X2 215 sistem yükseltme

akytekin01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar elimde 2 tane masaüstü bilgisayar var. 1. bilgisayarın özellikleri:

Windows XP SP3 orijinal

Intel Pentium 4 2.81GHz 2 çekirdekli işlemci

1 GB RAM

ATI Radeon 9200 SE family ekran kartı (Ekran kartının fanı düzgün dönmüyor büyük ihtimalle bu yüzden PC açılmıyor)

Gigabyte GA-8IPE1000MK anakart

Maxtor 40GB harddisk

2. bilgisayarın özellikleri:

Windows 7 Ultimate orijinal

AMD Athlon 2 X2 215 işlemci

2x2 GB DDR2 RAM

NVIDIA 6100 GeForce N430 ekran kartı

Gigabyte GA-M61PME-S2P anakart

Samsung 500GB 7200RPM harddisk

Ayrıca elimde fazladan 80 GB Seagate harddisk de var. Biraz kasaları kurcalayıp kendi başıma güncelleyip özelliklerini yükseltmek istiyorum. Görüşlerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

EwoksEndor

Doçent
Reaksiyon puanı
138
Merhabalar elimde 2 tane masaüstü bilgisayar var. 1. bilgisayarın özellikleri:

Windows XP SP3 orijinal

Intel Pentium 4 2.81GHz 2 çekirdekli işlemci

1 GB RAM

ATI Radeon 9200 SE family ekran kartı (Ekran kartının fanı düzgün dönmüyor büyük ihtimalle bu yüzden PC açılmıyor)

Gigabyte GA-8IPE1000MK anakart

Maxtor 40GB harddisk

2. bilgisayarın özellikleri:

Windows 7 Ultimate orijinal

AMD Athlon 2 X2 215 işlemci

2x2 GB DDR2 RAM

NVIDIA 6100 GeForce N430 ekran kartı

Gigabyte GA-M61PME-S2P anakart

Samsung 500GB 7200RPM harddisk

Ayrıca elimde fazladan 80 GB Seagate harddisk de var. Biraz kasaları kurcalayıp kendi başıma güncelleyip özelliklerini yükseltmek istiyorum. Görüşlerinizi yorumlarınızı bekliyorum.
hocam çok detay vermiyorsun 1.sistemi boşver o sistem çok eski işine yarayacak parçaları al harddsik ve ekran kartı gibi 2 .sisteme çok uçuk fiyatlar olmadan yatırım yap derim veya sen bana bütçeni söyle ben ona göre yazayım sana

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,809
İlkini boşver. 2001 den kalma parçalar. İkinci sistemde işlemciyi yenilesen anakart uymayabilir, anakartı yenilesen ekran kartı uymayabilir, anakartı yenileyince DDR2 RAM'lar uymaz. Kısacası bence kasayı parça parça satın. Yeni sistem alın.

akytekin01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İlkini boşver. 2001 den kalma parçalar. İkinci sistemde işlemciyi yenilesen anakart uymayabilir, anakartı yenilesen ekran kartı uymayabilir, anakartı yenileyince DDR2 RAM'lar uymaz. Kısacası bence kasayı parça parça satın. Yeni sistem alın.
1. Sistemde ekran kartı çalışmıyor sadece onu değiştireceğim yerine ne alabilirim ? Ayrıca ssd takacağım yerine ne takabilirim?

2. sistemde de anakart aynen kalsın ona uygun olaraktan ssd zaten yapacağım. Ram i 4+4 yapacağım. İşlemci ve ekran kartı açısından ne yapabilirim? Bütçemde sıkıntı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam çok detay vermiyorsun 1.sistemi boşver o sistem çok eski işine yarayacak parçaları al harddsik ve ekran kartı gibi 2 .sisteme çok uçuk fiyatlar olmadan yatırım yap derim veya sen bana bütçeni söyle ben ona göre yazayım sana
Bütçe sağlam. Ayrıca anakartı değiştirmeyeceğim.

akytekin01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2000-3000TL'ye bunları mı alacaktın ?
Kardeş ben fiyatları bilmiyorum sizden öneri gelirse fiyatlarına bakıp ona göre hareket edeceğim. Daha fazla para var sıkıntı yok daha az da var. Yeni sistem de alırım sıkıntı yok ama sadece birşeyler öğrenmek istiyorum o yüzden konuyu açtım zaten.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Kardeş ben fiyatları bilmiyorum sizden öneri gelirse fiyatlarına bakıp ona göre hareket edeceğim. Daha fazla para var sıkıntı yok daha az da var. Yeni sistem de alırım sıkıntı yok ama sadece birşeyler öğrenmek istiyorum o yüzden konuyu açtım zaten.
Attığın sistemlerin max ederi 150TL.

akytekin01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,809
Gayet normal biri 2004 biri 2009 sistemi. Kardeş şimdi ben bu sistemlere 2. El de olsa ne geliştirme yapabilirim bunu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olurmusunuz.
Geliştirme yapsan bile oyun oynayamazsın onu belirtmek istiyoruz. Ayrıca geliştirme yapmak biraz sıkıntılı. Diyelim ekran kartını yeniledin, anakarttaki PCI slotu uymaz. RAM'i yükselttin bu sefer DDR desteği uymaz vs. diye gider. Eski ama şimdiki sistemine göre yeni parçalar alsan bile stabil olmaz. Windows10 bile kuramazsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuanki sisteminin parçalarını Letgo gibi yerlerde satıp 3500TL civarı sistemler alabilirsin. Sistem önerisi istersen yeni konu açabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.