Xperia sp wifi sorunu

alastaiir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya telefonum yan odadaki modemden wifi çekmiyor t20 bile çekiyordu yardım

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Bu genel bir sorun diye biliyorum sp kullanan arkadaslarin vardir muhakkak bir çözümü

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Kardeş valla anlamadım. Connectify ile bağlanıyorum ben. pcnin olduğu odadan uzaklaştım arada iki duvar var. Çekmesi zor ama 2 çekiyor bende . Güncelledin mi telefonu ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Her Sp de olan bir sorun değil bu. Bende yok ama facebook'taki sp grubunda baya tartışılıyor.

mkb55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sorun romun veya kernelin tam oturmamasından kaynaklanıyo cihazları şu şekilde güncelleyin yedeklerinizi pc ye alın hafıza kartını çıkartın telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayın http://www.sonymobile.com/tr/tools/update-service/ buradan güncelleme servisini indirin kurduktan sonra update service i açın lisans sözleşmesini kabul edin gelen listede cihazı seçin telefonu kapatın 30 sanıye kadar bekleyin micro USB nin USB ucunu pc ye bağlayın ve micro USB yi telefona bağlarken ses kısma tuşuna basılı tutun biraz bekleyin cihaz denetleniyor yazısı gelince tuşu bırakabilirsiniz zaten güncel veya yazılıma göre yeni sürüm çıktı diyecektir fabrika ayarlarına sıfırlayarak güncelleyi işaretleyin ve güncellemeye devam edin.

ruhenzenci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hemen hemen 2 aydır kullanıyorum cihazı, birçok sorunum var ama wifi kesinlikle sorun değil bende. Ablamların evi ile aramız 100-120 metre ama gün içinde full bağlanıp geceleri de film izliyorum. Bütün odalardan çekmiyor tabi ama en yakın olan odalardan çekiyor. Şunu da söyleyeyim evler arasında hiçbir bina yok, modem de cam kenarında sayılır. Arada duvar olmamasından sanırım kaliteli çekim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende kullanıyorum modemin 2 metre yanında bile tek çizgi çekiyor, ne piçim bi telefon veya ne biçim bi sorun anlamadım. berbat bişey, o güzel diyen, sorun yok diyen arkadaşlara hayret ediyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de cok yasadım problemi çözümü var mı acaba baska romla falan

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu bayagi bi eski ama bende de ayni sorun vardi cihazi root suz kullanmadigim icin CM rom buna cozum. Kernel ile alakali. CM kernel de mutfakta iken bir problem yokken stock kernel ile baglanti kopmalari yasiyordum. CM kernel ile bu sorunu gidermis durumdayim. Ha CM stabil mi hayir ama bunada sukur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de sp kullanıyorum wifi açıkken bi süre sonra ekran kendiliğinden gidiyo tl kapanıp tekrar kendiliğinden açılıyor yardımcı olursanız sevinirim.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
anlattığınız kadar olmasa da Z1de de aynı sıkıntı vardı 4.3 güncellemesi ile düzeldi 4.3 güncellemesinde batarya ve wi-fi çekim kalitesinde ciddi artış var gerçi Z1 için öyle ama Spninde düzeleceğine eminim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler benim Xperia S telefonum var . Ve wi-fi yi açtığımda ağları aranıyor diyo ama bi türlü etkin ağları bulamıyor.. 1 haftadır bu dertten müzdaribim. Netten bakmadığım yer kalmadı. Fabrika ayarlarına da döndüm , telefonu sıfırladımsa da yine de bir şey değişmedi. İlk başta fabrika ayarlarına döndüğümde eskisi gibi olmuştu wifi aglarını görmüştü baglanmıştım ama bir süre sonra yine wifi şebekesi açık durumda kalıp internet baglantım yine gitti. Wifi kapatıp açtıgımda yine wifi agları aranıyor demeye başladı ve bulamadı.. Bilen varsa yardım etsin Allah rızası için delirmiş durumdayım.

sarısarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim sola da da aynı sorun vardı kendi ağımı görmüyordu. telefonu uçak moduna alıp wifi açınca bağlandı.sonra uçak modundan çıktım bağlantı kopmadı .şimdi ise normal şekilde bağlanıyor. sizde işe yaparmı bilmiyorum denemek lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sony Xperia Sp C5303 C5302
Problemleri - Sorunları
Not : Bu modeldeki telefondan bende 2 adet var
1- Telefon rehberinden bir kişiyi aramak için ( arama yap ) dokunduğunuzda ekran ışığı sönüyor.
2- a) Konuşma esnasında telefonu elinize alıp numara yazmak istediniz ve telefonu kulaktan ayırdınız ekran ışığı gelmiyor .
b) Telefon görüşme esnasında telefon kulağınızda olmasına rağmen telefonun ekran ışığı sönmüyor
3- Güneşli bir havada kimseyi aramayın aramaya bastığınız anda telefon ekranı kapanıyor .
4- Müzik dinlediniz keyifle ve bitti kulaklığı telefondan çıkardınız ,sonrasında arama yapmak istediniz arama yapılırken telefonun kulaklık ahizesinden ses gelmediğini göreceksiniz
5- Güç düğmesine ( açma-kapama) bastığınızda ekranda rengarenk düz çizgiler meydana geliyor ve ana ekran gelmiyor.
6- Pil tüketimi kesinlikle çok hızlı bitiyor 2 saatlik internet (wi-fi) kullanımında neredeyse tükeniyor.
7- Yatay düz zeminde ekran dokunmatiği çalışmıyor ( çok sık rastlıyorum )
8- Yatay düz zeminde ekran kendiliğinden dönüyor.
9- Telefona google playden yüklediğiniz uygulamalar ve oyunlarda birden KAPATILDI diye sizi oyun ve uygulamadan atıyor.
10- Bildirim ışığı walkman ,video ve fotoğraf dışında kesinlikle çalışmıyor.
11- Wifi bağlantısı çok zayıf modem ile aranızda engel olmamasına rağmen en fazla 3 metre mesafede dahil çekim gücü 1 Çizgiye düşüyor .
12- İnternette sörf yaparken telefon öyle bir ISINMA yapıyorki elleriniz terliyor .
13- Cihaz bir gecede maksimum % 1 pil tüketirken birden bire % 30 - % 40 oranında tükendi.
14- Cihazın şarjı tamamen bittikten sonra Sony Xperia Sp C5303 C5302 modelinin kutusundan çıkan orjinal şarj aleti ile şarja bağladığımda bildirim ışığı KIRMIZI renkten YEŞİL renge geçmedi (çünkü şarj olmadı)
15- Cihazın şarjı olmadığını görünce güç diğmesine basarak telefonu açmak istedim ama kesinlikle telefon açılmadı.
Önemli Dikkatli Okuyun Lütfen
SONY MOBİLE ve TELESERViCE tamamen kendi çıkarları doğrultusunda kararlar vermektedir.
Müşteri memnuniyeti hakkında bilgi sahibi olamamışlar .
Bu büyüklükte bir markanın bunu yapmasına çok şaşırdım
Dikkat edin Sony Mobile Xperia SP C5303 C5302 modeline elinizi sürmeyin asla satın almayın
Dikkat alırsanız eğer TELESERViCE 'den çıkamazsınız ve şikayetlerinizi dinlemez yardımcı olmazlar .
Paranızla rezil ederler .

Teleservice - Garanti Servisinde Yaşayacaklarınız
Telefonu verirken YUKARIDA YAZDIĞIM problemleri ( sorunları ) içeren bir not yazıp verdim.
Telefonumun KESİNLİKLE TAMİR GÖRMEME sini istediğimi belirttim yasal hakkım .
Serviste telefonumu teslim alırlarken fiziksel sorunlarına bakıldı ve sadece arka kapağımda 2 cm2 lik bir bölümde soyulma olduğunu yazdılar .
Diğer yerlerinde güç düğmesi ses ve kamera düğmelerinde hiç bir sorun aşınma problem yoktu.
Servise telefonumun değişimi istiyorum dedim.
Servise para iadesi istiyorum dedim servis formuna PARA İADESİ yazamadıklarını söylediler.
Servis bir kaç gün sonra telefonumun sorunları çözmüş teslim etmeye hazırmış ve ona rağmen aramadı ben bunu TELESERViCE' nin bana verdiği servis formunda internetten takip edebilmemiz için verdiği kullanıcı adı ve şifresi ile girerek gördüm .
Telefonu teslim alırken TELESERViCE'nin yaptığı gibi bende fiziksel kusurlarına bakmak istedim.
Telefonu elime aldığımda
Güç düğmesinin içine çöktüğünü gördüm
Telefonumun ekranındaki çizilmesine karşı korumak için yapıştırdığım ekran filminin yerinden söküldüğünü ve tekrar yapıştırırken içinde kocaman bir hava balonu bıraktıklarını
Telefonumun aldığımda Metal dış yüzeyin yerine oturmadığını ve bildirim ışığının altında boşluk kaldığını gördüm.
Telefonun ekranının alt sol köşesinin diğer köşelerinden yüksekte kaldığını gördüm.
Telefonun sorunlarının ek bir kağıda yazmıştım ve servis çalışanı formu oluştururken şikayetler ektedir diye belirtti.
Teslim ettikleri servis formunda telefonunuza güncel software yüklenmiştir yazıyordu sadece
Ama benim şikayetlerimin yazdığı ( EK ) kağıdım kayıptı.
Neye dayanarak telefonumu tamir ettiler.

