Xperia Z mi Note II mi?

Furkan042

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar note II nin büyüklüğü çok sıkıntı olur mu cepte taşınabilir mi?

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
boyları hemen hemen aynı ama z çok daha güçlü bir cihaz
bu arada beklemek en iyisi htc one ve galaxy s4 yakında ülkemizde çünkü

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hiç sorma kafanda hangisini düşünüyorsan onu al. Çünkü ikisininde birbirinden iyi tarafları var. Durmadan yeni ve daha güzel telefonlar çıkıyor . Beklersen sadece kafan karışır :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
sadece bu iki cihazdan biri olsun diyorsan xperia Z tabiki :) ama biraz daha bekleyebilirsen Galaxy S4 ile Htc One cihazları süper :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Cihazların amaçları, kullanım şekilleri, sundukları kullanım tecrübeleri tamamen farklı. Şunu al demek yanlış olur o yüzden. Ayrıca Xperia Z üstündeki işlemci öyle "çok" güçlü bir işlemci değil onu da belirtmek lazım. Note 2 bir phablet olduğu için kullandığı bileşenlerde buna göre customize edilmiştir kendi içlerinde. Beklemen en iyisi. Mayıs'ı da bekle hatta google konferansından çıkacaklara da bakarsın.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
çizim yapmayı planlıyorsan mutlaka note 2 al. note 2 büyük ekranı ve özel kalemi ile çizim için ideal bir telefon.

fakat çizim ile işin yoksa note 2 nin büyük ekranı ve plastik kasası biraz canını sıkabilir. lg optimus g ve xperia z gibi şık telefonların yanında biraz sönük kalıyor note 2.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben olsam kalemi ve telefonla gelen ücretsiz yazılımları için NOTE II tercih ederdim. direkt el yazısından başarılı şekilde texte çeviren bir telefon yazılımla geliyor. ayrıca ne denirse densin tüm xperia ailesinde kronik bazı sorunlar var. ben xperia pro kullanıyorum, ciddi sıkıntı yaşadaığım konular var. samsungun daha stabil olduğuna inanıyorum...

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Xperia'lar zevk ve multimedya için alınan telefonlar bu arada SDN okuru'nun yazdığına katılmıyorum.Hemen Snapdragon 600 cıktı diye S4 pro yu güçsüz ilan edemeyiz o da gayet güçlü.Zaten Sony'nin telefonları genellikle performans odaklı olmuyor.Niye olmuyor bilmiyorum ama olmuyor.Tabi ki Xperia Z

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Biraz bekleyip Galaxy S4'ü al,çok az kaldı.

Aralarından ise Note 2.

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Xperia Z al.Çünkü daha iyi işlemcisi olsun gpu su olsun.Su ve toz geçirmiyor.Her ikisinde inceledim.Sony daha kulanışlı.geçişleri daha akıcı.ve tabiki arayüzü daha iyi.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Dostum xperia Z'yi inceleme fırsatı buldum çok tatlı hoş bir cihaz. İlk defa bir telefondan bu kadar etkilendim diyebilirim.

boxer39585

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence note 2. çünkü samsung' un verdiği güncellemeler belli. zaten yeni güncelleme listesinde de note 2 ye 5.0 güncellemesi verileceği duyurulmuştu. Bir de s-pen var sadece s-pen için bile note 2 seçilebilir. Sony yeni yeni güncelleme vermeye başlıyor. Bu arada Touchwiz arayüzü de tercih sebebi olabilir

necati_yildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kac gundur xperia z ye hayranlikla bakiyordum. Esime note 2 almistim 5 ay once. bugun mediamarket de inceledim xperiayi cok guzel bir telefon. Ekrani tasarimi vs.
Note 2 de vitrinde kendini gösteriyor ben en buyugum diye:) esimin elinde bukadar dikkatimi cekmemisti. Gercekten note 2 de guzel ihtisamli bir alet. Donanim ve multimedya ozelliklerini herkes biliyor zaten. Su gecirmezlik ozelligi iyi ve islemci ve grafik islemcisi daha guclu xperia z nin. Su ana kadar xperia z diyordum ki su videoyu gorene kadar
http://www.youtube.com/watch?v=NmdA2QXtxnE
Dragon trail ekran cami tam bir husran. basit bir anahtar bu sekilde ciziyorsa neden bu kadar ovduler, ozel bir calisma urunu bu cam, dragon trail dediler anlamiyorum.
Bu tip videolari abarti bulanlar olabilir. videoda ayni test galaxy s3 icinde yapilmis. Ayni adamlarin ayni bicaklarla note 2 ye neler yaptigida burada:
http://www.youtube.com/watch?v=nFdJOBOI3lY

