Xbox + led tv + uydu alıcı

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
- Alacağım Led'de çoğunlukla XBOX oynayacağım. Led tv kullananlardan özellikle tavsiye bekliyorum.
1- Dikkat etmem gerekenler nelerdir?
2- 3D olması çok mu önemlidir fiyat farkına değer mi?
3- Benim arada kaldığım led'ler aşağıda. Sizin önerecekleriniz var mı?
4- İstanbulbilişim.com.tr hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

- XBOX için gears of war pack almayı düşünüyorum. Alırken şuna buna dikkat et dediğiniz birşey var mı? JTAG olayı nedir? PAL veya NTSC olması birşeyi değiştirir mi?
Seçeneklerim:

NOT: Irmaktoysland yaşadığım şehirde olduğu için avantajlı, 2 ürününden birinde 30 oyun+jtagli diyor;diğerinde 2 oyun ve jtag yok (jtag ne bilmiyorum :):( ) arada 100 tl fark var hangisi tercih edilesidir. Sahibinden.com'da kinde ise diğerlerine göre taksit avantajım var (world kart kullanıyorum).

- Mini uydu alıcıları sormak istiyorum. Bu aletler çanak olmadan çekme özelliğine sahip mi?​
Şekil a:

Ufakta olsa fikriniz varsa paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Minilerde yer tasarrufu mevcut.Canak olmadan cekemezler. Xboxda ise pahali ve daha iyi olan secenegi oneririm.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ya arkadaş teknoloji forumundayız değil mi? Eminiz di mi?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ya arkadaş teknoloji forumundayız değil mi? Eminiz di mi?
Dalgamı geçiyorsunuz ? Bilgim uydu hakkında var nextin hd mini uydu alicisi mevcut(pembe olan). onada lmb girişine çanaktan gelen lmb takılır. Xboxda bilgim olmadığı için yorum yaptım. Onuyn hakkında kesin birşey söylemyemem. Yanlız bir özellik farkediyorsa ben olanı alırdım kendi adıma.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Tv olarak verdiğin linkteki 7 adet gözlük veren LG yi öneririm....

Xbox dan anlamadığım için yorum yapamıyıcam..

Hd receiver al o led tv ye verdiğin linkteki Standart (SD) yayınlar için güzel fakat HD si yok + Hd İstiyosan Next minix HD yi

önerebilirim fakat her ikisindede çanak olmak zorundadır Dvbs yayınları yani uydu yayınlarını çanak olmadan izleyemezsiniz zaten

Server kullanmak istiyosanda Yabancı platformların yayınlarını izleyebilmek için Hiremco Turbo HD2 yi öneririm saygılar....

Neye göre öneriyosun bunlarıda dersen ayrıntılı olarak anlatırım isterseniz....

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Esas soru şu orjinal oyun alacam ben orjinal takılacam diyorsan ki tavsiye ederim, o zaman fw li olmamalı xbox. Sıfır orjinal açılmamış, tamamıyla orjinal al. Verdiğin linktekilerden biri fwli. Tavsiyem Gittigidiyor, hepsiburada dan alman.
Alırken şunlara dikkat et:
1) Jasper kartlı olsun.(ki yeni çıkan tüm xboxlar böyle)
2) Açılmamış dokunulmamış orjinal olsun. Fw falan olmasın(Fw: Firmware)
3) 120 gb tercihimzdir. Depolama mutlak şart.
4) Slim kasaları önermiyorum. Normalinden tek farkı şekli ama fiyat farkı oluyor.
5) Tavsiyem : Her zaman orjinal oyun al online olarak oynamanın tadına varabilesin diye.(Fw li dediğimiz durumda korsan oyun çalıştırılabilir. Lakin online oynamaya kalkıştığında makine bir daha ömür boyu online bağlanamaz)
6) Xbox a özel tv alacaksan çok büyük ekran olmasın 101 cm veya aşağı full hd bir televizyon yeter de artar bile.(101 cm üstünde görüntüde sorunlar yaşanabilir) En az 100 hz olsun.
7) Eğer orjinal oyunlar pahalı geliyorsa, internet üzerinden 2. el orjinal oyun alabilirsin.

Şimdilik bunlar gerekli olursa ayrıntılı bilgi veririm.

Ekleme : http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/xbox-360-slim-250-gb-kinect-bundle-2-kol-56546877
Paraya biraz kıy hepsinin olduğu üstteki paketi al. Eninde sonunda zaten kinect alacaksın. Şimdiden al daha iyi.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Dalgamı geçiyorsunuz ? Bilgim uydu hakkında var nextin hd mini uydu alicisi mevcut(pembe olan). onada lmb girişine çanaktan gelen lmb takılır. Xboxda bilgim olmadığı için yorum yaptım. Onuyn hakkında kesin birşey söylemyemem. Yanlız bir özellik farkediyorsa ben olanı alırdım kendi adıma.

