XP format ?

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Öncelikle merhaba.Benim bilgisayarın artık format vakti geldi.Fakat bazı bilgisayarcılar çok fazla para alıyor parasından değil tabi de.Artık öğrenmem gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.Birçok sitede arama yaptım google amca sağolsun :biggrin: ama herkes birbirinden alıntı yapmış her sitede aynı yazılar hatta yazım yanlışları bile aynı.
Bana yardımcı olabilecek olan var mı ? Şuan elimde -661GX/661FXSeries - ASUS motherboard CD'si var.Tabiki içinde DRIVER lar var.Ses kartı v.b

Şimdiden teşekkürler. (Şuan elimde format CD'si yok ama,format atmayı öğrenirsim hemen alıcam)

Audyseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Tam olarak ne konuda yardım istediğini biraz açarmısın?

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
sanırım format atmayı öğrenmek istiyorsun.. uğraşa uğraşa öğrenirsin başka yolu yok.

cd yi koy. pc yi resetle. pc başlarken onyüklemeyi istiyormusunuz deyince herhangi bi tuşa bas. sonraki adımlarda zaten seni yonlendirir. C yi silip yükle bu kadar basit :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
XP format simülatörü ile kolayca öğrenebilirsiniz.

Yapmanız gerekenler:
Bios ekranında delete tuşuna basıp bios menüye girin.
Boot menüsünden First boot deviceyi cd-dvd rom olarak tanıtıp kaydedip veya f10 tuşuna basıp çıkın.
Cd veya Dvd nizi takın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Cd veya dvd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın ekranı çıkınca bir tuşa basıp formata başlayın.
Xp yükleyecekseniz bir süre mavi ekranda bekleyeceksiniz (önyükleme gerçekleşecek).
Sonra çıkan lisans sözleşmesini f8 tuşuna basarak onaylayın. Onayladıktan sonra kurmak istediğiniz sürücüyü soracak. Onu enter tuşuna basarak seçin. Sonra disk biçimlendirme şeklini soracak. Ntfs ile çabuk biçimlendir i seçin. Sonra yapacağınız tek şey saat tarih, lisans bilgilerini girmek olacak. Tabii driverlarınızı da yükleyeceksiniz.

http://rs577.rapidshare.com/files/169776270/Windows_Xp_Format.rar (Simülasyon)

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7

Yapmanız gerekenler:
Boot menüsünden First boot deviceyi cd-dvd rom olarak tanıtıp kaydedip veya f10 tuşuna basıp çıkın.
Cd veya Dvd nizi takın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Cd veya dvd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın ekranı çıkınca bir tuşa basıp formata başlayın.
Xp yükleyecekseniz bir süre mavi ekranda bekleyeceksiniz (önyükleme gerçekleşecek).
Sonra çıkan lisans sözleşmesini f8 tuşuna basarak onaylayın. Onayladıktan sonra kurmak istediğiniz sürücüyü soracak. Onu enter tuşuna basarak seçin. Sonra disk biçimlendirme şeklini soracak. Ntfs ile çabuk biçimlendir i seçin. Sonra yapacağınız tek şey saat tarih, lisans bilgilerini girmek olacak. Tabii driverlarınızı da yükleyeceksiniz.

Çok teşekkür ederim aradığımı azda olsa buldum :yes:

---------- saat 13:11 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:10 eklenmişti ----------

Tabi konuya yorum bırakan herkesede teşekkür ederim

---------- saat 13:13 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:11 eklenmişti ----------

Yapmanız gerekenler:

Yok yok aradığımı GERÇEKTEN buldum.Bundan önce yazdığım yoruma aldırmayın :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Format similatörü var eyv. ama bilinmesi gereken bi kaç nokta var
BIOS açılır (pc yeniden başlatıldığında Del ya da Delete tuşuna basarak önümüze gelen ekran)
Ordan Boot bölümünden 1. Seçenek olarak Cd-ROM seçilir
Daha sonra XP cd si pc ye takılır rest atılır
Format işlemi bittikten sonra elinde olması gerekenler:
Ekran Kartı CD si (Elinde kart yoksa hangi marka kullandığını öğrenmen ve İnt.den indirmen lazım
Anakart CD si (Ethernet driver otomatik tanımıyosa onu ordan yüklemen lazım aynı şekilde ses driverınıda yüklemelisin)
Usb Modem kullanıyosan Cd si elinde olmalı ve yüklemelisin

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Format similatörü var eyv. ama bilinmesi gereken bi kaç nokta var
BIOS açılır (pc yeniden başlatıldığında Del ya da Delete tuşuna basarak önümüze gelen ekran)
Ordan Boot bölümünden 1. Seçenek olarak Cd-ROM seçilir
Daha sonra XP cd si pc ye takılır rest atılır
Format işlemi bittikten sonra elinde olması gerekenler:
Ekran Kartı CD si (Elinde kart yoksa hangi marka kullandığını öğrenmen ve İnt.den indirmen lazım
Anakart CD si (Ethernet driver otomatik tanımıyosa onu ordan yüklemen lazım aynı şekilde ses driverınıda yüklemelisin)
Usb Modem kullanıyosan Cd si elinde olmalı ve yüklemelisin

Elimde bu var yeterli mi ? TIKLA

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
ekran kartı kullanıyosan yetersiz
Gpu-z programını indir
Bak bakalım markası modeli neymiş ondan sonra driver ını bulursun rahatca

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
zaten ekran kartin yüklü değilmiş

eseslieko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim biosumda cd rom seçeneğini bulamadım :( daha ayrıntılı bir bilği verebilirmisiniz

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
sen en iyisi format attıktan sonra şu bölümdeki fotoyu bize yolla

Bilgisayarım/Sistem Bilgisini Görüntüle/Aygıt yöneticisi

bu bölümdeki soru işaretli bölgelere bakarak sana neyin yüklenmesi gerektiğini hangi CD nin lazım olduğunu söyleriz
İnternete Bağlanamazsan
1-) USB MODEM İÇİN:Usb modemin Cd si takılır ve yüklenir yükleme işlemi bittikten sonra sana pc yi yeniden başlat gibi bi seçenek sunar yeniden başlatırsın çevirmeli ağdan girişini yaparsın
2-) ADSL MODEM İÇİN:Eğer anakartın otomatik olarak Ethernet Driverını tanımıyorsa internete bağlamazsın,İnternete bağlanmak için Anakartın Cd sinin taktıktan sonra Orda yazan Ethernet Driver ya da Ethernetle ilgili ikonu tıklayarak yükleme işlemini tamamlarsın bu sayede internete giriş sağlarsın.

Bi arkadaşda Boot bölümünü bulamamış bi kaç bios ekran görüntüsünü yolluyorum onlardan hangisi seninkine benzerlik gösteriyorsa ordan 1st Boot Device bölümüne girerek ordaki seceneklerden CD-ROM u işaretliceksin
Bu işlemi yaptıktan sonra Xp cd sini takıp rest atman yeterli (Ayarları kaydedip çıkmayı unutma)
Bios Görüntüleri
boot-order-first-boot-device.jpg

bios_quasar2_advanced_boot.gif
BIOS_T19_boot_device.gif
new_bootingsc03.jpg
bootdevicepriority.jpg

Gördüğün gibi genelde ADVANCED ya da BOOT sekmesinden bu işlemler gerçekleşiyor
UNUTMA 1ST BOOT DEVİCE BÖLÜMÜNE GİRİP CD-ROM u İŞARETLİCEKSİN