Xperia P 4.1.2 Jelly Bean(Avrupa) Romu Yükleme

ReTRiBuTioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Not:Bir şeyleri yanlış yaparsanız mesuliyet kabul etmem. Ben aynı yöntemi uyguladım yaptım.
Not2: Driverların düzgün kurduğunuzdan emin olun.(Aşağıda nasıl kurluacağı var.)
Not3:TELEFONUNUZUN ŞARJININ %50NİN ÜSTÜNDE OLDUĞUNA EMİN OLUN.
Not4:RESİMLER ALINTIDIR AMA ANLATIM BANA AİTTİR.

GEREKEN PROGRAMLAR:
FLASHTOOL: (WINDOWS İÇİN) :
https://hotfile.com/dl/188244063/410c147/flashtool-0.9.10.1-windows.exe.html
http://uploaded.net/file/cbdosrxu
http://dfiles.eu/files/3lz2livfj
http://rapidgator.net/file/69295429/flashtool-0.9.10.1-windows.exe.html

4.1.2 AVRUPA ROMU:
http://www.4shared.com/rar/6T2L3qYy/LT22i_62A0400_JB__Central_Euro.html

1. ADIM:
FLASHTOOL PROGRAMINI İNDİRİP KURUYORUZ. C\FLASHTOOL\DRIVERS KLASÖRÜ İÇERİSİNDEKİ "Flashtool-drivers.exe" UYGULAMASINI AÇIYORUZ. İLK ADIMA NEXT DİYORUZ. İKİNCİ ADIMDA "XPERİA P, FLASMODE, FASTBOOT" SEÇENEKLERİNİ SEÇİP DEVAM EDİYORUZ. SONRA İNDİRDİĞİMİZ .FTF DOSYASINI (ROM) C:\FLASHTOOL\FIRMWARE İÇİNE KOPYALIYORUZ.
2. ADIM:
FLASHTOOL PROGRAMINI AÇIYORUZ. ŞİMŞEK İŞARETİNE TIKLIYORUZ.
e1f7c49b-6f18-49cb-a80e-7986f72fba10.png

3. ADIM:
DAHA SONRA FLASHMODE SEÇENEĞİNİ SEÇİP OK BUTONUNA BASIYORUZ.
040b0fa2-4543-46a2-8a10-e4bb02519ca2.png

4. ADIM:
RESİMDEKİ GİBİ SOLDAN ROMU SEÇİYORUZ. SAĞ TARAFTA İSE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEYLER VAR. WİPE BÖLÜMÜNDE HEPSİ SEÇİLİ OLACAK. EXCLUDE BÖLÜMÜNDE "TA" SEÇİLİ OLACAK. AKSİ TAKDİRDE SİM KARTINIZ KİLİTLENEBİLİR. MİSC KISMINDAKİNİ İŞARETLİYORUZ OK TUŞUNA BASIYORUZ.
bf1737c1-c73d-4348-a83e-66e100d1b4e5.png

ARADAN BİRAZ GEÇTİKTEN SONRA SİZE BÖYLE BİR ŞEY GÖSTERCEK.
6e7880dd-5038-4358-bcaf-34170eb32cb3.png

BU GELİNCE BİLGİSAYRDA HİÇ BİR ŞEYE DOKUNMUYORUZ VE SONRAKİ ADIMA GEÇİYORUZ.

5. ADIM:
TELEFONUMUZU KAPATIYORUZ. EN AZ 30 SN. BEKLİYORUZ. TELEFONDA SES KISMA TUŞUNA BASILI TUTARKEN USB KABLOSUNU BAĞLIYORUZ (YEŞİL IŞIK YANACAK) VE FLASHLAMA İŞLEMİ BAŞLIYORUZ. FLASHLAMA İŞLEMİ 1-2 DK SÜRECEKTİR. 1-2 DK SONRA FINISHED YAZISINI GÖRÜRSÜNÜZ. GÖRDÜKTEN SONRA KABLOYU ÇIKARIN VE TELEFONUNUZU AÇIN. TELEFONUN AÇILMASI 2-3 DK SÜRER. TELEFON AÇILDIKTAN SONRA POWER OFF GİBİ BİR BUTON FALAN GÖRÜNÜYOR. SONRA TELİ KAPATIP AÇINCA GİDİYOR. ROM ORİJİNAL AVRUPA ROMUDUR. HADİ HAYIRLI OLSUN :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Not6:Geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açın.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Xperia P için normal güncelleme geldi zaten? :)
ayrıca stock romu yüklemek için bootloader kilidinin açık olmasına gerek yok ;)

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bu işlem için bootloader kilidinin açık olması şart değil. İnsanları yanlış yönlendirmemek adına konu düzenlenmeli bence..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Paralel ıthalat cıhazım jelybean guncellemesını gormuyordu arkadasımızın paylasımı sayesınde jelybean 4.1.2 ye güncelledım emegıne saglık. :)

OkanTiktas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu yükleyince telefon garantisi konusunda bi sıkıntı çıkar mı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben yapıyorum olmuyor bide rom linki kapatılmış bi yeniler misin kaç gündür uğraşıyorum yapamadım senin dediğin gibi yaptım fakat .ftf dosyası felan inmiyor ne yapacağım bilmiyorum yardım edin lütfen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu indirdiğimiz ftf dosyasını kopyalıyoruz derken nerde bu ftf dosyası ben indiremedim de

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çok teşekkür ederim yaptım. benimkide paralel ithalattı görmüyordu. peki bu yaptığımız orjinaliyle birebir mi ki ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
normal kendı güncellemesını programında yaparken sorun olustu ve telefon açılırken tekrar kapanıyor kendını tekrar açmaya zorluyor ve bu olay sureklı devam edıyor ne yapmalıyım :S

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
ne kadar da kolaymış yahu. bu kadar zaman boşuna beklemişim.hayırlısı ile hallettim.teşekkürler arkadaşlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yeri değil ama birde soru sorayım; xperia z nin teması var ama onun duvar kağıdını hareketli yapamıyorum bilgisi olan varmı bu konuda

ReTRiBuTioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. ben teşekkür ederim bir şeyler anlatabildiysem ne mutlu
2. arkadaşlar 4shared.com sitesini açmak için dns ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor.
2. eğer olmazsa dediklerimi en baştan tekrar yapınız. DRIVER'LARIN KURULU OLDUĞUNDAN EMİN OLUNUZ !!
3. ORİJİNAL AVRUPA ROM'UDUR. GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKMAZ.
4. xperia z'deki duvar kağıdı da hareketli değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
3D Sveep Panorama özelliği kayboldu.3D modu çalışmıyor Bir çözüm öneriniz varmı? Sizin cihazınızda durum nedir ?

draxxler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 boyut modu çalışmıyor.Kamera çekim seçeneklerindende kayboldu

ReTRiBuTioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende de yok o kamera özelliği. bu rom standart avrupa romu. eğer herhangi bir ülkenin güzel olan romunu bulursam onu yükleyeceğim. romu test edeceğim. sorun olmazsa buraya da atarım :) şuan için türkiye romu aramaktayım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
her ülkeye ayrı rom yok zaten avrupa asya vs birkaç versiyonu var hepside ufak şeyler dışında aynıdır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar yeni sürüm geldi yükleyemiyorum tlfn xperia p 6.2.A.1.100 BİLGİSAYAR LAZIM DİYOR NASIL OLUYO BİLGİSAYARDA NASIL GÜNCELLİYECEĞİM BANA Bİ GÖSTERİ VERİN GARİİİ