XP, Windows 7'den Daha İyi Çıktı!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Yanlış okumadınız. XP, Windows 7'yi bir platformda sollamayı başardı. Tabii ki netbook platformundan bahsediyoruz.

Windows 7 piyasaya çıktığından beri el üstünde tutuluyor. Netbook platformunda ise işler biraz değişik. Windows XP, netbook'larda en sık tercih edilen işletim sistemlerinin başında bulunuyor ve yeni yeni Windows 7 kurulu netbook'lar yaygınlaşmaya başlıyor. Fakat, kullanıcılar Windows 7 kurulu netbook'lardan şikayetçi. Şikayetlerin temelinde ise, Windows 7'nin, hızlı pil tüketimine sahip olması yatıyor.

kjbz3pkr1258103075.jpg

Windows 7'ye netbook'larda yer yok gibi gözüküyor

Bu şikayetleri muhakkak üreticiler de kaale alacaktır ve netbook'larında XP'yi tercih etmeye ağırlık vereceklerdir. Zira XP, Windows 7'ye nazaran çok daha az enerji harcıyor ve pil tüketimi konusunda çok daha iyi. İki işletim sisteminin arasındaki fark ise ortalama 47 dakika. Bu fark ile birlikte Windows 7, neredeyse 10 sene önce piyasaya çıkan dedesinin karşısında yenilgi almış oldu.

jwyza5dj1258103110.jpg

Hepimizin çok aşina olduğu bir görüntü olsa gerek

ASUS 1008HA gibi modellerde ise, aradaki fark 57 dakikaya yaklaşıyor. Yani yaklaşık 1 saatlik bir fark oluyor. Windows XP böylece Windows 7'ye %16'lık bir fark atmış oluyor. Microsoft, Windows 7 piyasaya çıkmadan önce her ne kadar "Windows 7'nin netbook'larda yaygınlaşacağına eminiz. Güç tüketimi konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız" dese de, bu tür sorunların baş göstermesi, kullanıcıların tepki göstermesine yol açtı.

:: Windows 7 kurulu netbook'ların akıbeti sizce ne olacak?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
:: Windows 7 kurulu netbook'ların akıbeti sizce ne olacak?

MS, downgrade olayını bitirdi diye biliyorum. Eğer Starter Edition da yeterli gelmezse

muhtemelen Linux versiyonlar gündeme gelecek. Zaten şimdiden haber siteleri Linux'un

Netbooklar da zaferini tescil eder haberlerde bulunmaya başladılar.

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardus kurdum bence pardus çok berbat olmuş windows vistadan bile daha fazla kasıyor pc yi.. .

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ubuntu Remix diyorlar. Netbook'umuz olmadığı için bilmiyoruz tabi ki. Ama Xp kullancağıma abaküs kullanırım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu şikayetleri muhakkak üreticiler de kaale alacaktır ve netbook'larında XP'yi tercih etmeye ağırlık vereceklerdir.
Bu cümle biraz varsayıma kaçmış gibi.
Dün bir bugün iki,
Bir çözüme bakar Ballmer amca :)

XP nin de SP1 e kadar tam oturmadığını hatırlayınız..
SP2 de gelince tadından yenmez olmuştu..

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden Ubuntu denemiyorsun? Pardus 2009 bence de ağır.

Ubuntuda kurdum ubuntuyu seviyorum ama ekran kartım ati radeon olduğu için ati linux driver sorunu var bir türlü tanıtamıyorum ekranı sürücüyü kurduktan sonra işletim sistemini kilitliyor açılmıyor o yüzden sinirlendim kaldırdım ubuntuyu..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yusufsan ubuntu ya benim de merakım var ancak hiç bilmediğimden olsa gerek gözümde büyütüyorum ve çekiniyorum.

Ubuntu bambaşka bir işletim sistemi gibi geliyor bana.Sanki içine girsem bir daha çıkamayacağım karmaşık program ve yazılımlar beni bekliyor gibi düşünüyorum.

Ubuntu severler (seni tenzih ediyorum) ubuntu şöyle iyi böyle iyi diyeeklerine ubuntuya başlangıç başlığı altında teşvik edici paylaşımlarda bulunsunlar.
Öğretici olsun karşılaştırmacı değil..

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yusufsan ubuntu ya benim de merakım var ancak hiç bilmediğimden olsa gerek gözümde büyütüyorum ve çekiniyorum.

Ubuntu bambaşka bir işletim sistemi gibi geliyor bana.Sanki içine girsem bir daha çıkamayacağım karmaşık program ve yazılımlar beni bekliyor gibi düşünüyorum.

Ubuntu severler (seni tenzih ediyorum) ubuntu şöyle iyi böyle iyi diyeeklerine ubuntuya başlangıç başlığı altında teşvik edici paylaşımlarda bulunsunlar.
Öğretici olsun karşılaştırmacı değil..

Ubuntu iyidir güzeldir de donanımlarla bazı sorunlar yaşatıyor insana... çoğu donanımı otomatik yüklesede tanımadığı donanımları yüklemek insanı çileden çıkarıyor...

örneğin Olivetti markalı webcamin driverını yükleyene kadar nevrim döndü... tanıttıktan sonrada kullanırken problemler çıkarttı...

firmaların çoğu ürettiği ürünün sürücüsünü sadece windows için üretiyor.
diğer platformları desteklemiyorlar ondan dolayı uyumluluk sorunlarını aşmak için el mahkum Windows kullanacağız...

hkncetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Netbook piyasasında xpden ne kadar iyi olsada yeri olmayacak gibi. 47 dakika az değilki. Ama Linuxlerde pil ömrü ne kadar giiyorki acaba?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
linux veya xp tercih edilebilir
buradan bir kez daha hatırlatıyorum
linux ubuntu, kubuntu ve pardus'tan ibaret değil
300 çeşit devam eden linux çeşidi var ki herkes kendi zevkine uygun ruh ikizini bunların birinde bulacaktır:D

bu arada hani win7 xp'den bile hızlıydı
gözünüzü açın arkadaşlar dedim kimse inanmadı

RealCeday

Asistan
Reaksiyon puanı
2
linux veya xp tercih edilebilir
buradan bir kez daha hatırlatıyorum
linux ubuntu, kubuntu ve pardus'tan ibaret değil
300 çeşit devam eden linux çeşidi var ki herkes kendi zevkine uygun ruh ikizini bunların birinde bulacaktır:D

bu arada hani win7 xp'den bile hızlıydı
gözünüzü açın arkadaşlar dedim kimse inanmadı

evet daha hızlı. istersen sen gözünü aç burada xp hızlı denmiyor ki. win7 huzlı çalıştığı için pili çabuk bitiriyor zaten

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Akibeti ne olacak satılmayacak windows 7 de zaten virtual pc uygulaması ile işlemcisi destekleyen sp3 lü xp yi bedava kullanıyor...