Ya Ibra ya da Ronaldo!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Ya Ibra ya da Ronaldo!

7264_B_zlatan001.jpg


2010 Dünya Kupası eleme gruplarında oynanacak son iki maçın ardından Güney Afrika yolcularının büyük bölümü belli olacak.

Dünya Kupası'na en çok takım gönderen kıta olan Avrupa'da ise şu ana kadar İngiltere, Hollanda ve İspanya 2010 biletini aldı.

Ancak Avrupa'nın diğer devleri için sıkıntılı eleme süreci yaşanıyor. Portekiz ve Fransa'nın durumu çok kritik. En büyük sürprizi ise Slovakya gerçekleştirmek üzere.

1.GRUP


İSVEÇ Mİ, PORTEKİZ Mİ?

Danimarka, İsveç, Portekiz ve Macaristan'ın ilk iki mücadelesi verdiği grupta; Danimarka grup liderliği için büyük bir avantaja sahip. Kalan iki maçından beraberlikle ayrılması halinde bile 2010 Dünya Kupası'na direkt olarak katılmayı garantileyecek olan Danimarka, kader ile oyununu kendi sahasında ilk önce İsveç ardından da Macaristan karşısında verecek. Uluslaraarası alanda yapılan büyük organizasyonların değişmez takımı İsveç ise oldukça kritik bir viraja girecek.

Danimarka karşısında "ya tamam ya devam devam" diyecek olan İsveç, bu karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılırsa, 2010 Dünya Kupası hayallerini büyük bir ihtimalle bir başka bahara erteleyecek. Danimarka ve Arnatuvluk karşısında alınacak 4 puan ise İsveç'i -Portekiz'in iki maçını da kazandığı baz alındığında- Portekiz ile genel averaj statüsüne sokacak. Portekiz'in kaderi ise bir anlamda Danimarka'nın elinde!

Danimarka, İsveç'i mağlup eder; Portekiz de Macaristan'ı kendi sahasında yenerse, son tura girmeden önce Ronaldo'nun takımı büyük bir avantaja sahip olacak. Bu grupta her ne sonuç olursa olsun, 2010 Dünya Kupası'nda ya Ronaldo'yu izleyemeyeceğiz ya da Ibrahimovic'i...

2.GRUP

KOMŞU BÜYÜK AVANTAJA SAHİP

Grubun en avantajlı takımı İsviçre, Lüksemburg'u deplasmanda mağlup ettiği takdirde 2010 Dünya Kupası'na katılma yolunda playoff'ları garantileyecek.
Şayet Yunanistan - Letonya arasındaki maç beraberlikle sonuçlanırsa -İsviçre'nin kazanacağını öngörüyoruz- İsviçre, direkt olarak 2010 Dünya Kupası'na katılacak.

Gruptaki tek mağlubiyetini kendi sahasında Lüksemburg karşısında alan İsviçre bir anlamda kendi kaderini kendi çizecek. Grupta ciddi bir fikstür avantajına sahip olan Yunanistan ise Letonya ile adeta bir final maçına çıkıyor. Komşu, Letonya karşısından galibiyetle ayrılırsa playoff'ları büyük oranda garantileyecek. -Yunanistan'ın son maçı Lüksemburg ile kendi sahasında) Letonya'nın gruptan çıkabilmek için reel anlamda tek şansı ise Yunanistan deplasmanından galibiyetle ayrılmak...

Şayet bu zorlu mücadele beraberlikle sonuçlanırsa, iki takımın da son hafta oynayacakları maçlarda alacağı sonuçlar ve ortaya çıkacak genel averaj tablosu dikkate alınacak.

3.GRUP

ÇEK CUMHURİYETİ BEKLEMEDE

2010 Dünya Kupası'nın en zorlu grubunda beş takım playoff mücadelesi veriyor. Grubun en avantajlı takımı ise şüphesiz Slovakya....

Kendi sahasında Slovenya ile oynayacak olan Slovakya, bu karşılaşmadan beraberlikle ayrılsa dahi grup liderliğini garantileyecek. Slovenya ise bu karşılaşmada en az bir puan hedefleyecek ve Polonya'nın Çek Cumhuriyet'i karşısından galibiyetle ayrılmasını ya da mücadelenin berabere sona ermesini bekleyecek.

Grupta ciddi bir fikstür avantajına sahip olan Çek Cumhuriyeti ise Polonya karşısından galibiyetle ayrılıp, Slovenya'nın Slovakya karşısında puan kaybetmesini beklemeye başlayacak.

Polonya'nın şansı ise en az Çek Cumhuriyeti kadar yüksek, ancak onların da grupta iddialı hale gelebilmeleri için Çek Cumhuriyeti karşısından kesinlikle galibiyetle ayrılmaları gerekir.

Grubun puan olarak avantajlı, maç sayısı olarak dezavantajlı takımı Kuzey İrlanda ise haftayı bay geçecek. Onlar için bu turu multu kapatmanın tek yolu; Slovakya'nın galip gelmesi, Çek Cumhuriyeti - Polonya maçının beraberlikle sona ermesi...

