XP'De " C:\Windows\System32\Config\System " bozuk

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar böyle bir srunum var bir kaç foruma baktım şunu buldum

"""Aldığınız bu hatadan sonra sistemi Windows XP CD'nizden boot ederek başlatın, bir süre sonra size R ve Enter seçneklerini sunacak. R'ye basın.
Bilgisayarda tek bir işletim sistemi yüklü ise 1'e ve Enter'a basın.
Komut satırında sırasıyla aşağıdaki komutları kullanarak Enter'a basın;
CD C:\Windows\System32\Config
REN system system.old
COPY C:\Windows\Repair\system

CD'nizi çıkartın ve komut satırında exit yazarak Enter'a basın.
Bilgisayarınız herhangi bir hata vermeden normal olarak açılacaktır."""

yalnız komutları direk bu şekılde yazıyorum ama olmuyor taa ilk cd c olanı bile yapamadım sistem belirtilen dizini bulamıyor diyo :cursing:
CD C:\Windows\System32\Config adımını yaptım ama REN olanı yapamıyorum

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Başlat > Çalıştır gir Çıkan Yere sfc /scannow yazarak denedinmi ?

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sistem c de mi kurulu
bulamadığı dizin silinmiş mi
ben sıfırdan kurulum tavsiye ederim
restore sorunu çözmeyebilir

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eχe.CuƬioη;1184870 dedi ki:
Başlat > Çalıştır gir Çıkan Yere sfc /scannow yazarak denedinmi ?
pc hiç açılmıyoki

---------- saat 12:32 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:30 eklenmişti ----------

sistem c de mi kurulu
bulamadığı dizin silinmiş mi
ben sıfırdan kurulum tavsiye ederim
restore sorunu çözmeyebilir
evet c de kurulu ilk adımı yaptım ama REN olanı yapamıyorum rename yapıcak bi şekılde ismi değiştircek ama olmuyo yazamıyorum,,formt son düşüncem kurulu mimari programlar var tekrar kurması işkence

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
dosya isimlerinde büyük/küçük harflere dikkat et derim, yani REN SYSTEM SYSTEM.old olarak deneyebilirsin :)

hatta ilk komutu verdikten sonra, dir komutu ile system isminde bi dosya var mı yok mu kontrol et :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Kurtarma işlemlerini yapmaya çalışmışsın ama zaten amaç sadece programları kurtarmaksa yaptığın şeyler işine yaramaz. Çünkü o dosyaları sıfırladığın zaman bütün programların dosya çöplüğüne dönecek, yani hiç kurulmamış gibi olacak.

Şu anda önünde üç seçenek var ve hangisini uygularsan uygula, o programların kurtarılması imkansız. (En azından eldeki imkanlarla.)

1. Format atacaksın.
2. Kurtarma işlemini yapacaksın. Yarısını yapmışsın ama "REN yapamıyorum" derken ne demek istiyorsun onu açıklarsan sonuca daha hızlı ilerleriz.
3. Sistemi kurulumsuz bir işletim sistemi ile (live CD: Pardus, Solaris Live gibi) açacaksın ve o klasöre girip "system" isimli dosyası sileceksin ve C:\Windows\Repair\system dosyasını oraya kopyalayacaksın.

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dosya isimlerinde büyük/küçük harflere dikkat et derim, yani REN SYSTEM SYSTEM.old olarak deneyebilirsin :)

hatta ilk komutu verdikten sonra, dir komutu ile system isminde bi dosya var mı yok mu kontrol et :)
yok oda olmadı şimdi config olanı yazıyorum REn olanı configin peşine yazıo sankı REn için yeni bi satır açması lazım,,dir yazdım system.old diye var

---------- saat 13:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:59 eklenmişti ----------

Kurtarma işlemlerini yapmaya çalışmışsın ama zaten amaç sadece programları kurtarmaksa yaptığın şeyler işine yaramaz. Çünkü o dosyaları sıfırladığın zaman bütün programların dosya çöplüğüne dönecek, yani hiç kurulmamış gibi olacak.

Şu anda önünde üç seçenek var ve hangisini uygularsan uygula, o programların kurtarılması imkansız. (En azından eldeki imkanlarla.)

1. Format atacaksın.
2. Kurtarma işlemini yapacaksın. Yarısını yapmışsın ama "REN yapamıyorum" derken ne demek istiyorsun onu açıklarsan sonuca daha hızlı ilerleriz.
3. Sistemi kurulumsuz bir işletim sistemi ile (live CD: Pardus, Solaris Live gibi) açacaksın ve o klasöre girip "system" isimli dosyası sileceksin ve C:\Windows\Repair\system dosyasını oraya kopyalayacaksın.
yukarda yazdıgım REn adımını yazarken belirtilen dizin bulunamıyor diyor yanlışmı yazıyorum bi yerde hatamı yapıyorum anlamadım gitti,,p hiç açılmıyor açılsa yapştrfalan yapcam da olmuyo o hatayı verio

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Öyleyse şu şekilde dene:

Komut satırına girdikten sonra, aynen şu iki satırı, her birinin ardından enter tuşuna basarak yaz:

Kod:
REN C:\WINDOWS\System32\Config\System System.old
COPY C:\WINDOWS\Repair\System C:\WINDOWS\System32\Config\System

Sistemin artık açılır, ama dediğim gibi, programların %99'u çalışmayacaktır. Hele ki bahsettiğin karmaşık programlar. Tabi sonuçta yine de verilerini kurtarmış olacaksın.

faramir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
komutla ilgili bir problem varsa help yazarak hangi komutları kullanacağını görebilirsin.

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öyleyse şu şekilde dene:

Komut satırına girdikten sonra, aynen şu iki satırı, her birinin ardından enter tuşuna basarak yaz:

Kod:
REN C:\WINDOWS\System32\Config\System System.old
COPY C:\WINDOWS\Repair\System C:\WINDOWS\System32\Config\System

Sistemin artık açılır, ama dediğim gibi, programların %99'u çalışmayacaktır. Hele ki bahsettiğin karmaşık programlar. Tabi sonuçta yine de verilerini kurtarmış olacaksın.
ilk ren kımını yazdım parametre geçersiz diyo

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Dizin veya cd bozuk olduğundan kaynaklanıyor c de önemli bir verilerin olacağını zanetmiyorum ginede yapaca diyosan Ultimate Boot porgramını bir cd yaz onla kurtar yoksa ucu bucağı olmayan zahmetli bir iş

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eχe.CuƬioη;1184975 dedi ki:
Dizin veya cd bozuk olduğundan kaynaklanıyor c de önemli bir verilerin olacağını zanetmiyorum ginede yapaca diyosan Ultimate Boot porgramını bir cd yaz onla kurtar yoksa ucu bucağı olmayan zahmetli bir iş
cd sağlam da dizin bozuk olablr pc ye format atarım mecbur ama driverları nasıl yapıcam,,pc orjinal dell marka cd si falanda var ama driverlar içi pc açıkken cd yi takınca pc açılırken f12 ye basıp oaradan bişiler yapmamı istemişti bi keresinde kameranın drivernı yuklemek isterken

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eχe.CuƬioη;1184999 dedi ki:
Formatını at sen driverler yükleme kısmı bize bırak okey :)
tamam başlattım format atmaya kardeşim hadi hayırlsı

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eχe.CuƬioη;1185061 dedi ki:
Formata hayır vardır derler banada ilk böyle demişlerdi :D
bitti kardeşim format istersen özelden falan yazalım kirlilik olmasın

---------- saat 15:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:16 eklenmişti ----------

driver cd sini nasıl kullanıcam yardımcı olurmusnz arkadaşlar