Xiaomi redmi note9s güneşte renk tonu sorunu

emincanpekgurler7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
3 gün önce xiaomi redmi note9s aldım telefonla güneşe çıkınca renk tonlarında değişiklik oluyor kontrast ayarlarını da doygun yaptım yine değişen birşey olmadı ne ayar yaptıysam yapiyim güneşe çıkınca rengi çok açılıyor tonlar değişiyor garantiye göndermeyi bile düşündüm çok rahatsız edici bir görüntü oluyor
Not: Hem karanlık modda hem aydınlık modda oluyor

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Daha önce de böyle bir konu açılmıştı sizin sorununuza benziyor: Kapanmayan Gece Modu ve Eşitleme Eğer aynı sorunsa diye açıklıyorum. Önceden Google hesabınızın olduğu bir cihazda güneşe çıkınca ekranı ayarla gibisinden bir ayarlama yaptıysanız Google bu ayarı hesabınıza senkronize ediyor ve sonraki kullandığınız cihazlarda hesabınızı girdiğinizde aslında olmaması gerekirken yedeklenen ayarı uyguluyor. Her markada değil genelde Realme ve Xiaomi cihazlarda oluyor. Çözmek için ya paylaştığım konudaki çözümü uygulayın yani bilgisayardan Google hesabınıza girip telefon yedeklemesi silin ya da ADB üzerinden şu komutu çalıştırın:
adb shell settings put secure night_display_auto_mode 0
adb shell settings put secure night_display_activated 0

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,477
3 gün önce xiaomi redmi note9s aldım telefonla güneşe çıkınca renk tonlarında değişiklik oluyor kontrast ayarlarını da doygun yaptım yine değişen birşey olmadı ne ayar yaptıysam yapiyim güneşe çıkınca rengi çok açılıyor tonlar değişiyor garantiye göndermeyi bile düşündüm çok rahatsız edici bir görüntü oluyor
Not: Hem karanlık modda hem aydınlık modda oluyor
Ilk başta bende garipsedim sonra alıştım. Kafaya takma.

note 9 aynı sorun var. Siyah renkler güneşte beyazlıyor azca

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Daha önce de böyle bir konu açılmıştı sizin sorununuza benziyor: Kapanmayan Gece Modu ve Eşitleme Eğer aynı sorunsa diye açıklıyorum. Önceden Google hesabınızın olduğu bir cihazda güneşe çıkınca ekranı ayarla gibisinden bir ayarlama yaptıysanız Google bu ayarı hesabınıza senkronize ediyor ve sonraki kullandığınız cihazlarda hesabınızı girdiğinizde aslında olmaması gerekirken yedeklenen ayarı uyguluyor. Her markada değil genelde Realme ve Xiaomi cihazlarda oluyor. Çözmek için ya paylaştığım konudaki çözümü uygulayın yani bilgisayardan Google hesabınıza girip telefon yedeklemesi silin ya da ADB üzerinden şu komutu çalıştırın:
adb shell settings put secure night_display_auto_mode 0
adb shell settings put secure night_display_activated 0
Bunlara girmeden ayarlar > ekran > parlaklık düzeyi bölümünden güneş ışığı modu açık mı diye kontrol edin ondan da kaynaklı olabilir.

emincanpekgurler7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
güneş ışığı modum hiç aktif değil önceki cihazımda güneş modu yoktu ama yinede bakacağım ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim

SkuLL5234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,aynı sorunu bende yaşıyordum en son bu hale geldiğinde ayarlardan renk ayarlarını saturated(doymuş) seçeneğine getirdiğim de sorun çözüldü ama dahaca güneş altında test etme fırsatım olmadı.Bu yöntemi deneyebilirsiniz.