Xp'ye Geçen Linuxçu'dan Xp İncelemesi

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Şuan starter kullanıyorum ama Xp 'in yeri başkadır bende:wub:İlk göz ağrım:)Format atmayı onunla öğrendim ben:laugh::laugh:
Ben de format atmayı ilk win 95 ile öğrenmiştim:D İlk göz ağrıma tutku ile bağlansaydım hala win95 kullanıyor olurdum:D:D

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
her ne kadar linux kullansamda fazla abartılmış diyebilirim,

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Onlar yokken microsoft vardı :)

İstersen bi kez daha düşün :devil2:

icrosoft, Windows, Xbox gibi ürünleriyle tanınan, ABD merkezli büyük yazılım ve bilişim şirketidir. Şirket 1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletindeki Seattle kentinde iki üniversite öğrencisi tarafından kurulmuştur. Bu iki girişimcinin vizyonu "her ev ve her masada bir bilgisayar"dı.

UNIX, 1969 yılında, Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından Bell Laboratuvarları'nda geliştirilmiş, çok kullanıcılı, çok görevli yapıyı destekleyen bir bilgisayar işletim sistemidir.
UNIX türevi işletim sistemleri çok işlemcili çok pahalı makinalardan, tek işlemcili basit ve çok ucuz ev bilgisayarlarına kadar pek çok cihaz üzerinde çalışabilen esnek ve sağlamlığı çok değişik koşullarda test edilmiş sistemlerdir. Fakat özellikle kararlı yapısı ve çok kullanıcılı-çok görevli yapısıyla çok işlemcili sunucularda adeta standart haline gelmiştir.
Linus Torvalds tarafından temelleri atılan Linux, UNIX olmayıp bir UNIX türevidir. UNIX'ten ilham alan, bir grup bağımsız yazılımcı tarafından geliştirilen bir işletim sistemi çekirdeğidir.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Espirili ve güzel bir dilde anlatılmış :)
Güzeldi :)
Onlar yokken microsoft vardı :)
Sizi araştırmaya davet ediyorum, Linux'dan önce Unix vardı. Bir çeşit Linux'un atası :)
Zaten değişim güzeldir, nereden çıktığın önemsizdir.

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Daha microsoftun kredi kartı bilgilerimi istediğini ve banka hesabımı boşalttığını görmedim. çok abartılarak yazılmış bir yazı. resmen çamur at izi kalsın. birde herkes açık kaynak kod açık kaynak kod deyip duruyor. acaba kaç kişi butür yazılımların kaynak kodunu indiriyor ve geliştirilmesine yardımcı oluyor ? ve acaba ne kadar insan bu kodlardan anlıyor. sadece dilde var açık kaynak kodlu.

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Microsoftu xp ile tanırsanız böyle olur. Okuduğuma göre bilmem kaç yılında w 3, - 3,5 falan varmış. İlk olmasaydı öncü olmasaydı pazarın neredeyse tamamını kontrol edebilirmiydi?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Microsoftu xp ile tanırsanız böyle olur. Okuduğuma göre bilmem kaç yılında w 3, - 3,5 falan varmış. İlk olmasaydı öncü olmasaydı pazarın neredeyse tamamını kontrol edebilirmiydi?
Microsoft'un taktiğini tebrik etmek lazım. Dünyada kaç kişi bilişim teknolojileri ile ilgileniyor? Her bilgisayar firması ile antlaşma yap, yeterki benden başkasını kullanma.Tabiiii oyuncularıda hesaba katmak lazım.Yinede Microsoft'u tebrik etmek herkesin görevidir. Ama devrilmenin zamanı gelmedi mi artık? Microsoft'u XP ile değil Windows 3.1'den beri tanıdıkdık biz :)

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir taşı devirebilirsin ancak bir kayayı devirmek için güçten fazlasına ihtiyacın vardır.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bir taşı devirebilirsin ancak bir kayayı devirmek için güçten fazlasına ihtiyacın vardır.
Bizim yapmak istediğimiz kayayı ve yanındaki diğer kayayı (Apple) devirmek :) Eee tabiki zaman istiyor :) Ama gerçekden istiyorsanız başarabilirsiniz.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Dostum bırak çoluk çocuğa dert anlatmayı

O bildiğini okur sen ne kadar anlatsanda

Ben wiki belgesi ile gösterdim önce kimin çıktığını ama hala bildiğini okumaya devam ediyor

Bu durumda daha fazla dil dökmeye gerek yok bence

Bırak onlar virüsleri ve truva eşşekleriyle mutlu mesut yaşasınlar

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dostum bırak çoluk çocuğa dert anlatmayı

O bildiğini okur sen ne kadar anlatsanda

Ben wiki belgesi ile gösterdim önce kimin çıktığını ama hala bildiğini okumaya devam ediyor

