Yahoo Video Reklamlara Başlıyor

Bu konuyu okuyanlar

Yavuz Şahin-1

Müdavim
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
1,721
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Yahoo, kullanıcıları yeni bir reklam tarzı ile tanıştıracak. Video ile yapılacak bu reklamları firma önümüzdeki Salı günü tanıtmayı hedefliyor. Satıcılar genellikle online reklam bütçelerini metin ve linkler için ayırıyor. Bu yeni Video ve görüntü sistemi ile yahoo yeni seçenekler sunuyor. Rich Ads olarak adlandırılan bu “Search banner” reklamcılara bazı avantajlarda sunuyor.

Yahoo bu yeni tarzıyla reklam veren market liderlerini google’dan geri almaya çalışacak. Yahoo market kazancı 2004’de %13.8 iken bu yıl %10.5 düştü. Aynı zamanda Google 2004’te % 32.8 iken şu an ikiye katlanarak % 67.7’ye çıktı.

Yahoo yılın dördüncü çeyreğinin sonuçlarını Ocak’ta açıkladı. Firmanın arama geliri %11 düşerken görüntü geliri %2 düştü.

Yahoo bu yeni sistem ile sunduğu reklamları öncelikle test ediyor. Evcil hayvan mamaları “pedigree” reklamı parlak mavi bir kutu gibi duruyor. Üzerine tıklayınca reklam oynamaya başlıyor. Pedigree’nin sahibi de videoların sayfadaki sözden daha etkili olduğunu söylüyor.

:: Sizce Video reklamlar etkili olabilecek mi?

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net
http://shiftdelete.net/yahoo-video-reklamlara-basliyor-8872.html
 

sarp159

Asistan
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
471
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Olabilir belki ama reklamına bağlı.Maalesef şu anda genelde kontör dağıtan şirketlerin reklamları forumları süslüyor.Daha doğrusu adeta çöplük yapıyor.Umarım iyi bir şey olur...
 

Bagcivan

Doçent
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
996
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
bence fazla bir etkisinin olacağı söyleyemem çünkü gittigidiyorunda videolu reklamları var ve hiç izlediğimi hatırlamıyorum :)
 
Üst