XFX 6870 HD Fan hızı hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan blors
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blors

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim sorunum ekran kartımın fanıyla alakalı xfx 6870hd marka ekran kartı kullanıyorum 2 gün öncesine kadar her zaman ki gibi fanı %100 yapıp giriyordum(yoksa çok ısınıp "sürücü yanıt vermeyi kesti" hatasını alıyordum ancak %100 yapınca sorun ortadan kalkıyordu.) her neyse oyundayken bir anda tak diye ses geldi fanın vidası düşmüş bende dedim gideyim yeni bir fan alayım fanı aldım elime gittim kime sorduysam aynısından bulamadım bir fan buldum
fan şudur http://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/500/Bilgisayar_3145178.jpg
evet bunu aldık ekran kartımıza taktık güzel bir sorun yok (tam bilemiyorum umarım anlatabilirim) ana karttan gelen dişi ve erkek kablolar var galiba güç kablosu deniyor girişine onu takmam gerekiyordu taktım hiçbir sorun yok ancak ben AMD CCC'den fan hıznı %100 de yapsam %20 de yapsam hızı hep aynı hiçbir değişiklik yok (eski fanımın gücünü vs çok araştırdım ancak bulamadım şuan elimde ancak tek parça değil :) ) 1-2 de fotoğrafını çektim bir bakıp bana yardımcı olacak arkadaş varsa gerçekten çok iyi olur

İşlemcinin markası ve modeli : AMD 8150 FX
Ekran kartı : XFX 6870 HD 1GB 256 BİT
ANA Kart : MSİ 970A-G46

Bunlarda çektiğim fotoğraflar

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
gpu yük altında değilse fan düşük hızda çalışır... yüke göre hızını ayarladığın hızda sabitler sorun yok... oyun aç fan hızı artar... tam yükte %100 güçte çalışacak...

blors

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gpu yük altında değilse fan düşük hızda çalışır... yüke göre hızını ayarladığın hızda sabitler sorun yok... oyun aç fan hızı artar... tam yükte %100 güçte çalışacak...
Usta sorunum o zaten orjinal fan varken ekran kartına bağlıydı fanın kablosu ozaman istediğim hıza getiriyordum sıkıntı yoktu ama şuan istediğimi yapayım otomatiğe alayım en ufak bi ses değişimi dahi yok

goldteam34

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Belki fan sessizdir bu da bir ihtimal :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
+
fotoda fan hızını göremiyor... uygulama fan hızını görmüyorsa fan ya yok yada hız kontrolsüz... fanda kaç pinli fiş var?

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
fan sokete tam takılı değil mi? kablosu sağlam mı?

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
foto koy... görmek gerek...

Reaksiyon puanı
16,128
fanın soketi ekran kartına takılı mı? yoksa psu'ya takılı? eğer psuya takılı ise fanın hızını ayarlayamazsın ekran kartının fan soketinin resmini koy:
Fotoğraf-0002.jpg

örnek resim fanı taktığın soket gözüksün bunun fanı yok soketi yok.

blors

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fanın soketi ekran kartına takılı mı? yoksa psu'ya takılı? eğer psuya takılı ise fanın hızını ayarlayamazsın ekran kartının fan soketinin resmini koy:
Ekli dosyayı görüntüle 408
örnek resim fanı taktığın soket gözüksün bunun fanı yok soketi yok.
Yukardada yazdığım gibi orjinal fan 2 dişliydi o yüzden ekran kartının üstüne takıyordum şimdiki fan 4 girişli o yüzden ana karttan gelen kabloya bağlı olarak duruyor peki bu durumda ana karttan geleni hiçbir şekilde kontrol edenezmiyim

Reaksiyon puanı
16,128
Yukardada yazdığım gibi orjinal fan 2 dişliydi o yüzden ekran kartının üstüne takıyordum şimdiki fan 4 girişli o yüzden ana karttan gelen kabloya bağlı olarak duruyor peki bu durumda ana karttan geleni hiçbir şekilde kontrol edenezmiyim
o program fanı ekran kartına takmadan kontrol edemez iki pinli ise kırmızı ,siyah kabloları pinlere denk getirip tak.

blors

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o program fanı ekran kartına takmadan kontrol edemez iki pinli ise kırmızı ,siyah kabloları pinlere denk getirip tak.
2 Siyah 1 sarı 1 kırmızı kablo var ana karttan hızını kontrol etme şansımız falan yokmu baktım biraz ana karttan %100 yaptım ama pek birşey değişmedi

Reaksiyon puanı
16,128
2 Siyah 1 sarı 1 kırmızı kablo var ana karttan hızını kontrol etme şansımız falan yokmu baktım biraz ana karttan %100 yaptım ama pek birşey değişmedi
soketin resmini koy sıralaması ne?kırmızı nerde?
af2ae5d22ff71df380f6c77fb826d928.jpg

1+ 2- olmalı...

Reaksiyon puanı
16,128
o 3pinliyi ekran kartındaki sokete takmalısın yoksa fan hızını göremez ve kontrol edemezsin.
ekran kartının fan soketinin resmini koy.

blors

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o 3pinliyi ekran kartındaki sokete takmalısın yoksa fan hızını göremez ve kontrol edemezsin.
Şuan ekran kartını açamıyorum ancak biliyorum 2 pinli o 2 pin girşi var ekran kartında hangilerini sokmak lazım
ve birde eğer ekran kartındaki pin bozulmuşsa başka bir çaremiz varmı

blors

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan dediğini yaptım sanırım ekran kartının üstündeki fan dişlileri bozulmuş bir ara şase yapmuştı duman çıkmıştı demekki orayı etkilemiş olsa gerek başka bir çözüm şansımız varmıdır

Reaksiyon puanı
16,128
Şuan ekran kartını açamıyorum ancak biliyorum 2 pinli o 2 pin girşi var ekran kartında hangilerini sokmak lazım
ve birde eğer ekran kartındaki pin bozulmuşsa başka bir çaremiz varmı
eski fanın kablosuna bak mavi + turuncu - olmalı o kabloları pinlere takıp dene.

Reaksiyon puanı
16,128
şuan dediğini yaptım sanırım ekran kartının üstündeki fan dişlileri bozulmuş bir ara şase yapmuştı duman çıkmıştı demekki orayı etkilemiş olsa gerek başka bir çözüm şansımız varmıdır
kartı anlayan birine göster o fanı bağlar çalışmasını sağlar.