Xiaomi Mi5s'mi Sony Xperia X'mi

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Arkadaşlar 1500 TL sınır ile telefon alacağım. Daha önce de farklı cihazlar için başlık açmıştım, arayışım ve kafa karışıklığım sürüyor açıkçası.

Pil, kamera, kasa kalitesi ve uzun ömürlü kullanım açısından Xiaomi Mi5s cihazını mı önerirsiniz yoksa Sony Xperia X cihazını mı?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Kamera= Sony Xperia X
Kasa kalitesi=Sony Xperia X
Uzun kullanımın= İki cihazında kronik arızası yok diye biliyorum. Yani böyle oluncada ne kadar temiz kullanırsan o kadar uzun ömürlü olur :D
Pil konusunda net bir şey diyemem onu kullanıcılar söylerde daha doğru olur.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Xiaomi servis bakımından nasıl araştırma yaptın mı?

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Bence ne kadarda olsa distribütör garantisinden iyidir firmanın garantisi
Firmanın kendi garantisi distribütör garantisi oluyor zaten, distribütör ve ithalatçı aynı şeyler değil. Ben demek istediğinizi anladım ama sonradan konuyu bilgi amaçlı okuyan arkadaşların kafaları karışmasın diye düzeltme yapmak isterim.

Ayrıca haklısınız, ulaşılabilecek bir yer oluyor en azından sony açısından. Ama bir yandan da Xiaomi Mi5s alıp sorun yaşayana pek rastlamadım internette ki yorumlarda.

Cihazları kullanan arkadaşların da tecrübelerini rica ediyorum, özellikle Xiaomi Mi5s kullanan arkadaşlardan.

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
Firmanın kendi garantisi distribütör garantisi oluyor zaten, distribütör ve ithalatçı aynı şeyler değil. Ben demek istediğinizi anladım ama sonradan konuyu bilgi amaçlı okuyan arkadaşların kafaları karışmasın diye düzeltme yapmak isterim.

Ayrıca haklısınız, ulaşılabilecek bir yer oluyor en azından sony açısından. Ama bir yandan da Xiaomi Mi5s alıp sorun yaşayana pek rastlamadım internette ki yorumlarda.

Cihazları kullanan arkadaşların da tecrübelerini rica ediyorum, özellikle Xiaomi Mi5s kullanan arkadaşlardan.

Xiaomi mi5s kullanıyorum performans kamera kasa vs olsun bütün amiral gemileriyle kapışır bataryası bir günü çıkarıyor quick charge 3.0 ile çok hızlı şarj oluyor antutudan 150k aldım

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Xiaomi mi5s kullanıyorum performans kamera kasa vs olsun bütün amiral gemileriyle kapışır bataryası bir günü çıkarıyor quick charge 3.0 ile çok hızlı şarj oluyor antutudan 150k aldım
Hocam cihazınız 3gb ram/64 gb hafıza olan model mi, 4gb ram/32 gb hafıza olan mı? Bir de ne zaman nereden satın aldınız?

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Kamera= Sony Xperia X
Kasa kalitesi=Sony Xperia X
Uzun kullanımın= İki cihazında kronik arızası yok diye biliyorum. Yani böyle oluncada ne kadar temiz kullanırsan o kadar uzun ömürlü olur :D
Pil konusunda net bir şey diyemem onu kullanıcılar söylerde daha doğru olur.
Emin misin bunlardan :D

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
Ben alırsam Hepsiburada'dan alırım sanırım, orada da siyah renk yok maalesef ama Gold modelde kötü durmuyor gibi.
--- Gönderi Güncellendi ---

Beyaz ve goldda iç çerçeve canımı sıktığı için siyah modelini seçtim ve siyah sevdam var yoksa bi fark yok şuan indirimde galiba hepsiburadada

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Aynen hocam bugün 100-150 TL gibi bir indirime girdi bu da kafamı karıştırdı açıkçası Sony alacaktım yoksa. Yani ben de siyah almak isterim ama sermes iletişimde 1700'e yakın siyah model. 200 TL fark için çerçeveye göz yumulabilir sanırım.

