Xiaomi Mi Band 6 Türkiye’de satışa çıktı: İşte fiyatı

Bu konuyu okuyanlar

ShiftDelete.Net

Teknolojiye dair her şey!
Katılım
30 Eylül 2007
Mesajlar
7,824
Reaksiyon puanı
583
Puanları
0
Xiaomi’nin yeni nesil akıllı bileklik modeli Mi Band 6 Türkiye’de satışa sunuldu. Global lansmanı geçen ay yapılan ürün, bir ay sonra ülkemize geldi. Mi Band 6, selefine kıyasla ekran boyutu ve fitness özellikleri konusunda önemli iyileştirmeler barındırıyor. Xiaomi Mi Band 6 almaya değer mi? Neler sunuyor? Xiaomi Mi Band 6 Türkiye fiyatı Xiaomi Mi Band […]

Haberin devamını okumak için görsele tıklayabilirsiniz.
 

olcayypc

Öğrenci
Cezalı
Katılım
28 Şubat 2021
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
17
Puanları
3
Yaş
31
Mi band 6 yı aldığım gün deneyimlerinizi paylaşırsınız diyen arkadaşlar için

İphone 12 mini ile kullanılan Mi Band 6 İncelemesi

Serinin tüm modellerini (1-2-3-4-5-6) kullanmış biri olarak 2 haftadan fazladır kullandığım Mi band 6 için en baştan çok net belirtmem gerekiyor ki.. Serinin En özel ve en iyi cihazı olmuş.



Tüm serileri en az 1 ay olmak üzere kullanmıştım bu zamana kadar 6 serisinin diğerlerinden en büyük farkı artık kaba bir cihazdan bence piyasadaki bir çok cihazla yarışacak Fiziksel bir konuma gelmiş ve fiyat performans noktasında da çok ciddi bir değeri var olduğunu düşünüyorum ..



Özellikle ekran boyutunun büyümesi ile neredeyse tam ekran kullanım şansınız oluyor.. Elbetde yazılımsal ya da donanımsal eksikleri var ama bulunduğu fiyat segmentinde bence çok F/P olduğunu söyleyebilirim

Kullanım detaylarına gelirsek de;

Bildirimler telefonla çok uyumlu hemen bilekliğe yansıyor.. Özellikle İphone ile kullanımda kısıtlamaların 1 konu dışında olmaması bence çok önemli. Gelen bildirimlerin hepsini büyük ekran da okuma imkânı tanıması birçok farklı kullanıcıya hitap ediyor. Bildirim noktasında tüm uygulamalardan tam verimli bildirimler alıyorsunuz. Özellikle 5 serisine göre farkı artık Whatshap Facebook v.b gibi uygulamalarında bildirimleri orijinal simgeleri ile geliyor. Önceki serilerde bazı uygulamaların simgeleri görünmüyordu artık bu seride görünüyor. Ama tabi yeni çıkması ve hiç güncelleme almamış olması sebebiyle Türkçe dil şuan için yok ve emojiler de bazen tanımıyor soru işareti olarak gösteriyor. Ama Türkçe dil desteği olmasa da mesajlarda tanımadığı harf yok tüm yazıları net şekilde gösteriyor bu bence çok önemli ama güncelleme gelince Türkçe dil desteği ile bence olası sorunlar ya da eksiklerde çözülecektir.

Cihazın konum özellikleri dışında 5 serisi ile çok farkı yok. Yani 5 serisindeki donanımsal verim buna da var o yüzden 5 kullanıcıları 6 serisinde özellikle sağlık ve spor alanında fark yaşamayacaklar.Tek ve en büyük donanımsal fark yerleşik konum özelliği

Cihazın pil performansı 5 serisine göre bence kötü. Ekran büyüklüğü ve sağlıksal verilerin sürekli kullanımı ile pil süresi max. performanslı kullanımda 6 7 gün arasında şarj süresi veriyor.

Cihazında android - ios ile kullanımlarda konum özelliği dışında bir farkı yok. Güncelleme kaynaklı mı bilmiyorum ama yerleşik konum özelliğini spor aktivitelerinde iphone ile kullanamıyorum .. Hiçte araştırmadım ama iphone ile kullanımlarda konum özelliğini kullanamıyoruz sanırım ama bunun dışında diğer tüm hususlar tam performans sonuç veriyor.



Sonuç Olarak

6 serisi bence serinin en güzel tasarıma ve kullanım kalitesine sahip cihazı olmuş. Gelecek güncellemeler ile daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama 5 serisini kullanan biri 6 ya geçmeli mi?

Eğer tasarım olarak tam ekran istiyorsa geçebilir ama bunun dışında geçmeye değecek farklar yok. Ama 4 ve önceki serileri kullanan arkadaşlar hiç düşünmeden imkan varsa geçin derim..

Benzer fiyat olmasa da aynı segment de bulunan Huawei watch fit ile karşılaştırma yaptığımda da watch fit den daha verimli ve daha uygun bir cihaz olduğunu düşünüyorum. O yüzden 350-400 tl arası alınacak akıllı aksesuar sınıfında 1 numaralı tercih Mi band 6 olduğunu düşünüyorum..

Kalın sağlıcaklar J
 
Üst