Xperia Z Kullanıcılarına Bir Kaç Soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Azygos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Azygos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle merhaba arkadaşlar ben 4 günlük xperia z kullanıcısıyım ve sizlere sormak istediğin sorular var. telefonun menüsünde sesli çevirici var fakat dediklerimi hiç anlamıyor :) bir türlü anlaşamıyoruz kendisiyle örneğin ahmeti ara diyorum bana iron man 3 ü getiriyor bu konuyla ilgili bir bilginiz var mıdır acaba?
bir diğer sorum ise iphone de olduğu gibi bunda da direk komutu verip program açmamı sağlayacak bir yazılım var mı sesli çevirici uygulamanın adını gösteriyor ve açmak için tıklamanız gerekiyor benim öğrenmek istediğin komutu verip direk program açılabiliyor mu? şimdiden cevaplarınız ve zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim...

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Xperia z kullanmadım ama Türkçe desteklemiyor olabilir.

Azygos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de öyle düşünmüştüm program sonuçta yabancı dil tabanlı algılayamaması çok normal fakat bunu bir güncellemeyle düzeltebilme imkanımız var mı onu öğrenmeye çalışıyorum. teşekkürler yorumun için...

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Eğer Sony'nin kendisi destek vermiyorsa güncellemeyle olmaz, ancak yine de her ihtimale karşı en güncel versiyonu bulundurmakta fayda var.
Önemli değil..

Azygos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4.2.2 yi bekliyorum umarım onda düzeltmeler olur. dediğiniz gibi takipte olucam :)

cagamagic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
kısa mesaj yazarken türkçe algılıyor ya da google da arama yaparken,türkçe de belki rehber için sorundur...

Azygos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kısa mesajda veya googlede sorun yok aksine mükemmel çalışıyor ikisi de fakat sesli çeviricide sadece rehber değil uygulama,oyun vb. şeylerde de sorun oluyor tam olarak dilimizi anlamıyor program sorun orada. yorumun için teşekkürler...

r.yagmur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim xperia z ara ara yine donuyor var mı bi fikri olan ?

cagamagic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
yazılımsal bir sorun olması muhtemel,benim xperia z de arama yaparken ekran kararıyor,hiçbir işlem yapılamıyor,birisini aradım diyelim telefon açılmadı karşıdan,telesekreter çıkasıya kadar beklemek de durumunda kalıyorum,hiçbir tuşa basamıyosun ekran karardığı için,sonra düzeliyor,güncelleme gerekiyor bu sorun için...

r.yagmur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herşeyi iyi hoşta bide bunlar olmasa, 4.2.2 gelince düzelir o zaman

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşlar birde STAMİNA modda üsteski küçük Bildirim ısşıkları çalışmıyor onu nasıl aktif edeceğimi bilen var mı :)

sen ne yapmayı düşünüyorsun? ben bide yurt dışından aldım garantisi Türkiye'de geçmiyor galiba temuzda dönecem Türkiyeye aceba gelmeden burda bi garantiye göndersemm mi diyorum

bombaciemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kusura bakmayıon ama bilmeyenler sürüsü yanlış yorumlar yapıyor Android geliştiricisiyim ve xperia Z kullanıyorum şuanda şöyle söyliyeyim ıphoneki gibi konuş programı açsın olayı android'de yok anca 3 parti google playde yani markette bulabilirsiniz. msj yazabilirisniz konuşarak o ayrı...
2. si ise telefon birisini arayınca ekranı kapanması olayı şu şekilde oluyor kulağına götürünce sensör sayesinde pil tükenmesin ekran açık kalıp diye ekranı kapatıyor kafandan uzaklaştırınca yeniden ekran açılıyor. Eğer bu durumda bir sıkıntın varsa telefonunda yazılımsal sıkıntı var Sony Update Center programı ile ONAR seçeneğiyle yeniden yazılım attır düzelecektir iyi forumlar.