Bir de snapdragon 821 olduğu için Sony Xperia X ile arada bıraktı beni, düşürüp kırma vs. olmadıkça performans açısından daha uzun süre idare eder gibi düşünüyorum Sony'e göre?

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
Hocam baktığınız zaman lg g6 bile snapdragon 821 ile çıkardı cihazı çok hızlı gerçekten o fiyata önerebileceğim en iyi cihaz diyebilirim ve 1650 tl olan 4/128 lik modeli

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Hocam baktığınız zaman lg g6 bile snapdragon 821 ile çıkardı cihazı çok hızlı gerçekten o fiyata önerebileceğim en iyi cihaz diyebilirim ve 1650 tl olan 4/128 lik modeli

Evet hocam 128'miş o fark etmemişim. Peki Sermes iletişim gibi yerler nasıl satıyorlar cihazları? Hepsiburada'da satılanlar gibi Delta veya Evo garantiye mi sahip yoksa yurt dışından kendileri getirtip burada imei'mi atıyorlar? Kapalı kutu mu aldınız bir de cihazı?

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
Evet hocam 128'miş o fark etmemişim. Peki Sermes iletişim gibi yerler nasıl satıyorlar cihazları? Hepsiburada'da satılanlar gibi Delta veya Evo garantiye mi sahip yoksa yurt dışından kendileri getirtip burada imei'mi atıyorlar? Kapalı kutu mu aldınız bir de cihazı?

Yurtdışından getirip imei atıyolar kapalı kutu şeklinde cihazda sorun çıktığı zaman yardımcı oluyolar gerçten ilgili satıcı ismail abi , her ay çinden cihaz parça getirtirler deltadan daha güvenli benim icin sorun ciktiginda karsimda bulabilecegim adam var en azindan

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Yurtdışından getirip imei atıyolar kapalı kutu şeklinde cihazda sorun çıktığı zaman yardımcı oluyolar gerçten ilgili satıcı ismail abi , her ay çinden cihaz parça getirtirler deltadan daha güvenli benim icin sorun ciktiginda karsimda bulabilecegim adam var en azindan

Muhakkak yüz yüze muhattabımızın olması güzel bir şey, çünkü yetkili distribütör servisler bile artık cihazlarına destek sağlamıyor neredeyse. Ama imei atılması durumu beni rahatsız ediyor biraz. Evo ve Delta olanlar BTK ve ticaret bakanlığı kaydı altında ya. Sanki daha bi içime siniyor gibi o yüzden, en azından devlete getirdikleri ürünün ticaret vergisini vs. ödüyorlar yani. Yanlış biliyor da olabilirim, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
Muhakkak yüz yüze muhattabımızın olması güzel bir şey, çünkü yetkili distribütör servisler bile artık cihazlarına destek sağlamıyor neredeyse. Ama imei atılması durumu beni rahatsız ediyor biraz. Evo ve Delta olanlar BTK ve ticaret bakanlığı kaydı altında ya. Sanki daha bi içime siniyor gibi o yüzden, en azından devlete getirdikleri ürünün ticaret vergisini vs. ödüyorlar yani. Yanlış biliyor da olabilirim, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Doğru hocam benim cihaz e250 olarak gözüküyor şuan :) ama değişen bişey yok iki cihazda yurtiçi kullanımına uygun tercih sizin

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Doğru hocam benim cihaz e250 olarak gözüküyor şuan :) ama değişen bişey yok iki cihazda yurtiçi kullanımına uygun tercih sizin

:) Hocam kamera performansı (fotoğraf ve videoda hem ön hem arka kameralar ayrı ayrı), pil ömrü, kasa kalitesi vs. gibi konularda memnunsunuz yani? Eksi gördüğünüz ve "Ulan keşke böyle olmasaydı." dediğiniz bir eksikliği veya kusuru var mı cihazın herhangi?