Bu durumda daha fazla dil dökmeye gerek yok bence

Bırak onlar virüsleri ve truva eşşekleriyle mutlu mesut yaşasınlar
az biraz linux yaygınlaşsın truva eşşeklerine sizde binersiniz. ben guvenliyim diyen linux tabanlı apple ı da gorduk.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Bizim O eşşeklere binme zamanımıza daha çok var

trojan.png

İçin rahat olsun dostum

Biz şimdilik bu eşşeğe biniyoruz :D

209560.jpg

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Nerden geldiğini unutma şuan hala XP kullanan sayısı çok fazla. :yes:

İşte onu diyorum, hala geriden geliyoruz. Yenilikleri görmeden, çağa ayak uydurmadan gidiyoruz. Kullanan çok olabilir ama artık xp öldü, huzur içinde yatsın...:closedeyes:

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ramboberk : sende biraz araştırsan daha guzel olacak. unix (linux tabanlı olacağını goreceksin
http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X
ayrıca sana katılıyorum. sizin o eşşeklere binme zamanınıza gerçekten çok var çunku kullanılmıosunuz serverlar dışında :)artı siz o paylaştığın o ikinci resimdeki eşeğe binmeye mahkumsunuz. çağımıza doğru ilerleme kaydedemiyorsunuz :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ramboberk : sende biraz araştırsan daha guzel olacak. unix (linux tabanlı olacağını goreceksin
ayrıca sana katılıyorum. sizin o eşşeklere binme zamanınıza gerçekten çok var çunku kullanılmıosunuz serverlar dışında :)artı siz o paylaştığın o ikinci resimdeki eşeğe binmeye mahkumsunuz. çağımıza doğru ilerleme kaydedemiyorsunuz :)

"Linux is not UNIX!" diye bas bas bağırıyor adamlar. Hala kalkmış Wikipedia'dan örnek veriyorsun. Linux apayrı bir şey. Mac OS X'e nasıl UNIX (Linux) tabanlı diyebiliyorsun ya? UNIX'le Linux aynı şey değilken!

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Anlamıyorum insanlar neden yeniliklere kapalı olurlar. Tamam Windows 7 de kullan ama Linux dağıtımlarını da deneyebilirsin. Ama nedense genel olarak önyargılı bakıyoruz Linux'a. Bana göre gelecek Linux'ta. :)

Not: Genel konuşuyorum.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Nedir bu kaba eşşek lafı? Linux'da istediği kadar virüs girsin, tek yapabileceği hesabı çökertmek.Unix ile Linux arasında çok fark var. Her ne kadar Linux Unix tabanlı olsada aralarında dağlar kadar fark var. Madem Serverlarda Linux yüklü neden hala düzgünce bir virüs yazılmadı? Çok rahat patlatılabilir... Ha bu arada ileride bilgisayar çağı Linux'dan başlar. Çünkü özgür yazılım. Fakat Windows ile Mac Os X'ın sonunu hazin görüyorum.

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Nedir bu kaba eşşek lafı? .
bunu oncelikle kullanan arkadaşa söylemelisin. ayrıca ben linuxu kötülemiyorum. ben linuxe prim yaptırmak için windowsun kötülenmesine karşıyım. rekabet piyasası rekabet edecek duruma gelsin. çamur at izi kalsın politikası ile olmaz bu iş. linuxculerin ayrıca yaptığı şey windows kullananları aptal hiç bir şey bilmeyen insanlar yerine koymak. işletim sistemi bir amaç değil araçtır. amaç olan sistemdeki kullanılan programlardır. insanlar şirketler bu amaç için işletim sistemi alıyorlar. linuxu yaygınlaştırmak istiyorlarsa windowsu kötülemeyi bırakıp daha bilgisayarla yeni tanışmış bir insanın bile kullanabileceği ve şuanki teknolojilerin hepsine cevap verebilecek BİRTANE linux dağılımı yapsınlar. windowsa yazılım desteği veren şirketleri bu BİRTANE linux için de programlarını yazmaya ikna etsinler.çunku autocad yada photoshop gibi yazılımları kullanan bir şirket neden linux kullansın. alternatifi var diyeceksiniz ama alternatifi o işleri yapabilecek kabiliyette değil.bu zeminler hazırlanırsa linuxun önü açılacaktır bence. bırakın artık windows u ve windows kullananları kötülemeyi.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
bunu oncelikle kullanan arkadaşa söylemelisin. ayrıca ben linuxu kötülemiyorum. ben linuxe prim yaptırmak için windowsun kötülenmesine karşıyım. rekabet piyasası rekabet edecek duruma gelsin. çamur at izi kalsın politikası ile olmaz bu iş. linuxculerin ayrıca yaptığı şey windows kullananları aptal hiç bir şey bilmeyen insanlar yerine koymak. işletim sistemi bir amaç değil araçtır. amaç olan sistemdeki kullanılan programlardır. insanlar şirketler bu amaç için işletim sistemi alıyorlar. linuxu yaygınlaştırmak istiyorlarsa windowsu kötülemeyi bırakıp daha bilgisayarla yeni tanışmış bir insanın bile kullanabileceği ve şuanki teknolojilerin hepsine cevap verebilecek BİRTANE linux dağılımı yapsınlar. windowsa yazılım desteği veren şirketleri bu BİRTANE linux için de programlarını yazmaya ikna etsinler.çunku autocad yada photoshop gibi yazılımları kullanan bir şirket neden linux kullansın. alternatifi var diyeceksiniz ama alternatifi o işleri yapabilecek kabiliyette değil.bu zeminler hazırlanırsa linuxun önü açılacaktır bence. bırakın artık windows u ve windows kullananları kötülemeyi.
Sizin isteğinizi anladım :) .exe bir teknoloji değildir, yazılım firmalarının tembelliği. Üstelik bunun olması .deb ve .rpm sistemlerini Windows'da çalıştırmak gibi bir şey. Linux dağıtımları günümüz teknolojilerine cevap verebiliyor :)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sizin işletim sisteminiz size bizimkisi bize güzel...biz sizinkini biliyoruz ama siz bizimkini bilmiyorsunuz...alınganlık veya kızgınlık da buradan çıkıyor...bilmemekten

