Xiaomi Mi 8 özellikleri // SadistYazar

Bu konuyu okuyanlar

SadistYazar

Öğrenci
Katılım
26 Nisan 2019
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
70508
Xiaomi Mi 8 Özellikleri


Xiaomi’nin amiral gemisi modellerinden biri olarak piyasaya çıkan Xiaomi Mi 8, başarılı teknik özellikleri ile dikkat çekiyor. Üst segment cihazlar arasında yer alan model, güçlü işlemcisi ile ilgi görmektedir. İşlemcisinden başlayarak RAM’ine kadar her adımda güçlü donanımsal özelliklerle bezeli model, fiyatı ve performansı ile akıllı telefon piyasasında önemli bir yer ediniyor. Ayrıca başarılı kamerası ile tam anlamıyla bir amiral gemisi sayılan model, şık tasarımı ve ince çerçevesi ile en fazla ilgi gören cihazlardan biri oluyor. Donanımdan tasarıma kadar her açıdan başarılı bir telefon almak isteyenlere hitap eden Xiaomi Mi 8, detaylı teknik özellikleri ile meraklılarını bekliyor.

Xiaomi Mi 8’in Güçlü Yönlerini Keşfedin
· 1080x2248 Full HD ekran çözünürlüğüne sahip olan Mi 8, 402 PPI piksel yoğunluğu ile beklenenden daha gerçekçi bir görüntü kalitesi sunuyor. Renkleri canlı ve doygun gösteren ekranı, yüksek grafiklere sahip en güncel oyunlardan videolara kadar her türlü görselde başarılı bir görüntüleme sergiliyor. 6.21 inç genişliğinde yüksek bir parlaklık sunan AMOLED ekranı sayesinde keyifli bir kullanım deneyimi yaşatıyor. Ayrıca, yeni nesil telefonlarda bulunan çerçevesiz ekran tasarımı ve çentik gizleme özelliği ise öne çıkan detaylardan yalnızca bazıları oluyor.
· Xiaomi Mi 8 model telefonun dikkat çeken en temel özelliği, 8 çekirdekli işlemcisi oluyor. 6 GB RAM ile güçlü bir çalışma performansı sunarak beklentileri karşılıyor. Uygulamalarda ve arayüzde hızlı cevap vermesinin yanında performans optimizasyonu ile üst düzey bir kullanım sunuyor. Android 8.1 Oreo sürümü ile gelen cihaz, donanımsal altyapısı ile oldukça akıcı bir şekilde kullanılabiliyor.
· Cihazın öne çıkan diğer bir özelliği ise kamerası oluyor. Arkada çift kameraya sahip olan akıllı telefonun arka kamerası dual olup, 12 MP çözünürlüğüne sahipken kameranın yapay zeka desteğine sahip olması da fark yaratıyor. Yapay zeka desteği sayesinde üst düzey bir çekim kalitesi yakalayan cihaz, mükemmele yakın çekimleri ile incelemelerden yüksek puanlar almayı başarıyor. Kamerasında sesli komut, seri çekim, zamanlayıcı, panorama, HDR gibi kamera özelliklerinin de bulunduğu görülüyor.
· Arka kamerasının yanı sıra ön kısımda da 20 MP çözünürlüğünde kamera bulunan model, özçekim yapmayı sevenlerin beğenisini kazanıyor. Portre modu, HDR, yüz algılama ve zamanlayıcı gibi özelliklerle desteklenerek daha canlı ve renk kalitesi daha yüksek fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Ayrıca, ön kamerada da arka kamerada olduğu gibi yapay zekaya yer verilmesi, daha iyi fotoğraflar çekmeyi mümkün kılıyor ve fotoğraf çekimlerini kolaylaştırıyor.
· Xiaomi Mi 8 özellikleri arasında yer alan parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sistemleri, güvenli bir kullanım sunuyor. Yüz algılama işlevi, güvenli kullanımı desteklerken şifre belirleme sorununu da ortadan kaldırıyor. Arka kapakta parmak izi okuyucusu da bulunan model, tamamen kişiselleştirilerek güvenli bir şekilde kullanılabiliyor.