Azygos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
emre kardeşim arkadaş da bildiği kadar yardımcı olmaya çalışmış yorumu yanlış veya doğru önemli değil saolsun yine de. Sana da yorumun için teşekkür ediyorum peki bu programdaki bozukluklar giderilebilir mi bilgin var mı bu konuda?

kısa mesaj yazarken türkçe algılıyor ya da google da arama yaparken,türkçe de belki rehber için sorundur...

SAdece rehberde sorun yok kardeşim programlarda da aynı sorun geçerli open iron man 3 diyorum başka bişey geliyor kamerayı aç diyorum yine aynı sorun. Yorumun için teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selam,
Ekran üzerindeki koruyucu tabaka takılı mı? Takılı ise çıkartırsan sorun düzelecektir. :)

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkçe desteği var. Anlaşılır ve net şekilde söylersen anlar telefon.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar ben de sony xperia z kullanıyorum yaklaşık 4 ay oldu alalı ama çok donuyo ve bazen ekranda kırmızı bi çerçeve çıkıyo, face e girdiğimde sürekli ana menüye geri dönüyo artık kafayı yicem taksitlerini ödemeye bu ay başladım :( sizce ne yapmam gerekir ? karmaşık şeylerden anlamıyorum hiç basit bi dille anlatırsanız duacınız olurum :)

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Telefonunu günlük olarak açıp kapat bunun hız üzerine etkisi var. Facebook harici programlarda oluyormu bu sorun çünkü facebook uygulaması androidin biraz sorunlu bu telefonla değil facebook uygulaması ile ilgili bir sorun oluyor genelde. Birde telefona task killer program yükle örn.Norton ücretsiz task killer var. Uygulamarı çıkınca kapat bir hız sorunu yaşayacağını sanmıyorum.

sepkin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar hepinize slm.bende sony kullanıcısıyım fakat görüntülü görüşme yi nasıl yapıyoruz.yardımcı olurmusunuz.teşekkürler...:thumbup1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadslar meraba yaklasık 2 aydr xperıa z kullanıorum telefondan memnunum fakat mesajlasırken bi an tel donuo ekranda mesajlasma durduruldu yazıo telefonu kapatıp acınca düzelio . bu sadece bende mi var yazılımla alakalı mı ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
google a bağlı hangouts programıyla görüntülü görüşme yapabilirsin

dostum bende 4 yıl sony yetkili servisi olarak çalıştım 1. soru kırmızı çerçeve çıkıyorsa menü>ayarlar>geliştirici seçenekerinden yüksek düzey modu nu kapat 2. sorun donma varsa usb kablo ile telefonu bilgisayara bağla yazılım onar de ok 3. sü telefon pil durumu % 20 düştüğünde eğer priz olmayan biryerde isen stamine modu nu aç hem pil ömrü uzar hem enerji tasarrufudur ama genelde %20 de şarja tak ve %100 şarj olmadan çekme günlük aç kapa yapıp ta ve kapalı halde şarj edersen o da çok iyidir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dediğinizi yaptım sonra da telefonu kapatım açtım bikaç dakika kullandım daha önce defalarca çıkan kırmızı şey çıkmadı, inşallah böyle gider :) çok teşekkür ederim Allah razı olsun işiniz gücünüz rast gelsin inşallah :)

sepkin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm bu sony xperia z'de nasıl görüntülü görüşme yapıyoruz.yardımcı olursanız sevinirim...

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
google a bağlı hangouts programıyla görüntülü görüşme yapabilirsin

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
En Güzeli tango . hem system dostu hemde kaliteli..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selam 1 aydır Xperia Z kullanıyorum. Arama yaptığımda Ekran kilitleniyor ve arama sonlanana kadar açılmıyor. Bununla ilgili ne yapabilirim. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam 1 aydır Xperia Z kullanıyorum. Arama yaptığımda Ekran kilitleniyor ve arama sonlanana kadar açılmıyor. Bununla ilgili ne yapabilirim. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler
yazılımsal bi problem olabilir. telefonu bilgisayara bağlayıp pc companion ile onar tercihinde bulunun. telefon yazılımını indirerek telefonunuza yüklmesini sağlar ve telefonunuz sıfırlanır...