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
:) Hocam kamera performansı (fotoğraf ve videoda hem ön hem arka kameralar ayrı ayrı), pil ömrü, kasa kalitesi vs. gibi konularda memnunsunuz yani? Eksi gördüğünüz ve "Ulan keşke böyle olmasaydı

Batarya biraz daha iyi olabilirmiş global rom kullaniyorum eu romda daha iyi gidiyor bunun disinda ois olmadigi icin videolarda titreme oluyor biraz eis biraz yardimci oluyor ama fotoğraf ön ve arka ikiside harika diyebilirim

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Batarya biraz daha iyi olabilirmiş global rom kullaniyorum eu romda daha iyi gidiyor bunun disinda ois olmadigi icin videolarda titreme oluyor biraz eis biraz yardimci oluyor ama fotoğraf ön ve arka ikiside harika diyebilirim

Kasa kalitesi nasıldır peki, mi5 çok kırılgan bir modelmiş zira mi5s modelinde durum nedir acaba?
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu arada biz hep Xiaomi'den konuştuk çünkü kullanan birisini bulmuşken bilgi almak istedim ama Xperia X daha iyidir diyenler veya Xperia X kullanıcısı olup deneyimlerini aktarmak isteyenlerde fikirleri ile yardımcı olsun yine lütfen.

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
Mi5s in mi5 den en büyük farkı kasa, tamamen metal istesen bile bükemezsin çok sağlam.

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Mi5s in mi5 den en büyük farkı kasa, tamamen metal istesen bile bükemezsin çok sağlam.

Anladım hocam, hızlı yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Mi5s ile ilgili forumlara çok az yazılmış, bana yardımcı olduğunuz kadar diğer merak eden arkadaşlara da eminim ki çok yardımcı oldunuz cihazı tanımamız açısından. Teşekkürler :)

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
Anladım hocam, hızlı yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Mi5s ile ilgili forumlara çok az yazılmış, bana yardımcı olduğunuz kadar diğer merak eden arkadaşlara da eminim ki çok yardımcı oldunuz cihazı tanımamız açısından. Teşekkürler :)

Rica ederim aklınıza takılan başka bişey olursa sorabilirsiniz iyi akşamlar :)

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Muhakkak rahatsız ederim, satın alma süreci sancılıdır bilirsiniz :D
İyi akşamlar size de :)

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Arkadaşlar Mi 5s ve mi 5s kullanıcıyım. Bu cihazlar S7 Edge , Xperia Xz , İphone 7 , 6s , Lg G5,G4 gibi amiral gemi dedikleri cihazlarla kapışıyor. Kamera zaten gündüz çok çok iyi gece ise pozlama süresini ayarlayarak efsane sonuçlar alırsınız. Mi 5s çok çok üstün Xperia X'ten ama servis olayı sıkıntı.

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Arkadaşlar Mi 5s ve mi 5s kullanıcıyım. Bu cihazlar S7 Edge , Xperia Xz , İphone 7 , 6s , Lg G5,G4 gibi amiral gemi dedikleri cihazlarla kapışıyor. Kamera zaten gündüz çok çok iyi gece ise pozlama süresini ayarlayarak efsane sonuçlar alırsınız. Mi 5s çok çok üstün Xperia X'ten ama servis olayı sıkıntı.

Peki cihazın düşürüp kırma vs. dışında servislik sorun yaratacağını düşünüyor musunuz? Ne bileyim kronik sorun gibi. Kusurlu cihaz alıpta servisten sıkıntı yaşayana denk geldiniz mi hiç? Bir yandan parayı çöpe atmakta istemeyiz tabi ki. Gerçi dediğim gibi artık distribütör olan LG Türkiye bile cihazlarının arkasında durmuyor ama ne bileyim...

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Peki cihazın düşürüp kırma vs. dışında servislik sorun yaratacağını düşünüyor musunuz? Ne bileyim kronik sorun gibi. Kusurlu cihaz alıpta servisten sıkıntı yaşayana denk geldiniz mi hiç? Bir yandan parayı çöpe atmakta istemeyiz tabi ki. Gerçi dediğim gibi artık distribütör olan LG Türkiye bile cihazlarının arkasında durmuyor ama ne bileyim...
Kronik sorunu yok Mi 5s ve Mi 5'in kırıp düşürsende ucuz ekran ve kasası sıkıntı olmaz.