Xp Pro Da Hardisk Durmadan Calisiyor ?

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Xp proda hardisk in isigi durmadan yaniyor. kaspersky ile virus taramasi yaptim virus yok. acik olan butun programlari kapatiyorum, otomatik update de kapali. bilgisayari hic kullanmasamda desptop pc'm den durmak hardisk okuma sesi geliyor ve hardisk isigi yaniyor. bu normalmidir ? normal degilse nasil engel olabilirim. hardisk isigi 1 saniye araliklarda hic durmadan yanip sonuyor , inanilmaz.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
defrag yapmayı denedin mi ?

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Denedim hoca. defrag yapinca hardisk ten gelen ses azaldi. ama hala 1 saniye arayla hic durmadan isik yanip sonuyor. normalmidir bu belki herkesin hardisk isigi bir saniye arayla yanip sonuyordur.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Google Chrome tarayıcı mı kullanıyorsunuz ? Genelde sistemde o varsa yaptırıyor. Eski bilgisayarım da öyle yaptırıyordu yani, aynı dediğiniz gibi.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Google chrome pc de yuklu. ama onu kullanmadigim zamanda oluyor. sizin hardisk isiginiz 5 saniye sonuk olabiliyor mu, benim kisi 2 saniye sonuk durmuyor. 1 saniye araliklar ile yanip sonuyor. cok nadir 2 saniye oluyor.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Pc ye Chrome kurunca bende öyle olmuştu. Eski amd athlon bi pc idi. Ama chrome kurunca sürekli diskte bi tarama yapıyordu, tıkır tıkır ses geliyordu.

Ses gelirken ctrl + alt + del yapıp hangi programların çalıştığına bakın bence.

Kasper' in yakayalamadı bir virüs girmişte olabilir tabi düşük ihtimal.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ctrl alt del yapip neredeyse calisan herseyi kapattim. servisler ile ilgili bir kac yazi okuyup ise yaramayan 10 tane servisi kapatim. isik hala 1 saniye arayla yanip sonuyordu. daha sonra interneti baglantisini disable yaptim. sonuc ayni. galiba herkesin ayni. yani herkesin hardisk isigi 1 saniye arayla hep yaniyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu normal değildir.
HDD ışığı sadece okuma/yazma esnasında yanıp söner.
Anormal yanıp sönmesi ise yazılımsal ya da donanımsal bir arızaya işaret eder :)

Çarelere gelince;
- Çalışan bütün hizmetler ve arkaplan dosyalarını tek tek kontrol edebilirsiniz..
- Virüs/trojan/ (malware) taraması yapabilirsiniz.. (Emsisoft Antimalware tavsiyedir)
- HDD derecelendirme ve analiz programları ile HDD i kontrol edebilirsiniz..
- Ve son çare olarak da miadı dolmuş XP yerine SEVEN getirebilirsiniz..

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hdd ne model bu arada? Aynı sorun bende de vardı bi zamanlar sonra hdd'i değiştirmek zorunda kalmıştım...

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
HD Tune Pro: WDC WD5000AAKS-00TMA Information

Firmware version : 12.01C01
Serial number : WD-WMAPW1385644

hardisk bilgilerim. galiba win 7 e gecme zamani geldi.