Xiaomi Redmi Note 8 Kullanıcıları Kulübü

samed_tugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mi a3'te birçok sorun yaşandı bende biraz korkuyorum ama bir de bu telefon en fazla android kaça yükselir
Ben de bekliyorum. Ne zaman geleceği hakkında bilgim yok. Ama korkuyorum da. Android 10 ile birlikte yazılımsal bazı sorunlar da baş gösterebilir diye. Çünkü esaslı bir yükseltme almış olacak.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
QUOT[="samed_tugra, post: 5124240, member: 626076"]
Mi a3'te birçok sorun yaşandı bende biraz korkuyorum ama bir de bu telefon en fazla android kaça yükselir
[/QUOTE]
Bence en son Android 10.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Büyük ihtimal bu sistem güncellemesidir bu güncellemede yanlış hatırlamıyorsam çekmece özelliği geldi
Mesaj otomatik birleştirildi:

RN8 kullananlar hocalarım ne kadar süredir kullanıyorsunuz memnun musunuz bir kronik sorunu var mı benim pederi RN8'e geçirmek istiyorum malum kendisi beyaz İPhone 5s kullanıyor ve diyaliz hastası gibi prize bağlı olarak kullanıyor şarj aleti olmadan dışarı çıkamıyor evde de prize bağlı olarak kullanıyor bataryası babama çok cinnet geçirtiyor bu durum malesef çok saç baş yoldurtuyor özellikle batarya konusunda RN8'in performansı nasıl 1 günü rahat çıkarıyor mu yorumlarınızı bekliyorum
Redmi Note 8 kullanıcısı olarak artık Redmi Note 8'i önermiyorum.

1080p 60fps video sorunundan bahsetmiştim.
Şimdi de telefonu uzun süre kullanınca ekranın sol tarafından yer yer 1mm mürekkep akmış gibi oluyor. Resmini aşağıda paylaşıyorum:
IMG_20200413_015957.jpg

Sorun beyaz ve siyah arkaplanlarda belli olmuyor.
Telefonu 6 saat falan kullanınca olmaya başlıyor. Telefonu uzun süre kullandıkça bu mürekkebimsi şey artıyor.
Telefonu kapatıp yattım. Sabah kalkınca düzelmiş kendi kendine. Ama Uzun süre kullanınca yine hafiften olmaya başladı aynı noktalarda.

Zaten bu telefonun bazı serilerinde ghost ekran sorunu yaşayanları da duymuştum. Demek ki bazı serilerde dandik ekran kullanmışlar.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059

Şimdi de telefonu uzun süre kullanınca ekranın sol tarafından yer yer 1mm mürekkep akmış gibi oluyor. Resmini aşağıda paylaşıyorum:
Ekli dosyayı görüntüle 93364
Telefonu 6 saat falan kullanınca olmaya başlıyor. Telefonu uzun süre kullandıkça bu mürekkebimsi şey artıyor.
Telefonu kapatıp yattım. Sabah kalkınca düzelmiş kendi kendine. Ama Uzun süre kullanınca yine hafiften olmaya başladı aynı noktalarda.

Zaten bu telefonun bazı serilerinde ghost ekran sorunu yaşayanları da duymuştum. Demek ki bazı serilerde dandik ekran kullanmışlar.
Bu ciddi bir sorun ama bende olmadı nedense

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Ben yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum. Bataryası bir günü çıkarıyor bana. Ama oyun falan oynamıyorum. Haberler, forum takibi falan. Uzun vadede nasıl olur, bilemiyorum. Aslında son güncelleme den bir önceki güncelleme de batarya performansı biraz düşmüştü. Bu güncelleme ile düzeltildi mi bilmiyorum.

Olumsuzluklar olarak;
1-Yakınlık sensöründe şöyle bir şey oluyor. Sensör ön kameranın biraz sağ tarafında olduğu için bazen kulağı koyunca tam algılamayabiliyor. Yani telefonla konuşurken telefonun ekranı arada açılabiliyor. Ben de arada oluyor ama çok önemli görmüyorum açıkçası.
2-Ghost screen (hayalet ekran) sorunu yaşayanlar varmış. Ben öyle bir sorun yaşamadım şu ana kadar. Bilmiyorum. Eşimde de RN8 var. Onda da böyle bir sorun olmadı şimdiye kadar.
3-Hızlı şarj desteği var ama kutudan hızlı şarj adaptörü çıkmıyor.

Benim özel olarak yaşadığım bir sorun var: 1080p 60fps videoyu bulanık çekiyor. Mesela bu sorun eşimin RN8'de yok. Güncelleme ile falan düzelmedi. İnşallah telefonumda donanımsal sorun yoktur. Başka bir sorun olursa ikisini beraber garantiye göndereceğim.

Şimdiye kadar aklıma gelenler bunlar.

