Xperia ARC S Bootloop sorununa karşı Fastboot modda Cwm Recovery yüklenir mi?

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar arkadaşlar..
çoğumuz bu sorunlar karşı karşıyayız. en azından ben öyle düşünüyorum. telefona room atarken her hangi bir hatadan dolayı telefonumuz bootloop oluyor ve çözümü için bayağı bir uğraş sarfediyoruz. telefonumuza romu atmadan önce cwm recovery ile orjinal olarak yedek alıyoruz yalnız her hangi bir hatada cwm ile geri nasıl döneceğiz çünkü rom yükledikten sonra cwm menüsü açılmıyor telefonda açılmıyorsa ne yapabiliriz..
Kısacası açılmayan xperia lar için fastboot moduna alıp cwm yüklenebilir mi ??? yüklenirse süper olur rom atamama sorunu yaşamayız. var mı böyle bir şey .... yardımcı olursanız sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bootloop nedir uzun zamandır arc s kullanıyorum cwm ile rom yüklüyorum botloader kilidi açık bahsettiğin hiçbir sorunla karşıaşmadım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bootloader açık ise relock dosyasını yükleyip bootloaderi kapatırsın.
Flashtool ile stock romu yüklersin orjinal hale gelir :)

Veya
fastboot modda boot.img dosyasını yüklersin (cm,aosp,miui romlar içerisinde mevcut ve boot dosyalarında cwm vardır)
telefon açılmayabilir ama cwm ekranı açılır. cwm menüsünden yedeğini yüklersin.

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bootloader açık ise relock dosyasını yükleyip bootloaderi kapatırsın.
Flashtool ile stock romu yüklersin orjinal hale gelir :)

Veya
fastboot modda boot.img dosyasını yüklersin (cm,aosp,miui romlar içerisinde mevcut ve boot dosyalarında cwm vardır)
telefon açılmayabilir ama cwm ekranı açılır. cwm menüsünden yedeğini yüklersin.

Mesala en son yüklediğim viper 5.0 versiyonunda bootloader kilitli iken yükledim romda ekran gelmedi. daha önceleri de zelly cream yüklerken sony yazısında takıldı yedeğim olmasına rağmen emma programıyla 2.3. gb. versiyonu ile telefonu açmayı başarabildim ardından 4.0.4. e güncelledim. 3 kere başıma geldi sony yazısında takılı kalıyor. böyle bir olayda sırasıyla ne yapılması gerektiğini dosyalarıyla birlikte anlatabilir misiniz rica etsem...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Mesala en son yüklediğim viper 5.0 versiyonunda bootloader kilitli iken yükledim romda ekran gelmedi. daha önceleri de zelly cream yüklerken sony yazısında takıldı yedeğim olmasına rağmen emma programıyla 2.3. gb. versiyonu ile telefonu açmayı başarabildim ardından 4.0.4. e güncelledim. 3 kere başıma geldi sony yazısında takılı kalıyor. böyle bir olayda sırasıyla ne yapılması gerektiğini dosyalarıyla birlikte anlatabilir misiniz rica etsem...

bu durumda bootloaderi açmadığın için flashtool ile direk 4.0.4 stock romu (orjinal yazılım) yükleyebilirsin :)

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu durumda bootloaderi açmadığın için flashtool ile direk 4.0.4 stock romu (orjinal yazılım) yükleyebilirsin :)
teşekkürler dostum nasıl olsa sorun olursa ben seni bulurum :) emrah kardeş... bu aralar super jelly bean yüklemek istiyorum ama açılmıyacak diye çekiniyorum.unlock bootloader yapıpta mı yüklesem bilmiyorum. :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
teşekkürler dostum nasıl olsa sorun olursa ben seni bulurum :) emrah kardeş... bu aralar super jelly bean yüklemek istiyorum ama açılmıyacak diye çekiniyorum.unlock bootloader yapıpta mı yüklesem bilmiyorum. :)

elimden geldiğince buradayım ;)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
unlock için fastboot driverı yüklense yeterli. win7 de sorun olmuyor ama win8 de sorunlu malesef :)

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bootloop olmasının nedeni , romun senin telefon hafızasından büyük olması ve rom yükleme işleminin eksik olmasından kaynaklı. Romu hafıza kartına atmadan önce pcde aç ve system/app içinden bası büyük uygulamaları sil. Örneğin : semcalbum.apk,semcvideo.apk,semcclock.apk
system/media klasöründe zil sesleri , bildirim sesleri ve alarm sesleri var. İçlerinde sadece xperia olan kalsın diğerlerini sil. BU şekilde bootlop olmadan kurabilirsin ;)