Bunlari gordukten sonra xperia z almak pek de mantikli degil. Tasarim tasarim diyenler, bu bir tasarim hatasi bence.insan icin guzellik bir sivilceyle bozuluyorsa telefon icin derin bir cizige ne dersiniz???

Ben biraz daha bekleyecegim. En azindan Mayisi. Tabiki HTC ONE i bekliyorum. Fiyati odeyebilecegim rakami asarsa note 2 tercihim olur gibi.

ReTRiBuTioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kac gundur xperia z ye hayranlikla bakiyordum. Esime note 2 almistim 5 ay once. bugun mediamarket de inceledim xperiayi cok guzel bir telefon. Ekrani tasarimi vs.
Note 2 de vitrinde kendini gösteriyor ben en buyugum diye:) esimin elinde bukadar dikkatimi cekmemisti. Gercekten note 2 de guzel ihtisamli bir alet. Donanim ve multimedya ozelliklerini herkes biliyor zaten. Su gecirmezlik ozelligi iyi ve islemci ve grafik islemcisi daha guclu xperia z nin. Su ana kadar xperia z diyordum ki su videoyu gorene kadar
Dragon trail ekran cami tam bir husran. basit bir anahtar bu sekilde ciziyorsa neden bu kadar ovduler, ozel bir calisma urunu bu cam, dragon trail dediler anlamiyorum.
Bu tip videolari abarti bulanlar olabilir. videoda ayni test galaxy s3 icinde yapilmis. Ayni adamlarin ayni bicaklarla note 2 ye neler yaptigida burada:

Bunlari gordukten sonra xperia z almak pek de mantikli degil. Tasarim tasarim diyenler, bu bir tasarim hatasi bence.insan icin guzellik bir sivilceyle bozuluyorsa telefon icin derin bir cizige ne dersiniz???

Ben biraz daha bekleyecegim. En azindan Mayisi. Tabiki HTC ONE i bekliyorum. Fiyati odeyebilecegim rakami asarsa note 2 tercihim olur gibi.
xperia z'nin ön yüzünde ve arka yüzünde telefonun kırılmaması için koruyucu film tarzında birşey yerleştirilmiştir. çizilen o film videodaki. eğer filmi çıkarırsanız (ki film belli bile değil ve filmi çıkarınca sony yazısıda kayboluyormuş.) telefonun ekranı çizilmez olacaktır. fotoğraflarını görmüştüm. ararsanız bulursunuz.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Verilen bütün yanıtlar boş Note2 gibisi yok...

justasecond

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

xperia z de koruyucu ekran var o yüzden öyle çiziliyor, yoksa Z deki cam söylenene göre gorilla glass'tan 6 kat daha güçlü ve dayanıklı

necati_yildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu yeni bilgi beni bir çelişkiye sürükledi. İşin içinden çıkamadım.
Bu piyasada satılan koruyucu filmeleri hiç kullanmadım. Ama kullanan çok kişi var. Benim kullanmamamın sebebi görüntü kalitesini etkilemesi ve aynı zamanda madem koruyucu takacam neden çizilmez cam var. İşte burada sony iyi birşey yapmış. Görüntü kalitesini bozmadan güzel bir koruyucu film yapıştırmışlar. Ama çok kolay çizilebiliyor tabiki. Çizilince kime gideceğiz? Tabiki servise? Bu da bir para tuzağı mı? Zaten pil olayıda böyle. Pil ölünce servis yolları görünüyo.... Aynı zamanda monoblok telefonların eksisi yedek pil kullanamamak. Neyse konuyu pile getirmeyeyim. Sorunum servise bağlanmak. İsteselerdi bunu farklı bir şekilde yapabilirlerdi diye düşünüyorum. Çizilmez ekrandan ne anladım ben ozaman. Koruyucu film şart diyo sony.
Bu da yeni video ekrandaki koruyucu filmin çıkarılması ve çizilmesi ile ilgili.
http://www.youtube.com/watch?v=4GzYnDnZDRg
Filmin çıkarılması önerilmiyor. anladığım kadarıyla parmak izi kalması ve temizlenmesi ile ilgili.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Pil ölünceye kadar kullanırsan iyi hocam :) [MENTION=342339]necati_yildiz[/MENTION]

