• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

XS vs 11 ?

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Telefona acil ihtiyacım var ve 11 alacak bütçem yok. Dediğiniz gibi XS kullanması keyifli ve çerçevesiz güzel bir cihaz. Ancak bütçesi olan kişi 11 alırsa daha uzun süre kullanır diye düşünüyorum. XS zevksiz demiyorum yani.
Bence Xs alırsa daha uzun süre kullanır. Çünkü 11 den kabalığı ve ağırlığı yüzünden daha çabuk sıkılacak ve değiştirmek isteyecek. Benim gibi. Ayrıca öyle olmasa bile her iki cihazda şu andan itibaren 4 5 sene sıkıntısız kullanılabilecek seviyede. Xs in ömrünün daha kısa olması gibi bir durum yok. Ek olarak yüksek çözünürlüklü oled ekran bence geniş açıdan ve gece modundan daha önemli. Çünkü kamera özelliklerini ayda yılda bir kullanırken ekranı sürekli kullanıyorsunuz. Atıyorum telefonu 4 yıl kullanacaksınız. Düşünsenize 2024 yılında diğer telefonlar yüzde 98 ekran kasa oranı yapmış 4k çözünürlük koymuş. Siz hala elinizde kol gibi çerçeve 720p lcd ekran :) Xs alırsanız hiç değilse diğer cihazlara yakın bi ekranınız olmuş olur.

Son düzenleme:

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
güncelleme konusunda aynılar bence çünkü donanımları yakın birbirine
Donanımlarının yakın olması Apple için bi şey ifade etmez. Sonuçta iPhone 11'in işlemcisi daha yeni ve iPhone XS'ten 1 sene sonra çıktı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence Xs alırsa daha uzun süre kullanır. Çünkü 11 den kabalığı ve ağırlığı yüzünden daha çabuk sıkılacak ve değiştirmek isteyecek. Benim gibi. Ayrıca öyle olmasa bile her iki cihazda şu andan itibaren 4 5 sene sıkıntısız kullanılabilecek seviyede. Xs in ömrünün daha kısa olması gibi bir durum yok. Ek olarak yüksek çözünürlüklü oled ekran bence geniş açıdan ve gece modundan daha önemli. Çünkü kamera özelliklerini ayda yılda bir kullanırken ekranı sürekli kullanıyorsunuz. Atıyorum telefonu 4 yıl kullanacaksınız. Düşünsenize 2024 yılında diğer telefonlar yüzde 98 ekran kasa oranı yapmış 4k çözünürlük koymuş. Siz hala elinizde kol gibi çerçeve 720p lcd ekran :) Xs alırsanız hiç değilse diğer cihazlara yakın bi ekranınız olmuş olur.
XS'in ömrünün daha kısa olması gibi bir durum yok ne demek ? Batarya kapasitesi daha az, işlemcisi 1 tık daha düşük ve 1 sene önce çıktı.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Donanımlarının yakın olması Apple için bi şey ifade etmez. Sonuçta iPhone 11'in işlemcisi daha yeni ve iPhone XS'ten 1 sene sonra çıktı.

XS'in ömrünün daha kısa olması gibi bir durum yok ne demek ? Batarya kapasitesi daha az, işlemcisi 1 tık daha düşük ve 1 sene önce çıktı.
Donanımlarının yakın olması Apple için birşey ifade eder. Bak iphone 5s ve 6 ya güncelleme aynı anda kesildi. iPhone 6 ya bir yıl daha yeni olmasına rağmen, işlemcisinin daha güçlü olmasına rağmen bir güncelleme daha vermedi. Ayrıyetten 6s in pili 6 dan, Xs in pili X ten daha küçük. Ama daha uzun ömürlüler. Hal böyleyken millete hala takoz aldırmaya çalışıyorsunuz. Israrla 11 in bir yıl fazla güncelleme alacağını iddia edenler var. Apple bunun garantisini verdimi peki? Ya 5s ve 6 örneğinde olduğu gibi aynı anda kesilirse? ki ben öyle olacağını tahmin ediyorum. Velhasıl ben olsam Xs alır geçerim ki alacağım zaten, kim ne alırsa alsın.