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bootloop olmasının nedeni , romun senin telefon hafızasından büyük olması ve rom yükleme işleminin eksik olmasından kaynaklı. Romu hafıza kartına atmadan önce pcde aç ve system/app içinden bası büyük uygulamaları sil. Örneğin : semcalbum.apk,semcvideo.apk,semcclock.apk
system/media klasöründe zil sesleri , bildirim sesleri ve alarm sesleri var. İçlerinde sadece xperia olan kalsın diğerlerini sil. BU şekilde bootlop olmadan kurabilirsin ;)

tabii dediklerini de yapabilirim yalnız bu romu yükleyen herkes bu şekilde mi yapıyor bunu ?? sonuçta romu yapan arkadaş her halde bunu bilerek yapıyor bence telefonun sony yazısında takılı kalması bundan değildir. başka bir sorun olmalı diye düşünüyorum ... hd ultimate romunu kurdum aroma installer ile bootloader lock halde iken yine sony yazısında takılı kaldı üzerinde orjinal 4.0.4. ics yüklü. rootlu ve cwm yüklü. update serviceden telefonu onararak tekrar kullanılabilir hale getirdim ama amacım ultimate hd yüklemek bir şekilde sizlerinde yardımıyla bu romu yüklemek istiyorum.. şimdiden teşekkürler arkadaşlar

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende de ultimate hd rom kurarken bootlop da kalmıştı viper romda hiç böyle sorunlar olmuyor. Bootlop sorunu telefonda yeterli alan olmadığından da kaynaklanıyor çünkü, sd kartı kullanarak telefon hafızasını arttırma yöntemleriyle(ismi aklıma gelmedi)bootlop sorununu giderenler oluyor. Ben uğraşmak istemediğimden yapmadım.

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xda'nın çıkarmış olduğu viper 5.0. romunu kurdum bootloader kilitli iken aynı şekilde onda da telefon açıldı yalnız ilk kurulumunda sıkıntı oldu telefon açıldı yalnız home ekranı gelmedi ayarlara girebiliyorsun sadece o yüzden o da olmadı dostum bende.. bi daha yükledim yine aynısı oldu wipeleri de yaptım olmadı..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bende de ultimate hd rom kurarken bootlop da kalmıştı viper romda hiç böyle sorunlar olmuyor. Bootlop sorunu telefonda yeterli alan olmadığından da kaynaklanıyor çünkü, sd kartı kullanarak telefon hafızasını arttırma yöntemleriyle(ismi aklıma gelmedi)bootlop sorununu giderenler oluyor. Ben uğraşmak istemediğimden yapmadım.

sen şu anda hangi romu kullanılıyorsun ve ne şekilde kurulum gerçekleştirdin ?? Ayrıyeten memnun musun rom' dan sesi nası l mesala. ??? rehbere girişleri. ?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
tabii dediklerini de yapabilirim yalnız bu romu yükleyen herkes bu şekilde mi yapıyor bunu ?? sonuçta romu yapan arkadaş her halde bunu bilerek yapıyor bence telefonun sony yazısında takılı kalması bundan değildir. başka bir sorun olmalı diye düşünüyorum ... hd ultimate romunu kurdum aroma installer ile bootloader lock halde iken yine sony yazısında takılı kaldı üzerinde orjinal 4.0.4. ics yüklü. rootlu ve cwm yüklü. update serviceden telefonu onararak tekrar kullanılabilir hale getirdim ama amacım ultimate hd yüklemek bir şekilde sizlerinde yardımıyla bu romu yüklemek istiyorum.. şimdiden teşekkürler arkadaşlar

Kesinlikle bundan kaynaklanıyor. Ben viperi ve başka romları 20 defa denedim ve yapmadığım kalmadı yükleyemedim. Bir arkadaşım sorunun bundan kaynaklandığını söyledi ve belirttiğim uygulamaları silip yükledim, sorunsuz yükleniyor.

