Xiaomi Redmi Note 9s Şarj Sorunu

Nietzscheee

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Telefonu yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Şarj konusunda bir sıkıntım var. Telefonumu yoğun kullanımda 24 saatte bir %35-40 arasında şarja koyuyorum. Buraya kadar sıkıntı yok ama ilk kullandığım iki gün içinde telefon %100 haldeyken %100 olarak şarj o esnada 20 dk gidiyordu daha sonraki günler '%100'den 95'e 25 dk içinde hızlıca düşmeye başladı. Daha sonra bu hızlı düşmede azalma oluyor tabii ama başlangıçta böyle olması canımı sıktı. Teli yeni aldım bir de o yüzden.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Bir hafta biraz anormal. Li-ion piller her gün ve her şarj döngüsünde verimini kaybeder. Eğer cihaz şarjda iken kullanırsanız, yüksek grafikli (PUBG vb.) oyunlar oynarsanız pilin verimi daha da azalır. Bunun yanında gelen güncellemeler de pili etkiler ki Xiaomi burada biraz mimlidir. MIUI 11 alan cihazlarda pilin su gibi gittiği sürekli söyleniyordu. Ortalama kaç saat ekran açıklığı alıyorsunuz peki?

Nietzscheee

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Bir hafta biraz anormal. Li-ion piller her gün ve her şarj döngüsünde verimini kaybeder. Eğer cihaz şarjda iken kullanırsanız, yüksek grafikli (PUBG vb.) oyunlar oynarsanız pilin verimi daha da azalır. Bunun yanında gelen güncellemeler de pili etkiler ki Xiaomi burada biraz mimlidir. MIUI 11 alan cihazlarda pilin su gibi gittiği sürekli söyleniyordu. Ortalama kaç saat ekran açıklığı alıyorsunuz peki?
Şarjda telefon kullanmıyorum hiçbir şekilde. Ortalama 10 saat alıyorum ve şarjı dediğim gibi %35-40 arasında koyuyorum. Bir ara hiç aralıksız 5 saat boyunca kullanımda sadece %19 şarj gitmişti. Şarjın sadece başlangıçta çok gitmesi canımı sıkıyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Şarjda telefon kullanmıyorum hiçbir şekilde. Ortalama 10 saat alıyorum ve şarjı dediğim gibi %35-40 arasında koyuyorum. Bir ara hiç aralıksız 5 saat boyunca kullanımda sadece %19 şarj gitmişti. Şarjın sadece başlangıçta çok gitmesi canımı sıkıyor.
%35 ile %40 arasında şarj etmen bataryanın dengesini bozabilir.%10 ile %20 arasında şarj etmeni tavsiye ederim.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Söylediğiniz veriler gayet iyi, başta gitmesine çok da takılmayın. Ben S10 kullanıyorum ve şarjdan çektikten 2 dakika geçmeden %99'a düşüyor. Android kısmında var bu olay.

Nietzscheee

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Söylediğiniz veriler gayet iyi, başta gitmesine çok da takılmayın. Ben S10 kullanıyorum ve şarjdan çektikten 2 dakika geçmeden %99'a düşüyor. Android kısmında var bu olay.
Bugün şarjım 5 dk içinde 94'e düştü. Endişelenmeye başlıyorum.