Xperia sola ya root yaptım geri kaldıramıyorum yardım lütfen

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xperia sola ya root yaptım geri kaldıramıyorum yardım lütfen

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Nasıl yaptın?
Ne denedin de geri alamıyorsun?

Biraz daha bilgi versen yardımcı olan çıkacaktır da..

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bencede biraz daha açık ve net bilgi verirsen yardımcı olan çıkar.
root olarak bağlandım telefona şimdi güncelleştirme yapamıyorum orjinal olmadığından güncelleştirme olmuyor diyor bu root u kapatmam lazım galiba geri kapatamadım nasıl kapatabilirim

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Root_with_Restore_by_Bin4ry_v9_4 bu programla yaptım ben yaptım root oldu galiba ama ne rom yükleniyor ne birşey güncelemede olmuyor

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Keşke hiç bulaşmasaydın. Root çok karmaşık bir olay.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Rom yüklemek için bootloader'ı unlock etmen gerekir, o farklı bir şey.
Çok kabaca açıklarsak, root senin bir PC'de administrator olman demektir. Bootloader unlock ise, BIOS'a erişip farklı bir işletim sistemi kurabilmek.

İngilizcen varsa verdiğim linkleri oku, nasıl un-root yapılacağı yazıyordur. Hiç karmaşık bir işlem değil aslında. :)
Yoksa, valla ben şu an dışarı çıkıyorum yoksa bie göz atardım türkçe'ye çevirmek için. Olmadı sabah geldiğimde uykum olmazsa bakarım derim ama muhtemelen 07:00 - 07:30 gibi uyurum o nedenle yarın diyeyim =)

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dediğin komut dosyasını açtığında 3 seçeneğin var. 1 yazıp enterlarsan rootluyor x yazıp enterlarsan root kalkıyor. Diğeriyle alakamız yok zaten. Aynı şekilde usb üzerinden hata ayıklamayı açıp pcye bağla o komut dosyasını açıp x i yazıp enterladıktan sonra unroot olması lazım.

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğin komut dosyasını açtığında 3 seçeneğin var. 1 yazıp enterlarsan rootluyor x yazıp enterlarsan root kalkıyor. Diğeriyle alakamız yok zaten. Aynı şekilde usb üzerinden hata ayıklamayı açıp pcye bağla o komut dosyasını açıp x i yazıp enterladıktan sonra unroot olması lazım.

beyler artık rootu aştım tel açılmıyor sony yazısında takılıp kalıyor galiba herşey silindi telin içindeki bu fastboot programınla nasıl kuracağım rom u bi açıklayıcı şekilde anlatırmısınız nerden bulaştım gitti telefon hiç bir yerde bulamadım ya :S yoksa garantiye gitcek bide garanti dışı kaldı tel :S

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
internetten unroot diye bir dosya var onu indir ve sd karta at sonra rootlarken ne yaptıysan aynısını yap
benim telde böyle oluyor ama ben telefonun tuşlarını kullanrak rootladım bunuda belirteyim

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internetten unroot diye bir dosya var onu indir ve sd karta at sonra rootlarken ne yaptıysan aynısını yap
benim telde böyle oluyor ama ben telefonun tuşlarını kullanrak rootladım bunuda belirteyim

sagol kardesm ama içindeki cash bellek silindi acılmıyor tel rom yüklemem gerk ama yükleyemiyorum

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Telefon bootloader'da takılıp kaldı anlaşılan, ne yaptıysan ROM'u uçurdun üzerine yenisini de kurmadın.

Garantiye yollama bu şekilde, sony'nin yaklaşımını tam bilmiyorum ama kafadan garanti dışı kalabilecek olması yüksek ihtimal.

en son ayzdıktan sonra ne yaptın da telefon açılmaz oldu?

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
sagol kardesm ama içindeki cash bellek silindi acılmıyor tel rom yüklemem gerk ama yükleyemiyorum
kardeş bence yapılcak bir şey kalmamış sen onu şöyle uygun bir telefoncuya götür format attır yanlız başlarında bekle telefona bir şey olmasın
sakın garantiye götürme çünkü cash bellek ancak rootlu bir cihazda silinebilir

jr2012

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony Update Serviсe yazılımını hiç kullandın mı? istersen bir indir kullan yeniden kurar herşeyi otomatik. tabii eğer bootloaderi açmadıysan. tabii yukarıdaki metodu kullanarak yaptıysan büyük ihtimalle bootloaderin duruyordur. çünkü ben de root with restore kullanarak root yaptım kendi xperia p'me.
http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş bence yapılcak bir şey kalmamış sen onu şöyle uygun bir telefoncuya götür format attır yanlız başlarında bekle telefona bir şey olmasın
sakın garantiye götürme çünkü cash bellek ancak rootlu bir cihazda silinebilir

telefoncu 120 tl para istedi ama aksam kendim yaptım çözdüm olayı birtane xperiaspeed.img dosyası buldum onla yaprtım ama rom u kurarken android-info.txt ve android-product.txt diye dosyalar hata veriyor nedenini anlamadım çözdüm olayı sıkıntı kalmadı ama o hatalrı çözemedim

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
telefoncu 120 tl para istedi ama aksam kendim yaptım çözdüm olayı birtane xperiaspeed.img dosyası buldum onla yaprtım ama rom u kurarken android-info.txt ve android-product.txt diye dosyalar hata veriyor nedenini anlamadım çözdüm olayı sıkıntı kalmadı ama o hatalrı çözemedim
bravo geçmiş olsun
o nasıl bir telefoncu sanki bir soyguncu:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar acil yardım telefon sony xperia sl root ve cwm yaptım telefona şimdi açılmıyor xperia yazısında takılı kalıyor bir flashtool buldum orjinal romu manuel olarak yüklüyorum yine olmuyor recovery e giriyor telefon sadece acılmıyor ne yapmam gerek çook acil bir durum bilen varsa lütfen hemen yazsın

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş. Pc Companion veya sony update service ile onarırsan açılır.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pc Companion programının yazılımı yükleyememesi normal ama update service yükler bence orjinal yazılımı eğer olmazsa flashtool ile herhangi bir sürüm orjinal yazılımı yükleyerek telefonu sony yazılımları ile güncelleyebilirsin bu yöntem kesin bir yöntemdir

melik.bck

Asistan
Reaksiyon puanı
13
İnternetten Telefonun Unroot Dosyasını Bul Ve Flashla Bu Kadar...