Xperia Z2 Su geçirdi. Ne yapmalıyım?

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ve abilerim ben sony xperia z2 aldım alalı 1ay oldu telefonu her gün bir dakika suya tutuyordum hiç birşey olmuyordu. Bir gün havuza daldım birkaç fotoğraf çekindim ardından havluya sildim eve geldiğimde ekran kendiliğinden basmaya benim basmalarımıda algılamamaya başladı. Annem su geçirmiştir diyor. Çaresizce bekliyorum lütfen yardım edin

mali385

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaç metreye kadar su geçirmez bilmiyorum ama bir su geçirmezlik metresi varsa ve onu aştıysan kendin tamir ettirmen gerek sanırım ama fazla dalmadıysan bence garantiye gönder...

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.5 metreye kadar su geçirmez ve bunu aşmadığımdan eminim yine de teşekkürler

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Sökülebilen şeyleri sök, yan taraftaki kapaklarını aç ve pirinç dolu kaseye sok. Muhtemelen jack ya da şarj girişinin kapağını kapatamadın

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır kapakları şıkı bir şekildde kapattım dediğini de yaptım olmadı

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
IP58 Standartı var Z2 de. Yani 1,5 mt suda 30 dk. demek. Ancak bu, 1 Mt suda 1 saat kullanabilirsin demek de olmuyor. Muhtemelen 30 dakikadan fazla suya maruz kalmıştır.

Su geçirmez telefonlar, kazara su dökülmelerine ve suya düşmelere karşı telefonu korumakta. Telefonu su altı kamera olarak kullanmak için değil. Yapılan yanlışlar hep bu yöndedir.

Zaten bozuk olan bir cihazı, servise gönderirsem artık su geçirir mantığı da tamamen saçmalık. Zaten su geçirmiş ve bozulmuş, Daha ne olsun ki. Gönder yapsınlar. :wink:

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] , yapmıyorlar abicim. Garanti kapsamı dışında. Ayrıca sökülüp takılan su geçirmez cihazlar su dökülmesi gibi olaylarda tamam ama suya sokma gibi durumlarda su geçiriyor.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Telefonu hergün 1 dk. niye suya tutyordun? hiç anlamadım. Bu su geçirmez özelliğini çok bartıyorsunuz. [MENTION=194661]eSa[/MENTION] dediği gibi su altı kamerası olarak kullanıyorsunuz.
Benim arkadaşımda da Z3 var, adam duş'a telefonla giriyor. Ne işin olur duşta telefon ile diyorum, sorma abi, öyle bi lazım oluyor ki deyip kıs kıs gülüyor :P Büyük bir ihtimal ile garanti dışında kalacak, haberin olsun.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar ve abilerim ben sony xperia z2 aldım alalı 1ay oldu telefonu her gün bir dakika suya tutuyordum hiç birşey olmuyordu. Bir gün havuza daldım birkaç fotoğraf çekindim ardından havluya sildim eve geldiğimde ekran kendiliğinden basmaya benim basmalarımıda algılamamaya başladı. Annem su geçirmiştir diyor. Çaresizce bekliyorum lütfen yardım edin
su geçirse havuzdayken geçirirdi kapanırdı çalışmazdı kapaklarını çıkar çıakarbilcegin herşeyi çıkar telefonu kapat ve güneş gören bir yere koy yada pirinç içine yatır telefonu 2 gün elleme sonra aç bak.....

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
su geçirse havuzdayken geçirirdi kapanırdı çalışmazdı kapaklarını çıkar çıakarbilcegin herşeyi çıkar telefonu kapat ve güneş gören bir yere koy yada pirinç içine yatır telefonu 2 gün elleme sonra aç bak.....
çok teşekkür ederim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

IP58 Standartı var Z2 de. Yani 1,5 mt suda 30 dk. demek. Ancak bu, 1 Mt suda 1 saat kullanabilirsin demek de olmuyor. Muhtemelen 30 dakikadan fazla suya maruz kalmıştır.

Su geçirmez telefonlar, kazara su dökülmelerine ve suya düşmelere karşı telefonu korumakta. Telefonu su altı kamera olarak kullanmak için değil. Yapılan yanlışlar hep bu yöndedir.

