Xperia z pil tüketim süreleri

necatitasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim gibi xperia z kullanıcılarından bi ricam var gündelik sarj tüketiminizi ve bu tüketim sürecinde kullandıgınız uygulamaları ve tasarruf modlarının durumlarını yazar mısınız? hala merak ediyorum bi benim cihaz mı su gibi gidiyo diye.

örn;
stamina mod acık
zayıf pil modu acık
kullanılan uygulamalar: 1)xxx 2)zzz 3)ccc
tüketim süresi

örnekteki gibi yazarsanız çok makbule geçer çünkü sıyırmak üzereyim :(

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Stamina açık
Zayıf pil modu açık
1.whatsapp çalışıyor

Günlük saatlerce 8 pool oynuyorum. Whatsappda çok aktif ve sürekli (genelde 10-12 saat) telefon konuşuyom. Başka aradabir haberlere bakıyom ve saatbaşı SDN gözatıyom. Pil düşümü 37-56 %.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Telefonun tek şarj düşmanı mobil internet o olmadığı zaman 2 gün gidecek neredeyse bugün test için hiç açmadım saat : 22:07 pil %70 de.

Sabah 8:30 da şarjdan çıkarttım.

Diğer günlerde mobil internet kullandığımda bu saatlerde sarj %13 lerde oluyor.

Stamina Mod kapalı. Telefon elimden hiç düşmez.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
% 100 şarj ile dün 08.45 de şarjdan çektim temple run 2 oynadım mobil veriyi kullanarak haberlere maillerime facebook ve twitter a bakıyorum saat 14.00 1-stamina modu ve zayıf pil modu kapalı %70 di .
saat 21.35 de % 48 di 1- stamina modu ve 2- zayıf pil modu nu açtım saat 23.45 de şarj %30 du tasarruf modu mobil veri ve ekran parlaklığını kapattı aşırı kullanırsan benim gibi 10 saat gidiyor normal kullanımda 20 saat gidiyor

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Stamina ve zayıf pil kapalı
NFC açık
3G kapalı
2G açık
Whatsapp, Twitter, banka uygulamaları sürekli aktif ve kullanılıyor.
Oyun yok

Gün sonunda yatarken %30 pil kalıyor. Ama daha 3 günlük kullanıcıyım. 3 günde öğrendiğim tek şey, 3G açık olursa 6000 motor bir aracın benzin tüketimi gibi pil tükeniyor. Sadece internete ya da play store' a girerken 3G' yi açarım o kadar.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
NFC açık
3G kapalı
2G açık
Oyun yok

Gün sonunda yatarken %30 pil kalıyor. Ama daha 3 günlük kullanıcıyım. 3 günde öğrendiğim tek şey, 3G açık olursa 6000 motor bir aracın benzin tüketimi gibi pil tükeniyor. Sadece internete ya da play store' a girerken 3G' yi açarım o kadar.

hocam merakımdan soruyorum nfc yi nerede kullanıyosunuz acaba ?

necatitasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NFC açık
3G kapalı
2G açık
Oyun yok

NFC yi ben de merak ettim nerede kullandıgınızı ayrıca 3G kapatıp 2G nasıl acıcam?

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sanirim arkadas 2g yi acarak daha dusuk hizli edge kullaniyor bunuda yapmak icin
ayarlar-kablosuz ve aglar-diger-mobil sebekeler-sebeke modu gsm olucak o zaman
ayni yontemi galaxy nexus kullanan arkadasimda kullaniyordu. Umarim 2g den kastini dogru anlamisimdir

necatitasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanirim arkadas 2g yi acarak daha dusuk hizli edge kullaniyor bunuda yapmak icin
ayni yontemi galaxy nexus kullanan arkadasimda kullaniyordu. Umarim 2g den kastini dogru anlamisimdir
Aynen öyleymis simdi edge yaptım bakalım bi degisiklik olacak mı

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Stadina kapali
zayıf pil modu kapalı
3g açık
Walkman açık
Gün sonunda bakıyorum 13 saat sonunda % 40

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu gün Edge ile denicem bakalım nasıl performans vericek ama normalde

Stamina ve Zayıf pil modu açık
3g açık
whatsapp kullanırım ( 10 saat kadar)
telefon görüşmesi ( 3 saat kadar)
oyun ( 10-15 dk arası)
sabah 7.30 da şarjdan aldım gece 1 de yatarken %14 oldu bu arada sürüm .423 onuda eklersek daha iyi olur.

necatitasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen öyleymis simdi edge yaptım bakalım bi degisiklik olacak mı

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
hocam merakımdan soruyorum nfc yi nerede kullanıyosunuz acaba ?

Xperia akıllı etiketleri kullanıyorum, eve geldiğimde okutuyorum 5-6 özellik aynı anda açılıyor, evden çıkarken de okutuyorum özellikler otomatik kapanıyor.

---------------

2G dediğim edge evet yoksa pil dayanmıyor gün sonuna.

necatitasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Azönce sony'yi aradım müsteri destegi rezalet. Kagıttan okuyolar müsteriyi dinlemeyip kendi dediklerini dinletmeye calısıyolar velhasılkelam benim konuya gelelim pek sevgili gold bilgisayar telefonumu hollandadan getirtmis ve elimde hollanda faturası olmadıgı icin sonynin kendi servisinden yararlanamıyormusum. Sizlerin verilerini söyledigimde bana onu kapat bunu acma dediler e arkadasım ben acmaya cesaret bile edemiyorum ki :/ simdi fabrika ayarlarına sıfırlayacagım ardından güncellemeleri tekrar atıcam olmazsa gold bilgisayarı arıycam sonum hayrola ;/
d.n: sony müsteri hizmetleri rezilliktir. Sony daha fazla üstüne düsmeli ve teknik bilgisi yüksek elemanları ise almalı.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Sen bıde sony'e mail atmayı dene ne yazarsan yaz hep aynı metini cevabı alırsın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaslar benim pil ömrünü uzatmak için güç tasarufu araçlırdan aktife getirin diyo ben tasarufu açıtım ama saj az ediyo pil süresi 24 yapamıyom 6 saat yazıyo hep nsl düzetirm sizce bana yardımcı olurmusn