XP interneti algılamıyor!!!

existeur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Bende vista yüklü bir laptop ve 98 yüklü bir desktop var. İkisinden de nete gayet rahat girebiliyordum. Komşudan gelen internet kablosunu arkalarına takınca sorunsuz çalışıyorlardı. Tuttum desktopa XP yükledim ve artık desktoptan nete giremiyorum. Oysa komşudan gelen kabloyu desktoptan çıkarıp laptopa takınca nete giriyorum. Sorun ne olabilir ve ne yapmam lazım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Existeur existe encore...

balbunar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorun karşında :) desktopta.

EtherneT (Ağ) kartını tanıttın mı.
Eğer kurduysan o zaman:ağ ayarlarını bi kurcala.
İnternet iletişim kuralları(TCP/IP) ve diğer hizmetleri kurman gerekebilir.

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Basit. Etherneti tam tanıttığına emin ol. Daha sonra ağ bağlantılarına girip "ev veya küçük işyeri ağı kur" seç. Bu seçenekte ilerleyip internete bağlanma seçeneklerinden "hayır, başka bir internete bağlanma yolu seçeyim." seç. Dağa sonra "diğer" seç. Burda modemin rooter (çok ethernet çıkışlı) özelliğinden faydalandığın için "Bu bilgisayar internete doğrudan Hup'ı yoluyla bağlanır." seçerek ilerle bilgiasyar tanımlarını gir çalışma gruubu diğer bilgiasayrlarla aynı olsun ki pcler arası paylaşım yapabilesn. Paylaşım yapıcaksan "dosya ve yazıcı paylaşımını aç" seçip işlemi tamamla daha sonra bilgiasayarı yeniden başlat....

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ethernet Kartın Devre Dışı bırakılmış olabilir.
Ağ bağlantılarım > Ağ bağlantılarını Görüntüle > Yerel Ağ bağlantısı "Sağ tıkla ve Etkinleştir"

Veya biostan Kapatılmış olabilir. Bios'a Gir "Lan veya Network" ile ilgili kısıma gel(bios farklılığı olabileceğinden böyle yazdım) Ve "Disable" ise Onu "Enable" yap.

existeur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim, ethernet kart sürücüsünü yükledim, sorun ortadan kalktı.
İlk yüklediğim sürücü xp embedded imiş, Şimdi embedded yazmayanını yükledim, oldu.
Embed: içine koymak, iyice yerleştirmek, gömmek demekmiş.(Kaynak:www.sozluk.net) Ne alakayasa...
Neyse, yine de herşey için çok tesekkürler. :)
Sağolun, var olun...