Teknik Detayları ile Xiaomi Mi 8
· Xiaomi Mi 8 akıllı telefonun 2.8 GHz hızında çalışan 64 bit işlemci ile çift kanallı 6 GB RAM’e sahip olduğu görülüyor. Başarılı bir çalışma performansı sunan altyapısı ile birlikte 128 GB dahili hafızası bulunan cihazda harici hafıza kartı girişine yer verilmiyor. Dahili hafızası ile günlük kullanım için yeterli alanı sunan cihazın büyük dosyaları saklamak isteyen kullanıcılara yönelik 128 ile 256 GB depolama seçeneklerine sahip versiyonları da bulunuyor.
· Çift kameraya sahip olan akıllı telefonun arka kamerasında 4 eksenli optik görüntü sabitleyici bulunuyor ve bu özellik, titreşimi önlemeyi sağlıyor. 2160p ultra HD 4K çözünürlüğünde video çekimi yaparak gerçeğe yakın görüntü kalitesi sunuyor ve cihazın ön kamerası, 1080p video çözünürlüğünde çekim yapabiliyor. Ayrıca, arka kamerada yavaş çekim ile zaman atlamalı çekim özelliğinin de bulunduğu görülüyor. İkinci arka kamerada bulunan 2x optik zoom ve telephoto özelliği, ikinci kamerayı da oldukça işlevsel kılıyor.
70506

70507

Ekranda çerçevesiz bir tasarıma sahip olan cihaz, çoklu dokunmayı mümkün kılan kapasitif ekranı ile geliyor. Çizilmeye dirençli camı, multi touch özelliği taşıyarak birden fazla parmakla kullanılabiliyor ve ana ekrandaki Corning Gorilla Glass 5 darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı bir kullanım sunuyor. Cihazın ekran/gövde oranı ise %83.82 oluyor.
· Xiaomi Mi 8’in tasarımına bakıldığında çerçevesiz ekranla birlikte cam arka yüzeye sahip olduğu görülüyor. Corning Gorilla Glass 5 arka kapak, estetik açıdan telefonu tamamlarken, gövde malzemesinde alüminyum çerçeve kullanılması da cihaza kaliteli bir dokunuş katıyor. Ölçüleri açısından bakıldığında 7.6 mm kalınlığı ile ince telefonlar arasına giren cihaz, 175 gram ağırlığa sahip bulunuyor. Ayrıca, renk seçeneği açısından beyaz ve siyah gibi standart renklerin yanında mavi ve pembe renk seçenekleri de bulunuyor.
· Akıllı telefonun diğer teknik detayları arasında çift hat özelliği olduğu görülüyor. Aynı anda iki farklı sim kartla çalışabilen cihazın sensörleri arasında ise barometre, jiroskop, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, ivmeölçer gibi sensörler bulunuyor. Cihazın 3400 mAh gücünde bataryası bulunuyor ve bataryanın hızlı şarj özelliği taşıması dikkat çeken teknik detaylar arasında yer alıyor.


Xiaomi Mi 8 Kullanımı
Xiaomi Mi 8, yeni nesil akıllı telefonlardan biri olduğu için kolay bir kullanıma sahip oluyor. Çerçevesiz ekranı ile modern bir görünümün yanı sıra geniş bir izleme alanı da sunuyor. Çoklu dokunmayı mümkün kılan ekran, tek elle kullanımı ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Geniş ekranlı telefonlar arasında yer aldığı için kullanım açısından oldukça başarılı bir deneyim yaşatıyor.
Kullanım özelliklerinin yanında kurulum açısından da kullanıcıyı doğru yönlendirerek kolayca kurulan cihazda dikkat çeken bir diğer özellik ise kurulumun kısa sürede tamamlanması oluyor. Kısa sürede kullanıma hazır hâle gelen cihaz, arayüzü sayesinde detaylı bir şekilde kişiselleştirilebiliyor. Bu sayede özgün kullanım senaryoları için sayısız alternatif sunarak telefondan çok daha etkin yararlanılabilmesine olanak tanıyor. Xiaomi Mi 8, kullanıcı dostu, yüksek performanslı bir cihaz olarak kullanıcılarına yüksek tatmin sağlıyor.