Zaten bozuk olan bir cihazı, servise gönderirsem artık su geçirir mantığı da tamamen saçmalık. Zaten su geçirmiş ve bozulmuş, Daha ne olsun ki. Gönder yapsınlar. :wink:
20 dk beklettim hem şartlara uygun bir şekilde suya sokmamda sakınca yok dediler bende kirlenince silmiyor yıkıyordum

[MENTION=194661]eSa[/MENTION] , yapmıyorlar abicim. Garanti kapsamı dışında. Ayrıca sökülüp takılan su geçirmez cihazlar su dökülmesi gibi olaylarda tamam ama suya sokma gibi durumlarda su geçiriyor.
Yapıyorlar eğer benim gibi şartlarına uygun durumlarda bulunupda su aldıysa getir yapalım dediler ama dediğin gibi sonra su geçirme riski 2 katına çıkıyor

Telefonu hergün 1 dk. niye suya tutyordun? hiç anlamadım. Bu su geçirmez özelliğini çok bartıyorsunuz.
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] dediği gibi su altı kamerası olarak kullanıyorsunuz.
Benim arkadaşımda da Z3 var, adam duş'a telefonla giriyor. Ne işin olur duşta telefon ile diyorum, sorma abi, öyle bi lazım oluyor ki deyip kıs kıs gülüyor :P Büyük bir ihtimal ile garanti dışında kalacak, haberin olsun.
o zaman telefonun tanıtımını su altında yapmasalardı yapmamın sebebide zevk alıyor insan

Yine de hepinize çok teşekkür ederim ama bu durum hakkında etrafınızdan biraz bilgi edinip yardım edermisiniz 3 gündür tablet elimden düşmüyor belki cevap bulurum diye

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kapakları kontrol ettin mi? İç renkleri ne halde şimdi?

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ve abilerim ben sony xperia z2 aldım alalı 1ay oldu telefonu her gün bir dakika suya tutuyordum hiç birşey olmuyordu. Bir gün havuza daldım birkaç fotoğraf çekindim ardından havluya sildim eve geldiğimde ekran kendiliğinden basmaya benim basmalarımıda algılamamaya başladı. Annem su geçirmiştir diyor.Ama su geçiren telefon kapanmaz mı? Zaten 1,5 metreyi geçmedim veya 30 dk'yı. Çaresizce bekliyorum lütfen yardım eder misiniz.

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
İç renkleri beyaz ise, kırmızıya vs dönüşmemiş ise gönder garantiye. Başka çare yok zaten.

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Tam geçirmemiş olabilir. Kapak renkleri geçirip geçirmediğini gösteriyor zaten. Hani yazılıma bişey oldu desen durduk yere nolsun. Zaten donanıma müdahale imkanın yok. Eğer anlıyorsan belki yazılım için zorlarsın bişeyler. O da kesin değil. Tek gözüken garanti. Eğer su geçirdi derse zaten sıkıntı. Ama kapaklar aynı renk diyorsun. Tek çıkar yol garanti gibi.

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Format at telefona düzelmiyorsa donanımdandır. Zaten garantiye gidince de format atılacak bir an önce sorunu anlamış olursun. Bu arada telefon hafızasını yedeklemeyi unutma bütün bilgiler siliniyor.

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam geçirmemiş olabilir. Kapak renkleri geçirip geçirmediğini gösteriyor zaten. Hani yazılıma bişey oldu desen durduk yere nolsun. Zaten donanıma müdahale imkanın yok. Eğer anlıyorsan belki yazılım için zorlarsın bişeyler. O da kesin değil. Tek gözüken garanti. Eğer su geçirdi derse zaten sıkıntı. Ama kapaklar aynı renk diyorsun. Tek çıkar yol garanti gibi.

Kapak derken yanlarındaki 2 kapağı mı kastediyorsun

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Evet. Yan kapakların iç yüzü

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Işık yanmıyor dediniz ya, kapakların içinde ışık var mı bilmiyorum. Benim z1 de yok yani. Öteki türlü telefonu açmaya çalışırken ışık yanmıyorsa zaten tepki vermiyordur. Teknik servis dışında da başka yol yoktur bu raddeden sonra.

hüseyinyasta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin dediğin gibi yapayım dosyaları kopyalayım şu an müsafirlikteyim sonra yapayım

Işık yanmıyor dediniz ya, kapakların içinde ışık var mı bilmiyorum. Benim z1 de yok yani. Öteki türlü telefonu açmaya çalışırken ışık yanmıyorsa zaten tepki vermiyordur. Teknik servis dışında da başka yol yoktur bu raddeden sonra.

Ewet beni. Z2 de yanıyordu teşekkür ederim