Rdmsy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
45
Millet takmis 1 yıl fazla güncelleme olayına. Aynı seri ürünü degil ki bunlar. 5s-6-6s serisi gibi yorumlamamak gerek. Bi ara 5c vardı unutuldu gitti. 11, xs in rakibi olamaz bence. Muhtemelen güncellemeler de aynı anda bitecek. Zaten Apple kullananlar bilir son 1 ya da 2 yıl güncellemeleri telefona artı bisey katmaz aksine yavaşlatır telefonu ısınmasına sebep olur bataryayı öldürür.

thebow68

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Millet takmis 1 yıl fazla güncelleme olayına. Aynı seri ürünü degil ki bunlar. 5s-6-6s serisi gibi yorumlamamak gerek. Bi ara 5c vardı unutuldu gitti. 11, xs in rakibi olamaz bence. Muhtemelen güncellemeler de aynı anda bitecek. Zaten Apple kullananlar bilir son 1 ya da 2 yıl güncellemeleri telefona artı bisey katmaz aksine yavaşlatır telefonu ısınmasına sebep olur bataryayı öldürür.
11 neden xs in rakibi değil?

rtakak

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Yıl olmuş 2020, bence 720p çözünürlüklü düşük PPI'lı telefona 7K vermek saçma geliyor.
Diğer özellikler tarafından daha iyi olabilir XS'ten ama bu telefonu sadece daha dengesiz(özellik bakımından) yapar.

XS'in işlemcisi bataryası yetersiz değil. Yeteri kadar güçlü. İlla daha güçlüsü olsun diye ekran gibi önemli bir şeyde günümüz standartlarının(1080p) altına ininmemeli bence.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
11 neden xs in rakibi değil?
Xr ın rötuşlanmış hali olduğu için.

Xr = 11
Xs = 11 Pro

Yıl olmuş 2020, bence 720p çözünürlüklü düşük PPI'lı telefona 7K vermek saçma geliyor.
Diğer özellikler tarafından daha iyi olabilir XS'ten ama bu telefonu sadece daha dengesiz(özellik bakımından) yapar.

XS'in işlemcisi bataryası yetersiz değil. Yeteri kadar güçlü. İlla daha güçlüsü olsun diye ekran gibi önemli bir şeyde günümüz standartlarının(1080p) altına ininmemeli bence.
Hay yaşa hocam ya. Anlatamıyoruz ki işte millete. Birde 2020 yi de geçtim 4 5 yıl kullanmayı düşünüyorlar.

Son düzenleme:

thebow68

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Arkadaşlar şuan telefonu aldım baya baya ağır telefonmuş

thebow68

Asistan
Reaksiyon puanı
55
11 aldım ekran parlaklığı da orta Sınıf bir Samsung cihazdan daha az parlak

thebow68

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Kamerasına diyecek bişeyim yok gördüğüm en iyi telefon kamerası

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

AyfonDelisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Niye kimse bataryaya bakmıyor arkadaş Xs te yüksek çözünürlüklü amoled ekrana rağmen 26xx mAh pile sahip batarya iphone 11 in yanında çöp kalıyor neredeyse. Daha güncel model = daha uzun güncelleme demek. Oled ekranları neden bu kadar övdüğünüzü anlamadım göz sağlığı için çok zararlı ayrıca amoled yanığı diye bir sorunun var olduğunu hatırlatmak
sterim.. Xs kötü bir cihaz değil ama sırf kamerası için sırf kamerasındaki geniş açı ve gece modu için 11 alınır net yani. Bu arada işlemcileri arasındaki fark şu an anlaşılmasa da 2 yıl sonra çok rahat anlaşılacaktır.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Niye kimse bataryaya bakmıyor arkadaş Xs te yüksek çözünürlüklü amoled ekrana rağmen 26xx mAh pile sahip batarya iphone 11 in yanında çöp kalıyor neredeyse. Daha güncel model = daha uzun güncelleme demek. Oled ekranları neden bu kadar övdüğünüzü anlamadım göz sağlığı için çok zararlı ayrıca amoled yanığı diye bir sorunun var olduğunu hatırlatmak
sterim.. Xs kötü bir cihaz değil ama sırf kamerası için sırf kamerasındaki geniş açı ve gece modu için 11 alınır net yani. Bu arada işlemcileri arasındaki fark şu an anlaşılmasa da 2 yıl sonra çok rahat anlaşılacaktır.
Batarya kapasitesi/ömrü bir telefon için çok önemli bir faktör olsa da bazıları o kadar önemsemiyor.

OLED panel yanmasını anladım da neresi göz için zararlı? Mavi ışıktan bahsediyorsan onu azaltacak ayarlar mevcut.