Çok çok özür dilerim yanlış anlaşıldı olay. Mesajınız için teşekkür ederim. Benim sitemim spor sayfalarında 1 kaç saatte yüzlerce cevap yazıp teknolojik şeylere 3-5 cevap bile yazılmamasına.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Xbox 360 Elite veya Slim al slim alman daha iyi olur.Diğer kasalara göre daha az ısınıyor ve daha az yer kaplıyor ayrıca Kinect'in ekstra fiş aparatına gerek kalmıyor.FW ve JTAG olayına gelirsek.FW(Firmware) xbox 360'ın DVD'sinin hacklenip kopya oyun oynanmasını sağlar.JTAG ise Xbox 360'ın imzasını değiştirir ve FW'ye göre daha zahmetlidir eğer JTAG yaptırırsan online oynamayı kafandan sil , online oynama şansın FW'nin son sürümlerinde mümkün.

Ben sürekli online takılacağım maddi açıdan sorun yok diyorsan orjinal al eğer online oynayacağım maddi durumum sıkıntılı ise diyorsan son sürüm bir FW olan Xbox 360 al rahatına bak yok online'da oynamayacaksan JTAG yaptır eğer Xbox 360 ile soracağın başka bir şey soracaksanız bana sorabilirsiniz? :)

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Xbox 360 Elite veya Slim al slim alman daha iyi olur.Diğer kasalara göre daha az ısınıyor ve daha az yer kaplıyor ayrıca Kinect'in ekstra fiş aparatına gerek kalmıyor.FW ve JTAG olayına gelirsek.FW(Firmware) xbox 360'ın DVD'sinin hacklenip kopya oyun oynanmasını sağlar.JTAG ise Xbox 360'ın imzasını değiştirir ve FW'ye göre daha zahmetlidir eğer JTAG yaptırırsan online oynamayı kafandan sil , online oynama şansın FW'nin son sürümlerinde mümkün.

Ben sürekli online takılacağım maddi açıdan sorun yok diyorsan orjinal al eğer online oynayacağım maddi durumum sıkıntılı ise diyorsan son sürüm bir FW olan Xbox 360 al rahatına bak yok online'da oynamayacaksan JTAG yaptır eğer Xbox 360 ile soracağın başka bir şey soracaksanız bana sorabilirsiniz? :)

Ban yeme olayının çok nadir olduğunu duymuştum. 3-5 oyun alınca neredeyse konsol fiyatına geliyor. Online tabiki kaçınılmaz, ama tuttupta ban yersem hakikaten çok koyar.İş hayatından dolayı çokta profesyonel bir online oyuncu olmamda zor hafta sonları bir de akşamları 6'dan sonra oynayabilirim.

Tv olayına gelelim. 42" almayı düşünüyorum. Oyun formatlarına göre büyük kalır mı karelenme veya başka bir sorun yaşarmıyım. 3d olsun gibi bir takıntım yok. Ama almışken 3d mi alayım diye de düşünmüyor değilim.

Birde ilk aşamada kinect almayı düşünmüyorum sebep 1- kinect oyunlarının çok tatminkar olduğunu düşünmüyorum 2- konu komşu :D

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ban yeme olayının çok nadir olduğunu duymuştum. 3-5 oyun alınca neredeyse konsol fiyatına geliyor. Online tabiki kaçınılmaz, ama tuttupta ban yersem hakikaten çok koyar.İş hayatından dolayı çokta profesyonel bir online oyuncu olmamda zor hafta sonları bir de akşamları 6'dan sonra oynayabilirim.

Tv olayına gelelim. 42" almayı düşünüyorum. Oyun formatlarına göre büyük kalır mı karelenme veya başka bir sorun yaşarmıyım. 3d olsun gibi bir takıntım yok. Ama almışken 3d mi alayım diye de düşünmüyor değilim.

Birde ilk aşamada kinect almayı düşünmüyorum sebep 1- kinect oyunlarının çok tatminkar olduğunu düşünmüyorum 2- konu komşu :D
42" : 106 cm fazla kaçar. Tavsiyem 101 cm ve altı olması ve en az 200 hz olsun. Paran varsa 3d olursa çok daha iyi olur malum 3d oyunlar artmaya başladı(crysis 2 vb.) Orjinal oyun fiyatlarını abartmana gerek yok. Donanımhaber de 2. el orjinal çok ucuza xbox oyunu alabilirsin. (Mod lar kusura bakmasın böyle bir bölüm kurulsaydı reklam vermek zorunda kalmazdım)

Sonuç : 101 cm veya altı en az 200 hz lcd tv. Olursa 3d.
Fw yaptırma 2. el oyun al çok ucuza.

Soru varsa cevaplayabilirim.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
42" : 106 cm fazla kaçar. Tavsiyem 101 cm ve altı olması ve en az 200 hz olsun. Paran varsa 3d olursa çok daha iyi olur malum 3d oyunlar artmaya başladı(crysis 2 vb.) Orjinal oyun fiyatlarını abartmana gerek yok. Donanımhaber de 2. el orjinal çok ucuza xbox oyunu alabilirsin. (Mod lar kusura bakmasın böyle bir bölüm kurulsaydı reklam vermek zorunda kalmazdım)

Sonuç : 101 cm veya altı en az 200 hz lcd tv. Olursa 3d.
Fw yaptırma 2. el oyun al çok ucuza.

Soru varsa cevaplayabilirim.

http://www.benimevim.com.tr/?urun-1551-Lg-42LW5500-3D-Led-TV--7-Gozluk-Hediye-.html

600 HZ, 3D, 42"(106cm)
Kafamda bu var. 106 cm fazla kaçar demişsin Somut bir örnek verebilir misin olumsuz yönlerine.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
http://www.benimevim.com.tr/?urun-1551-Lg-42LW5500-3D-Led-TV--7-Gozluk-Hediye-.html

600 HZ, 3D, 42"(106cm)
Kafamda bu var. 106 cm fazla kaçar demişsin Somut bir örnek verebilir misin olumsuz yönlerine.

Yani durum şu : Aslında 106 cm 200hz de görüntüde sorun olmaz. Lakin oyuncu ekrana hakim olamayabiliyor. Ki yıllarca 20 " monitorlerde oyun oynadıktan sonra. Sen bana güven ;) xbox la ilgili herhangi bir sorun olursa gördükçe cevaplamaya çalışırım.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Lg lw5500 güzel tv. Bende alacağım ondan ama mci 600hz olayını araştırdım o lgye özel ayrı bir olaymış.
Tvnin gerçek değeri 100hz.
Konsol konusunda ise acele etme diyeceğim xbox720 ne zaman çıkar meçhul ama ben kendimi ona saklıyorum :)

3boyut ise oyunlarda çalışıyormuş diye duydum, ne kadarı doğru bilmiyorum bende tvyi alınca hdmi ile bilgisayara bağlayacağım.
Kablosuz kolumda var fifa12de göreceğiz bakalım tvnin oyun ve 3d performansını.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Tv modeli hakkında diyeceğim şey panel frekanslarına bakın o 600 hzler felan gerçek değil, hatta çoğu büyük yazar onu. Ama üstüne yıldız atıp sayfa altına da panel hızı değildir yazar. Önemli olan panel hızı yani, öteki yazılım.

Konsolun oyunları pahalı olabilir ama arkadaşın dediği yoldan ucuza alabilirsin takas işleri çok orda.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Lg lw5500 güzel tv. Bende alacağım ondan ama mci 600hz olayını araştırdım o lgye özel ayrı bir olaymış.
Tvnin gerçek değeri 100hz.
Konsol konusunda ise acele etme diyeceğim xbox720 ne zaman çıkar meçhul ama ben kendimi ona saklıyorum :)

3boyut ise oyunlarda çalışıyormuş diye duydum, ne kadarı doğru bilmiyorum bende tvyi alınca hdmi ile bilgisayara bağlayacağım.
Kablosuz kolumda var fifa12de göreceğiz bakalım tvnin oyun ve 3d performansını.

Ya benim telefon olayı da öyle oldu. Galaxy S2 mi yoksa 4S mi alayım derken S3 beklemeye başladım . Bu sefer alacam xbox360 başka yolu yok :D

Fifa 2012'yi bilgisayardan Hdmı ile bağlayıp plazma tv'de oynadım. TV LG nin 106 ekran plazmasıydı. Görüntü performansı bayağı kötüydü. Xbox720 ne zaman çıkar bilmem ama eğer bilgisayardan bağlantı kurup oynayacaksan büyük ekran TV'lerin performansı çok verimli olmuyor.

- - - Updated - - - [MENTION=57891]pcwolf[/MENTION]
2. el oyun fiyatlarının gayet uygun olduğunu gördüm. Büyük ihtimalle fw'siz alacam.
Çakal LG'ye bak adamlar havada uyutuyolar valla bu ayrıntıyı öğrendiğim iyi oldu.