Yağlı peynirleri derin dondurucuda saklamayın

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,603
Reaksiyon puanı
493
Puanları
7,263
KAŞARI gravyeri, çeçil peyniri ile ünlü Kars'ta üreticiler, bu ürünlerin derin dondurucuda saklanmaması gerektiği uyarısı yaptı.
30.jpg


Karslı peynir üreticileri, aşırı sıcaklar nedeniyle peynirin dikkatli saklanmasını, aksi halde bozulacağını söyledi. Yağlı peynir çeşitlerinin mutlaka buzdolabı sıcaklığında olması gerektiğini vurgulayan peynir üreticisi Murat Koçak şunları söyledi:


"Bu ürünlerin düzgün bir şekilde muhafaza edilmesi lazım. Peynir ürünlerini buzdolabında saklayanlar, kesinlikle derin dondurucuya peynir bırakmasınlar. Çünkü derin dondurucu eksi 18 dereceye kadar çalışan bir cihazdır ve eksi 18 derecede ister istemez peynir içerisinde bulunan yağ donar ve donduğu zaman dolaptan çıkarılıp kesildiğinde kraker gibi dağılır. Bu duruma 'peynirde yağsızlık var' denilir. Bu peynirin yağsızlığından değil, aşırı derecede soğuk havada kalmasından kaynaklanır. Derin dondurucuda yalnızca tereyağı muhafaza edilmelidir."

cumhuriyet
 

eo93

Asistan
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
158
Reaksiyon puanı
14
Puanları
18
Yaş
31
E bunu bilmek çok basit birşey zaten peynir gibi bir yiyeceği derin dondurucuya koymak aptallık demektir.
 
Üst