Xposed Telefonu Brick Yapar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Starbowl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Merhaba arkadaşlar, ben Gökberk. Foruma yeni katıldım. S3 Mini kullanıcısıyım. Framework yükleyeceğim. Ama telefonum brick olur diye korkuyorum. Telefonumu yedeğini alıcak kadar hafıza kartımda yer yok. Yükleyeceğim modül TabletMetrics 2.2 modülüdür. Yardım ederseniz sevinirim.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Merhaba arkadaşlar, ben Gökberk. Foruma yeni katıldım. S3 Mini kullanıcısıyım. Framework yükleyeceğim. Ama telefonum brick olur diye korkuyorum. Telefonumu yedeğini alıcak kadar hafıza kartımda yer yok. Yükleyeceğim modül TabletMetrics 2.2 modülüdür. Yardım ederseniz sevinirim.
Brick olma ihtimali var .

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Xposed disablerı kullansam olur mu?

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Xposed disablerı kullansam olur mu?
Xposed yüklemek için root gerekiyor, eğer cihazın rootlu ise xposed yükleme ile brick olmaz. Ayrıca yüklediğin herhangi bir modül yüzünden cihaz açılmaz ya da kilitlenirse xposed disabler flaşlayarak düzeltirsin.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Teşekkür ederim. Cihazım rootlu. Framework yükle güncelle seçeneğine basıp telefonu yeniden başlatırsak bir şey olur mu peki?

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Tamam. Teşekkür ederim. Peki disablerı hangi birime atmam bir şey değiştirir mi?

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Gözüküyor zaten. Ben sdcarda mı externala mı atsam diye kast etmiştim.

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Gözüküyor zaten. Ben sdcarda mı externala mı atsam diye kast etmiştim.
Arkadaşım Türkçe yazmaya çalışıyorum ama anlatamıyorum sanki. Farketmez nerde olduğu, flaşlayınca o gitmesi gerektiği yere gidecek zaten. Dosyayı recovery ekranında gördüğün bir dizinde saklaman yeterli.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Hayır birck yapmaz, facebook yüklemek kadar güvenilir.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
sistem dosyalarına müdahale ettiği için soft brick etme ihtimali vardır

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Yok yükledim zaten.
Brick olmadı.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
brick ihtimali sadece yüklerken değil kullanırken de var :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Brick ihtimali olmaz olur mu, root erişimi ile yaptığın şeyde risk her türlü olur şimdi gider yanlış modül yüklersin brick olur olmaz diye bişey yok.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Brick olan telefona tekrar rom kurunca açılmıyor mu?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Demek istediğimi anladınız, %1 ihtimal olur olursada download moda alıp stock romu yüklersiniz düzelir.

Zaten xposed installeri aktifleştirmeden önce size yedeğinizi alın gibi bir uyarı veriyor ben bunları hesaba katarak yorum attım :)

10 kereden fazla xposed ınstaller kurdum modül kurdum şimdiye kadar hiç soft birck olmadı olabilir ama çok az ihtimali var yani takılmaması gereken bir durum, yedeğiniz varsa kafanız rahat olur zaten.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Birsürü modül yükledim. Bir şey olmadı. Esa brick olan telefon soft brick ile rom kurunca açılır. Hard brick ise garantiye vermen gerekebilir. Bildiğim kadarıyla hard brick olunca log kayıtları siliniyor. Servise gidip Kiesle göncelleme yaparken brick oldu dersen belki telefonu alabilirler.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Hem zaten Hard birck'de olsa '' en kötüsüdür '' Soft birckde olsa her türlü kurtarabilirsiniz telefonu, bir sürü konu mevcut.

Bu işlere girmişseniz zaten bunları kabullenmiş oluyorsunuz artık yedek alarak dikkatli davranarak her türlü kurtarırsınız.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
işlemleri doğru yaparsan genelde bir sorun olmaz zaten :) ama bu işleri ilk defa yapanlar için işler ters gidebilir. Ne olur ne olmaz yedek almak şart :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Brick olan telefona tekrar rom kurunca açılmıyor mu?

Benim G2 başka nedenlerden dolayı Soft birck olmuştu rom kurarak açmıştım.

Hard brick hiç olmadı ama onunda kurtarma yöntemleri var abi.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birsürü modül yükledim. Bir şey olmadı. Esa brick olan telefon soft brick ile rom kurunca açılır. Hard brick ise garantiye vermen gerekebilir. Bildiğim kadarıyla hard brick olunca log kayıtları siliniyor. Servise gidip Kiesle göncelleme yaparken brick oldu dersen belki telefonu alabilirler.

