XP SP3 te onarma sorunu

Haçlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim pc de sp3 yüklü. Bi arkadaşın ekran kartı çalışıyor mu diye benim pc de denedik.Ben kendi ekran kartımı falan çıkarttım.ıdeleri falan çıkartıp temizlemiştim kasayı açmışken.Sonra kendi ekran kartımı,ideleri falan karışık taktım.Pc açılışta windows/system/config eksik diyodu.Sonra ben sp2 cdnin kurtarma konsolunu kullanarak bootcfg /rebuild ve chkdsk /r /p komutları ile sistemi onardım.Daha sonra pc açıldı.yeniden başlattığımda ise sürekli açılıp kapanmaya başladı.Kapanırken mavi bir ekran hatası geliyo okuyamadan hemen pc kapanıyor.Bu nedendir?Ayrıca ben sp2 cdsinin kurtarma konsolu ile değil de diğer onarma yöntemi ile pc yi onarmak istedim ama birinci adımı geçince Onar(R) komutu çıkmıyor.Bu nedendir?lütfen yardımm

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
önce başlıgı düzelterek başlayalım ;)

sisteminizin sürekli yeniden başlatması (açılıp kapanması) sistemin bi şekilde zarar görüp açılamamasıdır

normal bir şekilde onarım için 2. ekranda r ye basıcaksınız

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
açılışta F8 ile sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneği ile açarsan hata kodunu rahatca okursun ona göre çözüm ararsın

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bütün ide girişleri çıkartıp sadece Windowsun olduğu harddisk kalsın
Rami yerinden çıkartıp diğer slota tak.
Ekran kartını çıkartıp tekrar tak
Ve sistemi yeniden başlatıp tekrar onar

Haçlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
açılışta F8 ile sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneği ile açarsan hata kodunu rahatca okursun ona göre çözüm ararsın

çok sağolun yardımınız için hatayı okudum hallettim

Haçlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önce başlıgı düzelterek başlayalım ;)

sisteminizin sürekli yeniden başlatması (açılıp kapanması) sistemin bi şekilde zarar görüp açılamamasıdır

normal bir şekilde onarım için 2. ekranda r ye basıcaksınız

ikinci ekranda r çıkmıyor işte yapamadım.2 cd denedim ikisindede ikinci ekranda R onar tuşu çıkmadı

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ikinci ekranda r çıkmıyor işte yapamadım.2 cd denedim ikisindede ikinci ekranda R onar tuşu çıkmadı

SP2 CD'sini takıp repair yap, SP3 cd'si sonradan entegre sanırım repair kısmı gözükmüyor. Aynısı bendede olmuştu.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
bnim pc dediğin gibi sürekli kapattığımda tekrar açılıp mavi akran hatası verirse direk formatı basıyorum :)

Acil Destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekranda “c:\windows>” şeklinde bir yazı belirdiğinde copy d:\i386\ntldr c:\ ardından copy d:\i386\ntdetect.com c:\ komutlarını kullan.

bestofbest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu kodlarla falan hiç uğraşma baktın ki mavi ekran falan çıkıyor direk bas formatı. temiz iş olsun:D