Xiaomi telefonum main menu ekranında kaldı/bootloop oldu

Reaksiyon puanı
0
Xiaomi redmi note 8 pro telefonumdan yanlışlıkla yazılım sildim. Telefon kapandı ve her açmaya çalıştığımda main menu ekranı çıkıyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla 'brick' problemi olabileceğini söylüyorlardı bu da kısaca telefonun hurdaya çıkması demek olduğu için haliyle endişelendim. Servise göndermeyi düşündüm ama telefon kaçak olduğu için sıkıntı çıkabilirler. Telefonculara da zerre güvenmiyorum. Servisle iletişime geçmeli miyim? Bi çözüm yolu önerin dostlar çaresiz kaldım.

Reaksiyon puanı
0
araştırdığım kadarıyla rom kurmamı söylüyorlardı ama cesaret edemedim çünkü yanlış kurarsam hardbrick olayına dönebilir ayrıca her sürümün ayrı romu var ve ben telefonumun sürümünü tam bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Telefonunda boatloader kilidi açıkmıydı ?

Brick olmuş telefon ama eğer boatloader kilidin için açıksa ve oem kilidine izin verdiysen kendin rom kurabilirsin.
açık diye düşünüyorum çünkü developer menüsünde telefonunuz açık tarzı bi ifade vardı

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
araştırdığım kadarıyla rom kurmamı söylüyorlardı ama cesaret edemedim çünkü yanlış kurarsam hardbrick olayına dönebilir ayrıca her sürümün ayrı romu var ve ben telefonumun sürümünü tam bilmiyorum

açık diye düşünüyorum çünkü developer menüsünde telefonunuz açık tarzı bi ifade vardı
Tamam o zaman rom kurmanız lazım.
Download V12.5.1.0.RGGMIXM - Xiaomi Redmi Note 8 Pro - Global Stable in MiFirm buradan romu indiriniz.
Mi Flash Tool v20210226 – Xiaomi Tools buradan ise mi flash toolu indiriniz.

Telefonunuzu bilgisayara bağlayınız ve gerekli usb driverlarını bilgisayarın indirmesini bekleyiniz cihazınız hazırlandı bildirimini aldıktan sonra işlemler şu şekilde devam ediyor;

Telefonunuzu fastboot moduna alıyorsunuz ses açma ve güç tuşuna telefon kapalı iken basılı tutmanız lazım fastboot açmak için.

Sonrasında mi flash tool programını açıyorsunuz. Not: Miflash tool dosyasını indirdikten sonra dosya içine girdiğinizde ilk resimde görmüş olduğunuz xiomimiflash.exe'yi çalıştıracaksınız.

Miflashtool açıldğında ikinci resimde yukarıda solda gördüğünüz select kısmından indirmiş olduğunuz romun dosyasını seçeceksiniz Not: Romu rardan veya zipten çıkarmanız gerekli.

Sonrasında ise sağ taraftan flasha basıp işlemin bitmesini bekleyeceksiniz işlem bitince telefonunuz yeniden başlatılacak ve kurulumu gerçekleştirip hayatınıza devam edeceksiniz :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    59.5 KB · Görüntüleme: 786
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    41.8 KB · Görüntüleme: 533
Reaksiyon puanı
0
Tamam o zaman rom kurmanız lazım.
Download V12.5.1.0.RGGMIXM - Xiaomi Redmi Note 8 Pro - Global Stable in MiFirm buradan romu indiriniz.
Mi Flash Tool v20210226 – Xiaomi Tools buradan ise mi flash toolu indiriniz.

Telefonunuzu bilgisayara bağlayınız ve gerekli usb driverlarını bilgisayarın indirmesini bekleyiniz cihazınız hazırlandı bildirimini aldıktan sonra işlemler şu şekilde devam ediyor;

Telefonunuzu fastboot moduna alıyorsunuz ses açma ve güç tuşuna telefon kapalı iken basılı tutmanız lazım fastboot açmak için.

Sonrasında mi flash tool programını açıyorsunuz. Not: Miflash tool dosyasını indirdikten sonra dosya içine girdiğinizde ilk resimde görmüş olduğunuz xiomimiflash.exe'yi çalıştıracaksınız.

Miflashtool açıldğında ikinci resimde yukarıda solda gördüğünüz select kısmından indirmiş olduğunuz romun dosyasını seçeceksiniz Not: Romu rardan veya zipten çıkarmanız gerekli.

Sonrasında ise sağ taraftan flasha basıp işlemin bitmesini bekleyeceksiniz işlem bitince telefonunuz yeniden başlatılacak ve kurulumu gerçekleştirip hayatınıza devam edeceksiniz :)
Şimdi profilindenizden gördüğüm kadarıyla bu konular hakkında tecrübeli bi arkadaşa benziyorsunuz o yüzden aklıma takılan bir iki şeyi sorayım:

1) Bu linkini verdiğiniz romun telefona uymama gibi bi sorunu olur mu?
2) Bu dediklerinizi başarılı bi şekilde uygularsam telefon formatlanacak mı?
3) Eğer bu oem kilidi veya boatloader kilidi açık değilse bu işlemler telefonun durumunu daha da kötüleştirir mi?