Biraz araştırma ve tecrubeyle Hard birckden de kurtarabilirsiniz :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Brick neyim anlamam, o kadar cahilim işte :D :D

Kaç kere ipten döndü telefon. Ezbere yüklüyoruz ha bire :)

Daha akşam gene bi gitti geldi. ART ye geçeyim dedim. Yemedi :) 1.5 saat geçiş mi olurmuş. :D
Olmadı tabi.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
işlemleri doğru yaparsan genelde bir sorun olmaz zaten :) ama bu işleri ilk defa yapanlar için işler ters gidebilir. Ne olur ne olmaz yedek almak şart :)

Aynen öyle, zaten telefon rootluysa custom twrp yada cwm yükleyip backup'dan bir yedek alıp pcye atın yada telefonda kalsın.

Diğer bilgilerinizide bilgisayara yedekleyin, zaten xposed'i aktifleştirirken yedek falan alın diyor bunları yaptıktan sonra bir şey olsada her türlü kurtarılır o cihaz :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Brick neyim anlamam, o kadar cahilim işte :D :D

Kaç kere ipten döndü telefon. Ezbere yüklüyoruz ha bire :)

Daha akşam gene bi gitti geldi. ART ye geçeyim dedim. Yemedi :) 1.5 saat geçiş mi olurmuş. :D
Olmadı tabi.

:mrgreen:

Hocaya gidip üflettirmek gerek büyü yapmışlar abi senin telefona, durumu iyi değil :mrgreen:

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Zaten geçişte uyardıydı. Biz desteklemiyoruz, telefon açılmayabilir, bişeyler olabilir. Olursa hata raporu göndermeyin diye :) ama dinleyen kim :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Soft brick etmez sadece açılmayabilir bi modül uyumsuz olursa, o da disabler flaşlayarak düzelir.

Bir sürü yöntem var elbet kurtarılır pek takılmamak lazım bu konulara.

Mesela benim iphone 5s'e bazen ios 7 için tweak yüklüyorum unutuyorum ios 7 yazdığını okumadan yüklüyorum, bende ios 8 var telefon otomatik safe moda atıyor kendini sonra tweaki kaldırınca düzeliyor.

Androidde safe mode yok galiba bu yüzden brick gibi bir şey oluyor telefonlar, önlem alırsak gerisi çocuk oyuncağı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Aslında burada konuşan herkesin telefonu ayrı marka, herkes ayrı bi dünya sanırsam :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Zaten geçişte uyardıydı. Biz desteklemiyoruz, telefon açılmayabilir, bişeyler olabilir. Olursa hata raporu göndermeyin diye :) ama dinleyen kim :D

Ben 5s'e jb yaptım sonra biraz kullanıp bıraktım stock haline getirdim, bir ay önce falan tekrar jb yaptım bir tema yükledim sonra o temayı unuttum gittim telefonu itools'a bağladım sistem dosyalarını kurcalarken Temalar bölümüne geldim bir baktım bir kaç klasör var dedim bunlar benim işime yaramaz zaten silicektim.

CTRL+A yapıp SHIFT+Del yaptım 5 dakka silme işlemi yaptı sonra ben dedim bu temalar bölümüde ben sistem dosyaları içerisindeyim aman bir çıkardım kabloyu telefonu kapatıp açtım hiç bir şey kalmamış :D

Bütün tweakler uygulamalar duruyor ama ne yazıları nede logoları görebiliyorum hiç bir şey yok tıklanmıyor açılmıyorlar :D

Bir sürü önemli şeylerim vardı alamadan gitti restore edip düzelttim.

İşte bunlar hep bu işlerin cazibesinden dolayı başımıza geliyor :)

Akıllandım hep pcde ve usb belleğimde yedeklerim var hem pc için hemde telefon için olurda bilmeden bir şey yaparım diye :mrgreen:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aslında burada konuşan herkesin telefonu ayrı marka, herkes ayrı bi dünya sanırsam :D

Sonuçta aynı yere çıkıyoruz :mrgreen:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Soft brick etmez sadece açılmayabilir bi modül uyumsuz olursa, o da disabler flaşlayarak düzelir.

rom, root vs yazılımlardan dolayı telefon açılmaz hale gelirse telefon soft brick olmuş demektir :)
kısaca telefon açılmıyor ama bilgisayar cihazı görüyorsa bu duruma soft brick denir.