necati_yildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pil ölünceye kadar kullanırsan iyi hocam :) @necati_yildiz
piller uzun ömürlü mü diyosun yoksa teknoloji çok hızlı gelişiyo 2 sene sonra değiştirirsin mi diyosun :)
benim listemde xperia z, note 2, s4, one var bunlardan 2 si piyasada yok. 2 si monoblok gövde. kalem ve yedek pil kullanımı dah büyük ekran note 2 artıları.
Diğerleri zaten note 2 den daha güçlü telefonlar. diğerleri arasından xperia z su geçirmezliği ile ayrılıyor.
one ses performansı, kamera özellikle gece çekimleri, çok iyi bir ekran.
s4 için bençmark testlerinde ucu ucuna kazanıyo one a göre daha iyi bu yönde, ama başka bişey bulamadım.
note 2 dahil hepsi güçlü teller de ben çok kararsızım...

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Teknoloji çok hızlı ilerliyor piller eskimeden telefonu eskitiyoruz :) Ne beklediğine bağlı olarak öneri verebilirim. Ne amaçla kullanacaksın cihazı o önemli. [MENTION=342339]necati_yildiz[/MENTION]

necati_yildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknoloji çok hızlı ilerliyor piller eskimeden telefonu eskitiyoruz :) Ne beklediğine bağlı olarak öneri verebilirim. Ne amaçla kullanacaksın cihazı o önemli. @necati_yildiz
Öncelikle yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim. Ne diyeyim ki...
Bu son çıkan telefonların yapabildikleri çok şey var. hepsi de bir diğer modelin yapabildiklerini yapıyor. Yazdığım gibi artıları ve eksileri var bu modellerin. Ben makine mühendisiyim. İnşaat sektöründe çalışıyorum diyebilirim. Benim yapabileceklerim yeri gelecek oyun oynayacağım yeri gelecek müzik dinleyeceğim. Yakında yurtdışına da çıkacağım fotoğraf kabiliyetininde iyi olması lazım. Şimdi bu yazdıklarıma göre, HTC ONE çıkıyo gibi. İşim gereği gerektiği zaman not almam gerekiyo ve yeri geliyo kağıt kalem olmayabiliyo yanımda. Bunun içinde 1 kalemi olması güzel olurdu. :) Çok şey istiyorum. Açıkcası note 2 işimi görecek bir cihaz ama teknoloji merakım beni HTC ONE ve SONY XPERIA Z ye yönlendiriyo. biri kamera ve ses yönünden çok iyi diğeri ise su geçirmez olması ve diğer özelliklerininde üst sevide olması. Yukarıda biri yazmış note 3 diye:) İşte tam bu zamanlar çıksaymış note 3 tadından yenmezmiş :)

Hadi xperia z yi elesek, note 2 ya da one arasında sanki note 2 alsam aklım one da kalacak gibi???

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=342339]necati_yildiz[/MENTION]
Eğer bir kalem istiyorsan ve acelen yoksa bence note3'ü bekle. s3 hiç beğenmemiştim s4ü de hiç beğenmedim ama Note2yi beğenmiştim açıkcası note3ün de güzel olacağını düşünüyorum.
Teknoloji merakım demişsin şunu söylemek istedim kamere ve ses açısından One demişsin, ses tamam da kamera olarak ben Z'nin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hatta ısrar ediyorum :) Ses de altta kalabilir ama yine de kötü bir performans vereceğini de düşünmüyorum. Ayrıca One için şunlar söyleniyor o yanlar ve alimünyum kısım kolay çizilir deniyor, hatta yabancı bir forumda adamın biri telefonunun çizik çizik olduğunu söylemiş. Sizi bilmem ama ben çok takıyorum böyle şeylere.
------------
Üstteki yazılar için de şunu söyleyim:
Z'nin üzerindeki jelatin çiziliyor. Dragontrail ekran Xperia Active de var adamlar tornavidayla ingiliz anahtarıyla girişiyor hiç bir şey olmuyor. Arkadaşın da dediği gibi Dragontrail Gorilla Glassdan çok daha dayanıklı. Eğer cam çizilmezse neden koruyucu var demişsiniz? Onu bilmiyorum ama tüm xperialarda var diye biliyorum. Bende Xperia Ray var onda da var ve ben onun olduğunu aldıktan epey sonra farkettim. Dediğiniz gibi öyle görüntüyü bozan bir jelatin değil. :)
-------
Pil konusunda da çıkmaması doğal diye düşünüyorum çünkü çıkmayan kapak daha sağlam olur ve su geçirmez olduğundan böyle bir şeye mecbur kalınmış olunabilir.

