Rehber XPG Pylon 650W Hakkındaki İncelemem

dixtuel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

XPG Pylon 650W PSU İncelemem​

Şimdi, yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Tasarım ve Yapı Kalitesi:XPG Pylon 650W’ın kutusunu açtığınızda kaliteli bir ürünle karşılaşmanın verdiği hissi hemen alıyorsunuz. Tasarımı oldukça modern ve şık. Malzeme kalitesi ise beklentilerin üzerinde. Kabloları gerçekten kaliteli görünüyor, kabloları bana uzun geldi. Benim için çok büyük bir sorun olmasa da, sistem kurulumunu yaparken kabloların yönetimi biraz dikkat gerektiriyor.

Performans:Performans söz konusu olduğunda, XPG Pylon 650W kesinlikle vaatlerini yerine getiriyor. Giriş seviyesinde bir güç kaynağı olmasına rağmen, koruma özellikleriyle dikkatimi çekti. Sıp (Surge Protection), Nlo (Overload Protection) ve Uvp (Under Voltage Protection) gibi gelişmiş koruma sistemleri, bilgisayar bileşenlerinin güvenliğini vs. arttırıyor. Bu özellikler, genelde daha üst seviye güç kaynaklarında bulunuyor ve gerçekten büyük bir artı.

Ses Seviyesi:Güç kaynağının sessiz çalışması benim için çok önemliydi ve bu model bu beklentiyi tamamen karşılıyor. Fanı FDB (Fluid Dynamic Bearing) teknolojisi ile tasarlandığı için hem sessiz hem de uzun ömürlü. Coil whine sesi ise sıfır seviyesinde; bu da sistemin sessiz çalışmasını isteyenler (ben gibi) için büyük bir avantaj sağlıyor.

Kablo Desteği:8 + 8 kablo desteği ile yüksek güç tüketen işlemcileri rahatça besleyebiliyor. Bu, güçlü bir sistem kurmak isteyenler için harika bir özellik. Ancak, bazı kullanıcılar (ben dahil) kablo uzunluğunun fazla olmasını eleştiriyor. Kabloları yönetmek biraz zahmetli olabilir, ama bu durum genel deneyimimi olumsuz etkilemedi.

Fiyat-Performans Oranı:Fiyatına göre sunduğu performans kesinlikle etkileyici. Giriş seviyesi bir PSU olarak, bu kadar yüksek koruma özelliklerine sahip olması onu rakiplerinden ayırıyor. Bütçesi sınırlı olan ama güvenilir bir güç kaynağı arayanlar için ideal bir seçenek. Hatta bazı kullanıcılar, "3 kuruş fazla verin ama bunu alın" diyerek (benimde tavsiyem bu yöndedir.) , bu PSU’yu şiddetle tavsiye ediyor.

Sonuç:Sonuç olarak, XPG Pylon 650W benim için oldukça tatmin edici bir seçim oldu. Elektrik kesintilerinin sık yaşandığı bir bölgede yaşıyordum aldığım zamanlar ve bu güç kaynağı, her türlü zorluğa karşı güvenilir bir performans sergiledi. Eğer iyi bir güç kaynağı arıyorsanız, bu modeli kesinlikle öneririm. Fiyat-performans oranı gerçekten mükemmel; hem güvenilir hem de performans odaklı bir ürün arıyorsanız, XPG Pylon 650W beklentilerinizi karşılayacaktır.