TELESERViCE ANKARA NECATİBEY ŞUBESİ müdürü ile GÖRÜŞMEMİZ
Müdürümüz yanında benim telefonumu onaran teknik bir personel ile benimle kouştu
Onlara şöyle sorumaya başladım !
Soru : benim sorunlarımın problemlerimin yazdığı servis formundada belirtilen sorunlar problemler ektedir diye belirtildiği el yazım ile yazdığım kağıt nerede (EK)
Cevap : Yok ve gülerek kayboldu .
Soru : O halde siz neye dayanarak hangi soruna karşılık olarak telefonumu onardınız
Cevap : sessizlik
Soru : Benim telefonumun tamir gördüğüne inanıyorum fiziksel kusurlar bırakmışsınız onarırken ve simetrisini bozmuşsunuz güç düğmesi içine çökmüş Metal dış yüzeyin alt bölümü oturmamış ve ekran filmimi neden yerinden çıkarmışsınız diye sordum
Cevap : Biz telefonunuza sadece yazılım ile müdehale ettik dediler .
Soru : Neden telefonumun kasası yerine oturmadı neden güç düğmesi çöktü neden ekranımın sol alt köşesi dışarda kaldı dedim
Cevap : Belkide siz yaptınız siz bozdunuz bizim üstümüze atıyorsunuz diye bana iftira atmaya çalıştılar kötü niyetli olduğumu söylediler ve buna bir arkadaşım şahit oldu.
Soru : O halde siz bozmadınız telefonumun içi açılmadı peki bunu kabul ettik ama bu fiziksel sorunun bir açıklamasını yapın o zaman bu ürün AYIPLI MAL dedim bunu sizde görüyorsunuz bana servis raporu verin buna karşılık dedim
Cevap : Malesef veremeyiz oldu ve başlarından savmak için ellerinden gelen davranışı sergilediler.
Soru : Biz o kadar para verdik lütfen bir çözüm bulalım SONY MOBİLE ile görüşelim durumu ilk ağızdan TELESERViCE'den duysunlar dedim
Cevap : Bizi ilgilendirmez dediler bizde TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜKETİCİ MAHKEMESİNE vereceğimiz belirterek servisten çıktık.
NOT : TELESERViCE benim telefonum sorunları yazan EK kağıdı kaybetti , benim ve herkesin yasal hakkı olan 4 kere aynı problemden 5 kere farklı problemden dolayı onarım görmüş cihazın değişim hakkına ve para iadesi isteme hakkını yediler
Şimdi benim cihazım tamire tekrar gitse aynı sebepten ben bunu kanıtlayamıyorum .
SONY MOBİLE ve TELESERViCE tamamen kendi çıkarları doğrultusunda kararlar vermektedir.
Müşteri memnuniyeti hakkında bilgi sahibi olamamışlar .
Bu büyüklükte bir markanın bunu yapmasına çok şaşırdım
Dikkat edin Sony Mobile Xperia SP C5303 C5302 modeline elinizi sürmeyin asla satın almayın
Dikkat alırsanız eğer TELESERViCE 'den çıkamazsınız ve şikayetlerinizi dinlemez yardımcı olmazlar .
Paranızla rezil ederler .