Xiaomi Mi A3'ü de tavsiye ediyorlar. Redmi Note 8 ile başa baş telefon. Onu da incelebilirsiniz.
Hocam ikiside neredeyse aynı cihazlar ama Mi A3 saf android. MIUI ile gelseydi direkt onu alırdım Redmi note 8 yerine :D. Bu arada söylediğiniz sorunların hiçbiri başıma gelmedi cihazınızı garantiye göndermelisiniz bence

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Hocam ikiside neredeyse aynı cihazlar ama Mi A3 saf android. MIUI ile gelseydi direkt onu alırdım Redmi note 8 yerine :D. Bu arada söylediğiniz sorunların hiçbiri başıma gelmedi cihazınızı garantiye göndermelisiniz bence
Ben mi A3 veya mi a2 alirdim çünkü güncelleme geliyor cihaza. Tabii o zaman telefon bakarken fark etmedim. RN8 almıyor güncelleme.Ustelik MIUI yi pek sevemedim.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242

Ekli dosyayı görüntüle 93364

Hocam cihazınızı nerden aldınız? Ben her gün en az 7 saat telefondayım başıma hiç gelmedi. Başınıza gelen sorunlar hafif de değil

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bu ciddi bir sorun ama bende olmadı nedense
Evet, ghost screen ciddi bir sorun. 6 aydır kullanıyorum. Şu ana kadar bende de olmadı şükür.

Telefonu çok uzun süre kullanmaz isem resimdeki ekran akması gibi şey olmuyor. Zaten şu ana karanlık tema kullandığım için çok uzun süre kullansam da o sorunu yaşamıyorum.
Beyaz arka plana sahip bir sayfada 5 saat falan erkran açık kalınca oluyordu. Şu an karanlık tema sayesinde sıkıntı yok. Beyaz renk ekranı yoruyor sanırım.

Sizin ekran paneli nedir?

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Ya gidin bunları bende büyük hata yaptım pişman oldum bunlar yerine iPhone 6s alın. Ağladım almadim diye. Aklıma gelmemişti.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Ya gidin bunları bende büyük hata yaptım pişman oldum bunlar yerine iPhone 6s alın. Ağladım almadim diye. Aklıma gelmemişti.
:D hocam bence yeni her zaman yenidir. Redmi note 8 1600 tl lik bir telefon. Şu gelen vergiden sonra almanın mantığı yok. Önceden İphone mi kullanıyordunuz ?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Hocam cihazınızı nerden aldınız? Ben her gün en az 7 saat telefondayım başıma hiç gelmedi. Başınıza gelen sorunlar hafif de değil
Sizin ekran paneli Huaxing olabilir. Benimki Tianma panel. Sıkıntılı ekranlar Tianma panellermiş zaten.

Ekran paneli sorgulamasını aşağıdaki sayfada tarif edildiği gibi yapabilirsiniz:

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Sizin ekran panali Huaxing olabilir. Benimki Tianma panel. Sıkıntılı ekranlar Tianma panellermiş zaten.

Ekran paneli sorgulamasını aşağıdaki sayfada tarif edildiği gibi yapabilirsiniz:
Ben hepsiburada satıcısından evofone garantili olarak aldım

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ben hepsiburada satıcısından evofone garantili olarak aldım
Benim ki de Evofone ithalatı zaten. Xiaomi Türkiye Garantili. N11'de aldım. İthal edenin önemi pek yok.

Eşimde de Redmi Note 8 var. Onunki de KVK ithalatı Xiaomi Türkiye Garantili. Onun ekranı Huaxing panel ve hiçbir sorun yaşamadı.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Hocam hindistan üretimi almış olabilir misiniz? Ekran panelleri niye farklı anlamadım

Benim ki de Evofone ithalatı zaten. Xiaomi Türkiye Garantili. N11'de aldım. İthal edenin önemi pek yok.

Eşimde de Redmi Note 8 var. Onunki de KVK ithalatı Xiaomi Türkiye Garantili. Onun ekranı Huaxing panel ve hiçbir sorun yaşamadı.
garip bir durum. Farklı yerlerde mi üretildi acaba

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Hocam hindistan üretimi almış olabilir misiniz? Ekran panelleri niye farklı anlamadım

garip bir durum. Farklı yerlerde mi üretildi acaba
Nerede üretildiğini bilmiyorum ama Türkiye resmi distribütörünün (Evofone) ithal ettiği bir telefon.

Zaten Redmi Note 8'de 2 farklı (Tianma ve Huaxing) panel kullanıyormuş. Şansınıza hangisi denk gelirse işte.

Dediğim gibi bizde 2 tane var. Birisi Tianma, birisi Huaxing panel.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
bence iki farklı fabrikadan ithal ediyorlar yoksa aynı fabrika neden farklı malzemeleri kullansın. Hem hindistan hem de çinde fabrikaları var

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Hayırlısı olsun. Benimki de Tianma. Ekranı beyaz renkte pek yormanızı tavsiye etmem.

Hayalet ekran sorunu yaşamamak için telefonu sıcakken çok kullanmamayı (şarjdayken falan) ve okuma modunda kullanmayı tavsiye ediyorlar. Ama okuma modunda ekran çok sarı oluyor. Ben ekran ayarlarından renk şemasını "varsayılan"dan "sıcak"a getirdim. Belki faydası olur diye.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Hayırlısı olsun. Benimki de Tianma. Ekranı beyaz renkte pek yormanızı tavsiye etmem.

Hayalet ekran sorunu yaşamamak için telefonu sıcakken çok kullanmamayı (şarjdayken falan) ve okuma modunda kullanmayı tavsiye ediyorlar. Ama okuma modunda ekran çok sarı oluyor. Ben ekran ayarlarından renk şemasını "varsayılan"dan "sıcak"a getirdim. Belki faydası olur diye.
Keşke 6s alsaydım. Vay benim aklima

Arkadaşlar birde bir sorunu var cihazın kutunun içinden çıkan kılıfı kullaniyorum kırılmaz cami kaldırıyor. Sadece sağ tarafını. Çok kötü duruyor nasıl çözerim?