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben viper 5 kullanıyordum aynı sorun bendede oldu xda yı okuyunca yorumlardan launcherinde sorun olduğunu gördüm bende telefon açıldıktan sonra gmail hesabımı açtıktan sonra yukarıda bildirim çubuğuna Google playın güncelleme bildirimi geldi ben ona tıklayarak Google playi açıp nova launcherini kurdum sorunu öyle düzelttim. Viper 5 i yüklemek istiyorsan launcher kullanacaksın. Ben oyun çok oynadığımdan viper 5 i bıraktım, gb dönüp atomic rom yükledim bende nedense 3-4 gün sonra acayip yavaşlamaya başladı. Şimdi ultimate hd romu denicem. Romu kurmadan içindeki Gereksiz apk dosyalarını silcem. Boot loop da kalmazsa sana söylerim ama viperde kaliteli bir rom. Bence tek eksiği kamerasının berbat çekmesi onuda cyber shot yükleyerek çözebilirsin android 3 anlatmış bir konuda.

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yalancı bahar verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim gereksiz gördüğüm apk leri sildim ama biraz fala silmişim albümü bile sildim(zaten quick pic kullanıyordum), birde kurulumdan önce önce telefondaki gereksiz dosyaları silelim (merak etmeyin dosyalarınıza bi zarar gelmicek
001_smile.gif
)
11. Ses (aşağı) tuşu ile wipe data/factory reset e gelip Ev tuşu (ortadaki) veya açma/kapama tuşu ile okeyleyin
12. Bisürü No arasından Yes in üzerine gelip seçin
001_smile.gif

13. wipe cache partition a tıklayın ve yes i seçin
14. Advanced a tıklayın ardından Wipe Dalvik Cache e tıklayın ve Yes i seçin
15. Wipe Battery Stats ı seçin ve Yes e tıklayın
16. Geri (soldaki) tuşa basın önceki menüye gelin
17. Mounts and Storage ı seçin
buraya dikkat!
18. sırayla
Format /system seçin Yes diyin
Format /Cache
seçin Yes diyin
Format /Data
seçin Yes diyin
Dikkatli olun eğer Format /sdcard ı seçip Yes derseniz bütün dosyalarınız silinir
001_smile.gif
aman diyeyim (android 3 den alıntıdır) Bunları yaptım ultimate hd rom 3.0.2 bootloop olmadan yüklendi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sony ericson arc s telefonuma b.587 kernel yükledim. telefon açılırken ses tusuna basarak cwm menüsüne giremiyorum .bütün tuşları denedim. ne yapmam gerekiyor. teşeekürler şimdiden

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
sony ericson arc s telefonuma b.587 kernel yükledim. telefon açılırken ses tusuna basarak cwm menüsüne giremiyorum .bütün tuşları denedim. ne yapmam gerekiyor. teşeekürler şimdiden

cwm yüklemiş miydin?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde başıma bu geldi ve ne yapabilirim anlatırmısınız :S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
(android3) öncelikle selamlar, hürmetler
xperia sl lt26ii telefon kullanıyorum xzxperience v2 rom yüklemek için önce kernel yüklemek gerekli diyordu, cwm yi açtım wipe data factory reset,wipe cache,dalvik,format,sys,cache,data yaptım, zip'li kerneli uyguladım. ardından reboot recovery yaptım ekran karardı ve tel öylece kaldı... telefon brick mi oldu? ses+ basılı tutup usb takınca mavi led yanık şekilde kalıyor. burdan sonra ne yapabilirim. yardımcı olursanız minnettar kalırım, iyi günler, iyi çalışmlar. /ali fuat

S

SDN Okuru

SDN Okuru
(android3) öncelikle selamlar, hürmetler
xperia sl lt26ii telefon kullanıyorum xzxperience v2 rom yüklemek için önce kernel yüklemek gerekli diyordu, cwm yi açtım wipe data factory reset,wipe cache,dalvik,format,sys,cache,data yaptım, zip'li kerneli uyguladım. ardından reboot recovery yaptım ekran karardı ve tel öylece kaldı... telefon brick mi oldu? ses+ basılı tutup usb takınca mavi led yanık şekilde kalıyor. burdan sonra ne yapabilirim. yardımcı olursanız minnettar kalırım, iyi günler, iyi çalışmlar. /ali fuat
konuyu diriltmiş gibi olacağım ama aynı sorun bendede var yardılarınızı bekliyorum özellikle [MENTION=130683]android3[/MENTION] sizden

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
konuyu diriltmiş gibi olacağım ama aynı sorun bendede var yardılarınızı bekliyorum özellikle [MENTION=130683]android3[/MENTION] sizden

Kernel İ romu yükledikten sonra yükleyin.
Stock kerneli tekrar yüklediğiniz de yada kullandığınız rom varsa onun kernelini yüjlediğinizde telefon açılır. Olmadı stock romu yükleyin baştan :)