-------------------------SadistYazar----------------------



Ağırlık175 g
Arttırılabilir HafızaYok
Assisted GPS (Baz İstasyon Destekli Küresel Konumlama Sistemi)Var
Bağlantı Hızı42 Mbps
Bas KonuşYok (Yüklenebilir)
Bekleme SüresiBekleme süresi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamaktadır, ürünün modeline göre değişiklik gösterebilmektedir.
BluetoothVar
Boyutlar154.9 x 74.8 x 7.6 mm
Çift HatlıVar ( Tek İşlemcili )
Dahili Hafıza128 GB
Dahili ModemVar
Dokunmatik EkranVar
EDGEVar
Ekran Boyut Aralığı6 inç ve Üzeri
Ekran Boyutu6,21 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2248
Ekran Renk Çözünürlüğü16 Milyon
Ekran TipiSüper AMOLED
E-mail DesteğiVar
Entegre FlaşVar
Entegre KameraVar
Garanti Tipiİthalatçı Garantili
Görüntülü KonuşmaVar ( Uygulama ile data kullanır )
Göz TaramasıYok
GPS (Küresel Konumlama Sistemi)Var
HandsFree (Eller Serbest)Var
İşlemci Kapasitesi2,8 GHz Quad Core + 1,8 GHz Quad Core
İşletim SistemiAndroid 8.1 (Oreo)
İşletim TürüAndroid
Java DesteğiYok
Kablosuz ŞarjYok
Kamera Çözünürlüğü Aralığı8 - 12,9 MP
Kamera Çözünürlüğü12 MP + 12
Kamera Zoom (Yakınlaştırma)3x, Var
KlavyeYok
Konuşma SüresiKonuşma süresi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamaktadır, ürünün modeline göre değişiklik gösterebilmektedir.
MMS (Resimli Mesaj)Var
Mobil Bağlantı Hızı4.5G
MP3 ÇalmaVar
NFC (Yakın Alan İletişimi)Var
OyunYüklenebilir
Ön (Selfie) Kamera Aralığı20 MP ve Üzeri
Ön (Selfie) Kamera20 MP
Paket İçeriğiTelefon,Data Kablosu,Şarj Adaptörü, Kullanım Kılavuzu
Parmak İzi OkuyucuVar
PC SenkronizasyonuVar
Pil Gücü Aralığı3000 - 3499 mAh
Pil Gücü3400 mAh
Pil TürüLi-Po
Push E-mail (Elektronik Posta)Var
RadyoYok
RAM Kapasitesi6 GB RAM
Resimli Telefon DefteriVar
SAR (Özgül Soğurma Oranı) Değeri0.701 W/kg (Baş) 1.662 W/kg (Vücut)
Ses KayıtVar
Sesli AramaVar
Sesli Video KayıtVar
Şarj GirişiType-C
Şebeke850/900/1800/1900
Telefon HafızasıVar
Telefon ModeliMi 8
Telefon Rehberi HafızasıVar
Telefon TipiBar Tipi
TV Özelliği3G Mobil TV
Video KayıtVar
Video OynatmaVar
Vodafone KampanyasıYok
Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac
Yüz TanımaVar
Zil TipiPolifonik - MP3
Diğer
Garanti Süresi (Ay)24
Yurt Dışı SatışYok
Stok KoduHBV00000CQIYL

Alintidir....
 

bahadirmert

Öğrenci
Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
10
Puanları
8
Yaş
21
Dostum insanlar ismini görebiliyor. Konu başlığına keşke nicknameni yazmasaydın.
 
Üst