpta yazdığınızı düşünüyorum.

cinsel ilişkide hepimizin bildiği bir durum."filmde çokfazla açık sahne var" diye herhangi bir film eleştirilse , bilmediğiniz bişeymi yahu diye mi cevap vermemiz lazım.

sizin mantığınızla gidersek birisi size neden yalan söylüyorsun dese,sizde sanki sadece ben söylüyorum etrafta herkes söylüyo falanmı diyceksiniz.

filmde çok fazla küfür var.ben ailemle izlemeyemem ve bu yüzden eleştiriyorum.herkesin bir beklentisi var.ben ve "küfür çok fazla" diyen diğer arkadaşlar gibi beklentimiz farklı yönde.sizde çıkıp garip bir yorum yapmışsınız.

garip yorumu geçtim bide sırf o yorum için üye olmuşsunuz :S

herkesin zevki ayrıdır mutlaka ama ben bu filmi başarısız bulsum.

sorun şu benim anlatmayan çalıştığım şeyle ilgili tam bir anlam karmaşasıyla cevap vermişsin.
cem yılmaz'ın filmlerinin daha doğrusu üslup olarak argo ve küfür içerdiğini biliyormuyuz? sanıyorumki bilmeyen insan yoktur...kendi çizgisini bozmayan bir sanatçı olduğunuda biliyoruz yani bu bizi şu kapıya çıkartır film komedi kategorisine yerleştirilen bir tarza sahipse filmin içerisinde küfür var...bunu anlamak sanıyorumki okadar da zor olmasa gerek...
şimdi bunu bile bile gidip,bunu bile bile ama çok fazla küfür var denirse burdada biraz çelişkisel bir durum yokmu?...
hani bu aynı şuna benziyor aaaa bu araba benzinli buda dizel bakiyim benzinli dizelden gerçektende daha fazla yakıyormuymuş...vallahi imanım gevredi bu benzinli araba çok yakıyor!...bununla eşdeğer bir örnek...
ima ettiğim nokta şu filmde çok fazla küfür var diyen bir çok insan normal hayatlarında a*k* küfürünü cümlenin noktası olarak benimsemiş böyle olmasa bile (extreme durumlar harici) küfür edebilen yapıya sahip insanlar..e hal böyleyken bir filmi eleştirmek sencede biraz tribünlere oynamak değilmi?...