XP Format Sorunum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sust
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar.

Ben bilgisayarıma sp3 lü winxp ile format atmak istedim fakat, bilgisayarımı cd den başlatınca :
"Reboot and selected proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key" diye bir yazı çıkıyor.

Bende windows ortamında cd yi çalıştırıp onarma değilde yeni kurulum dedim bu seferde bilgisayarımda 2tane işletim sistemi olmuş oldu. Bunlardan herhangi birinide silemedim.

Yukarıdaki yazı ile ilgili ve 2 işletim sisteminden sadece 1 tanesini silmek konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim

--Barış--

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu Hatayı Bulmak İçin 5-6 Yol İzlemek Gerekmektedir.Senin İçin Bunları Sıralayacağım :)

1. HDD'nin Bağlantı Kablosunu,Jumperlarına Bak.Çıkartıp Tekrar Tak.

2. BIOS Ayarlarından : First Boot Device Seçeneği ile Boot Device Priority Seçeneğini , Windowsun Kurulu Olduğu HDD Seç.

3. Kullanmıyorsan ya da hiç Bilmiyorsan Boot Up Floppy Seek BIOS Seçeneğini Disable Yap.

4. HDD'nin Data Kablosunu Değiştir.

5. Sonuç Alamazsan Hiçbirinden 2 Kötü Durum Vardır :
- HDD Bozuktur
- Anakart Problemlidir.

Bunları Dene Bakalım.Bir Tanesi Sana Kesin Çözüm Sağlar :)

sust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2. kurduğum işletim sistemim gayet iyi çalışıyor ama diğeri bozuk ve artık eski işletim sistemimi açtığımda "windows önemli bir hatadan kurtatıldı bu mesajı ilk kez görüyorsanız... falan diye mavi bir ekran çıkıyor"

HDD nin bozuk olma olasılığı gerçekten beni korkutuyor ama bozuk olsa veya kablo problemli olsa; yeni işletim sistemimin sağlam çalışması anormal olmaz mı ¿

sust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir de şunu sormak istiyorum: HDD'de iki adet işletim sistemi var bunlardan sadece bozuk olanı silmek gibi bir olay var mı acaba ¿

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
BIOS'tan Kaynaklanabilir Ozaman Sen Gene Yukarıda Dediklerimi Uygula.2 XP'te Aynı Harddiskteyse Bence Format Atman Senin İçin Daha Yararlı Olur.1 Tane Kurarsın Aynı Harddiskteyse.Ayrı Yerdeyse Gene Format Atar Gibi Çalışmayan XP'yi Kurduğun Harddisk'e Format Atman Yeterli Olur.

sust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En son kurduğum windowstan denetim masası>sistem>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma>ayarlar dan düzenle deyip (açılan metin belgesi boot.ini dosyasıdır) kullanmadığım işletim sisteminin açılıştaki listede görmemek-ve o ekranda beklememek- üzere dosya(boot.ini) üzerinde düzenleme yap.

Diye bir öneri almıştım ve evet işe yaradı:) açılış ekranındaki işletim sistemi seçim ekranı gitti bilgisayar direk açılıyor. Fakat bu şekilde kaldırılan bir işletim sisteminin ellede silinmesi gereken yerleri kalıyor bilginize...

Fakat hala format işlemini yapamıyorum. hala :

"Reboot and selected proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key"

yazısı çıkıyor. dLL arkadaşım çok teşekkürler.
Hala tavsiye edebileceğiniz bir işlem varsa yukarıdaki yazı ile ilgili bekliyorum

Saygılarımla
--Barış--

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yukarıda Verdiğim İşlemler Bu Hatanın Çözülmesi İçin Gerekli İşlemler.3-4 Kerede Çözümledim Bu Hatayı Bul Yolarla :)
Başka Çözüm Bilen Varsada Burada Açıklar :)

Bu Arada Önemli Değil :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
sisteme format atman gerekmeyebilir bilgisayarıma sağ tıkla yönetten hdd işlemlerine bak bozuk xp olan bölümü silebilir yada biçimlendirebilirsin... ve nasıl 2. bir xp kurduğunuzuda anlayamadım ya neyse...

sust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım ben yanlış anlaşıldım.

Ben zaten format atmak istiyorum BIOS'ta bir takım değişiklikler yapıp denedim, HDD kablolarını değiştirdim denedim olmadı.

XP kurulum CD'mi takıyorum, F8 tuşuna basıp bilgisayarımı CD-ROM'dan başlarınca
Reboot and selected proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key yazıyor. (Normalde önyükleme için bir tuşa basın yazıyor ve devam ediyoruzya o olmuyor işte.)

Ben daha başka nasıl format atabilirim¿ bunu öğrenmek istiyorum. (Şuan durumda sanki HDD'yi görmüyor gibi geliyor bana)

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanırım ben yanlış anlaşıldım.

Ben zaten format atmak istiyorum BIOS'ta bir takım değişiklikler yapıp denedim, HDD kablolarını değiştirdim denedim olmadı.

XP kurulum CD'mi takıyorum, F8 tuşuna basıp bilgisayarımı CD-ROM'dan başlarınca
Reboot and selected proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key yazıyor. (Normalde önyükleme için bir tuşa basın yazıyor ve devam ediyoruzya o olmuyor işte.)

Ben daha başka nasıl format atabilirim¿ bunu öğrenmek istiyorum. (Şuan durumda sanki HDD'yi görmüyor gibi geliyor bana)

Bu Hatayı Çözene Kadar Formatlama Derim.Tanıdığın Bilgisayarcı Varsa Göster 2dk'da Anlar O Sana Yeni Bir Data Kablosu Takar İşin Biter.Bana 3-4 PC Gelmişti Böyle.1 Tanesini PC'nin İçini Temizleyerek Yaptım.2-3 Tanesini Data Kablosunu Değiştirerek ve Jumperleri Değiştirerek Yaptım.Format Atınca Bu Hata Gene Devam Eder Gibi Gözüküyor.