Xelord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başıma gelenlere çok güzel bir yorum yazdım da sdn okuru olarak çıkmadı acaba önce kontrol mü ediliyor? Neyse sonra üye oldum da yazdığım yorum ctrl+c deydi. Sonra üye olurken gelen aktivasyon kodunu ctrl+c ye alınca gitti işte hatayı burda yaptım :D Neyse... @necati_yildiz Eğer ihtiyacın bir kalemse yazıysa vs note2 tabi ki acelen yoksa note3 ü de bekle derim. Teknoloji cezbediyor demişsin note3'ün teknolojisinin düşük olacağını hiç sanmam :D Ki Note2 de her işinizi görür. Ses ve kamera One demişsiniz ben Kamera olarak Z'nin önde olduğunu düşünüyorum. Ses olarak da one önde olabilir amam Z'nin pişman edeceğini kötü bir performans vereceğini düşünmüyorum. ----- Çizilme olayına gelirsek Z'nin çizileceğini hiç sanmıyorum o videonun sahte olduğunu düşünüyorum, neden? Derseniz o kanal bir kere nedendir bilmem ama samsung taraftarı bir kanal bana göre ve bir de Z de koruyucu saydam jelatin var. O çiziliyordur. Dragontrailin dandik olması gibi bir ihtimal yok aynı dragontrail Xperia Active de var telefona tornavidayla, ingiliz anahtarıyla filan girişiyorlar bir şey yok. Z'nin de gayet dayanıklı olduğunu düşünüyorum hatta Dragontrail Gorillaglasstan daha dayanıklıdır. O jelatin neden var diyorsunuz? Onu bilmiyorum ama tüm xperialarda var sanırım. Bende Xperia Ray var onda da vardı jelatin ama gerçekten ince ve göze batmayan görüntüyü bozmayan bir şey ben aldıktan bir kaç ay sonra farketmiştim :D ------------- Bir de One için kolay çizilir deniyor o metal kenarlar filan. Yabancı bir forumda adam telefonunun çizik çizik olduğunu söylemiş ne kadar doğrudur bilmem :D ---------------- Üstteki yorumlarda geçtiği için yazıyorum, pile gelirsek... Ben arka kapağın çıkmamasının doğal olduğunu düşünüyorum. Neden? Çünkü su geçirmez ve dayanıklı bir telefon yapmış adamlar. Shift+Enterda çalışmadı aşağı inemiyorum dağınık oldu yazı :D Üşenmeden okuyanlara teşekkürler :)...

necati_yildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel bir yazı olmuş. teşekkür ederim. One daki kameranın iyi olmasının nedeni düşük ışık koşullarındaki çekim kalitesi. Çoğu zaman gün ışığını bulamıyoruz. Genelde kapalı mekanlarda floresan yada loş bir ortamda çekiyoruz fotoları. Şu ana kadar düşük ışıkta düzgün bir foto çeken bir telefon görmedim.Genelde kumlu gibi çıkıyor fotolar, net değil. Bu yüzdende one' ı merak ediyorum.
Xperia ı halen düşünüyorum. Su geçirmezlik iyi bir özellik. Ayrıca dediğin gibi kamerasıda başarılı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de telefon alıcam da aslına bakarsanız ikisi arasındayım. Haziran sonu gibi alıcam ama o zamana işler değişebilir. Bir elime alıp incelemem de lazım tabi kararım değişebilir ama Z daha büyük basıyor bende.
SDN okuru diye çıkmış ikinci kez boşuna yazmışım :P