istenen odur ki, mecbur olmayanlar/kalmayanlar açık kaynak yazılım kullansın...kullanım oranı artsın. okullarda açık kaynak özendirilsin..hatta ortaokuldan itibaren programlama öğretilsin..dönem ödevi olarak örneğin ufak programlar yapılması istensin çocuklardan gençlerden..

kullanım oranı artıp programcı sayısı da artınca zaten şu iyi bu kötü tartışması da kalkar zamanla...hangimiz daha hızlı gelişiyoruza dönüşür tartışmalar inş.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
linux u yukseltmek ugruna windowsun karalanmasina, windows kullanicilarinda linux u asagilamasina karsiyim. linux ve windows un yeri ayridir.
Linux a ihtiyaci olan gitsin onu kullansin.
Windows a ihtiyaci olan gitsin onu kullansin.

nedir bu tartisma anlamiyorum . biraz daha olgun olun ve herkes birbirinin tercihine saygi gostersin..

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Çok abartılmış güzel bir yazı.Senelerdir xp kulladım tek kuruş vermedim:D.Windows 7 kullanıyorum, hala ayni durum geçerli, ubuntu da kullanıyorum kral gibi hissetmiyorum.:DHerkeze iyi forumlar.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
biraz daha olgun olun ve herkes birbirinin tercihine saygi gostersin..

zamanında windows'u tercih etmeme gibi bir imkanımızın olmaması nedeniyledir bu tartışma..

istiyoruz ki günümüzde veya yakın gelecekte en azından bu tercih hakkı ilk kez bilgisayarla tanışanlara tanınsın.. durumun özeti budur

yoksa çok da şeyimizde değil körü körüne windows a sarılanların linux a geçip geçmeyişi..
-------
düzeltme: yanlış kelime kullanmışım...asıl hedef kitle körü körüne, tek bir işletim sistemi var zannedenler...bilerek ve isteyerek herşeyden haberi olanlara diyecek bir şey yok..

(bence)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74

Çok saygı değer Window$ kullanıcısı

Eğer window$ un son zamanlarda yaptığı yeniliklere bi bakarsan eğer işte o zman anlarsın biz hangi eşekle hangi çağda yürüyoruz :devil2:

Window$ 7 nin kullandığı aero bile Linux dan alıntıdır bunu dahi görmen gerek :yes:

Window$ Vista ile hala sürücü yükleme gerektirirken Linux dağıtımları yüklendiği zman anında ses ve internet verebiliyordu :devil2:

Bırak onu Linux dağıtımları daha yükleme aşamasında internet bağlantısı yapıyor :devil2:

Dostum bu işler çağdaş işletim sistemi nedir nasıldır sana anlatan işler ama sen hala anlayamıyorum diyorsan e o da senin anlama kapasiten ile alakalı olmalı :devil2:

Window$ 7 bile kursan hemen yapman gereken ilk şey bi antivirüs programı yüklemek ki zaten bilinen bi gerçek hiç bir antivirüs programı tam koruma sağlayamaz :devil2:

Ubuntu nun deposunda 20000 adet program varken acaba Window$ o kadar para verdiğin halde sana kaç tane program verebiliyor bi düşün :huh:

Her zaman söyledim yine söylüyorum :yes:

Gelecek Linux da :yes:

Linux dan Xp ye geçmek bence attan inip eşşeee binmek demektir :devil2:

nokta.....:mrgreen: