Xbox 360'da Arıza Oranı Düştü

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Grafik güçleriyle büyüleyen, yeni nesil konsolların bir de kötü bir yanı var. Her birinin kendine has arızalanma hataları mevcut. Xbox 360 geçmişten ders alıp bu oranı bir hayli düşürdü.

Konsol savaşları ne kadar kızışırsa kızışsın, hiçbir şey bu cihazlara kendi içlerinde olan hatalar kadar zarar veremiyor. Üç büyük konsolunda da kendine has bozulma sorunları mevcut. Xbox 360'da kırmızı ölüm ışığı diye bilinen bir arızaya sahip. Bu arıza, cihazın çalışmayacak hale gelmesine neden oluyordu.
Xbox360-ringofdeath(1)1260115877.jpg

Bu ışık konsol dünyası için Azrail demek
Microsoft uzun süredir araştırdığı bu sorunu Jasper çipsetli konsollarda çözeceğini söylemişti. SquareTrade adlı firma yaptığı araştırmada, Jasper modelli cihazlarda yüzde 4 oranında hata bulduklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda, normal Xbox 360'da kırmızı ölüm ışığı hatası yüzde 50'lilere kadar yükselmişti.
:: Microsoft'un soruna çözüm bulması, Xbox 360 konsoluna olan ilginizi artırdı mı?
Yazan: Cem Süer
Yazan: Cem Süer

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Evet ama inanmıyorum çözüm bulacağına ve bulduğuna.(Elite serisi hariç)

darkbybars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim cok sukur elite ile bir problemim olmadi 1'5 senedir olacagini da dusunmuyorum hem xna ile kendi oyunlarimi yapip deneme sansinada sahibim benim butun isteklerimi karsiliyor. microsoft urunlerini seviyorum ne diyebilirim ki.