4. GRUP

LİDERLİK MÜCADELESİ

Almanya ve Rusya'nın işi bitirdiği grupta Finlandiya ve Galler prestij mücadelesi veriyor. Grubun iki iddialı takımı Almanya ve Rusya ise bu hafta karşı karşıya gelecek. Rusya'nın grup liderliği için 'gerçek anlamda' tek şansı Almanya karşısından galibiyetle ayrılmak... Almanya ise Rusya ile berabere kalsa bile grup liderliğini büyük bir oranda garantileyecek. Gruptaki tek mağlubiyetini Almanya karşısında alan Rusya, kendi sahasında oynadığı 4 maçı da kazandı. Almanya'nın ise henüz mağlubiyeti bulunmuyor. Solukları kesecek bir maç futbolseverleri bekliyor.

5.GRUP

GÖZLER ESTONYA'DA

A Milli Takımımızın da yer aldığı grupta İspanya finallere gitmeyi garantiledi. Bosna-Hersek, bugün başlayacak deplasmanda Estonya'yı yenmesi durumunda, Belçika-Türkiye maçının sonucunu beklemeden tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine gitmek için play-off baraj müsabakaları oynama hakkını kazanacak.

Bosna-Hersek'in puan kaybı halinde ise gözler Belçika-Türkiye maçına çevrilecek ve ay-yıldızlı ekip rakibini yenerse, play-off oynama umutlarını 14 Ekim'de yapılacak son maçlara taşıyacak.

6.GRUP

İNTİKAM ATEŞİ!

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İngiltere'yi deplasmanda yenerek rakibini finallerin dışında bırakan Hırvatistan, bu kez aynı tehlikeyi kendi hissediyor.

6. Grup'ta liderliği garantileyen İngiltere'nin Ukrayna ile bugün oynayacağı mücadele büyük önem taşıyor. Maç fazlasıyla Ukrayna'nın 2 puan önünde yer alan Hırvatistan, İngiltere'nin Ukrayna'ya kaybetmesi halinde kendisini bir anda 3. sırada bulacak.

EURO 2008 öncesinde İngiltere'ye tarihi bir darbe vuran Hırvatistan, bu kez 2010 Dünya Kupası'na gidebilmek için İngiltere'yi beklemek zorunda. Hırvatistan'ın kaderi İngiltere'nin elinde.

7. GRUP


Daha önce playoff'ları garantileyen Sırbistan, bugün Romanya karşısından galibiyetler ayrıldığı takdirde 2010 Dünya Kupası'na direkt olarak katılacak.
Grupta iddiası bulunmayan Romanya karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Sırbistan'da adeta seferberlik ilan edildi. Tüm devlet erkanı bu maçta olacak, Sırbistan'da hayat bugün duracak.

Fransa'nın 2010 Dünya Kupası serüveninde nasıl bir sürecin içerisine dahil olacağı ise tamamen Sırbistan'ın elinde...

Fransa Ribery ve Gourcuff'tan yoksun olarak Faroe Adaları karşısına çıkacak, Horozlar'ın Dünya Kupası'na katılabilmesi için kazanması da yeterli olmayacak.

8.GRUP

BERABERLİK İŞİ BİTİRİR

Haftanın maçında İrlanda ile İtalya karşı karşıya gelecek. İtalya, İrlanda deplasmanından beraberlikle ayrılsa dahi, 2010 Dünya Kupası'na direkt olarak katılacak.

İrlanda'ya da kalan iki maçta alacağı iki beraberlik yetiyor. Diğer bir yandan Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi karşısında puan kaybı yaşarsa; İrlanda - İtalya maçının sonucu ne olursa olsun iki takım da Dünya Kupası vizesini cebine koyacak (İtalya direkt, İrlanda playoff).

KAYNAK
 

UgurABA

Dekan
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
5,149
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
İbrahimoviçi seyretmek tercihimdir :)
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Dıtttt yanlış cevap. :D

Ben Ronaldo diyorum. :)

Keşke kendi evlatlarımızı izleyebilseydik. :(
 

jungeman

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
3,006
Reaksiyon puanı
67
Puanları
48
Zlatan Ibrahimovic iyidir. Ronaldo artık baydı
 

POWER

Rektör
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
İkisini de severim ama ibra bana daha hoş geliyor, adam işini yapıyor atıyor golleri :) Ronaldo shovmen :)
 

TazzzY

Dekan
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Karekter olarak ronaldodan nefret ediyorum İbrahimoviç gitsin iyidir o :) Yada iyi olan kazansın diyelim
 

Whisper1907

Profesör
Katılım
15 Haziran 2009
Mesajlar
4,512
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Ronaldo'suz bir dünya kupası iptal edilsin daha iyi :D
 

sci3

Profesör
Katılım
23 Mart 2009
Mesajlar
4,290
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
Messi de riskliydi o ne oldu :mrgreen:
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Son dakikada atmasalardı o olü işleri bitmişti.

Diğer maçı da alırlarsalar sanşları var.
 
Üst