www.kacderece.com

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemaykan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemaykan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar,

Hava tahminin en iyi, temiz vede yeni adresi www.kacderece.com sonunda actik.

www.kacsantim.com kurucularindan faydali vede cok basit designi olan
temiz bir site www.kacderece.com hizmete girmistir, gorus vede onerilerinizi
bekliyoruz :)

Internetimizi temizleyelim, basit vede kolay bilgiye ulasmaya ozen gosterilim.

-Cem

P.S: Widget API'da sitede bulunmaktadir, isteyen herkez sayfalarinde yeni
widgetlarimizi kullanabilir.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İnternetimizi temizleyelim derken dilimizi kirletmeyelim :)
P.S.(post-scriptum) kısaltması yerine "not", "ek" veya "dipnot" desek daha iyi olmaz mıydı?Hangisi kulağa daha hoş geliyor :)

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
güzel bi site...tskler... : )

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
elektr10 dedi ki:
P.S.(post-scriptum) kısaltması yerine "not", "ek" veya "dipnot" desek daha iyi olmaz mıydı?Hangisi kulağa daha hoş geliyor :)

Tebrikler. Artık herkes ben çok biliyorum mesajını vermek için yabancı kelime, harf ve kısaltmaları çok kullanıyor. Herkesin dilimizi korumada samimi davranması gerekiyor.

cemaykan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yuureii dedi ki:
elektr10 dedi ki:

Dilimizin gercekten korumaya ihtiyaci varmi? Tehlikedemi? :)

Bence internetimizin copluge donmesini, gereksiz clicklerin vakit kaybini, haber sitelerinde basliklarin
soru olmasi
ornek bir haber basligi: Unlu aktore ne oldu?
Nerden bileyim ben???

Yada, bir haberi okumak icin bir sayfaya click-> sonra 5 tane daha resime click haberi satir satir okuyabilmek icin...

Internetde bilgiye en temiz, vede en hizli sekilde ulasmak olmali amac, goz kirligigi olmamali...

-Cem

Tebrikler. Artık herkes ben çok biliyorum mesajını vermek için yabancı kelime, harf ve kısaltmaları çok kullanıyor. Herkesin dilimizi korumada samimi davranması gerekiyor.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
vallahi böyle sitelerle ilgilenmem ve girip kota harcamam

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
cemaykan dedi ki:
Emin ol öyle.
Hem tehlikede olmasa bile özen göstermek kötü mü?Kendimden örnek vereyim.Şu an kullandığım windows ingilizce.Ama sorun yaşayan birine yardım ederken karşıdaki zorlanmasın, dediğimi net olarak anlasın diye "file->save page as 'e tıklayıp desktop'a save et" demiyorum, "dosya->sayfayı farklı kaydet 'e tıklayıp masaüstüne kaydet" diyorum.Yoksa direkt ne görüyorsam onu söylemem daha kolayıma gelir.Sadece bir örnek...

İngilizce veya genel olarak yabancı dil, kullanılması gereken yerler dışında kullanıldığında statü sembolü değil, o konuda bir şey bilmediğinin ispatı oluyor (sözüm meclisten dışarı).

Türkçe güzeldir, Türkçe karakterler güzeldir, "herkes, herkes desin" :)

[Konu dışına çıktığım için özür dilerim.Bu, konu dışı son mesajımdı]

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
kesinlikle katılıyorum kardeşim
bakın msn listemdeki görgüsüz ve şuursuz bir kız'ın iletisi:
"canan hocayı choq sefiom yha" uzaylı abi bunlar sonradan görmeliğin geldiği son nokta :@

artiztttt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konfüçyüs'ün dil konusundaki ünlü sözü, ulusların gelişmesinde ve güçlenmesinde "anadili"nin önemini çok güzel vurgulamaktadır. Bir ulusu dağıtmak ve yok etmek istiyorsanız, öncelikle dilini bozmanız, yozlaştırmanız gerekmektedir Konfüçyüs'e göre. Bir ulusun dilini bozarsanız, o ulusun her şeyini bozarsınız ve sonunda o ulusu dağıtırsınız. Ulusun gelişmesiyle dilin gelişmesi birbirinden ayrı düşünülemez. Biri gelişiyorsa, öteki de gelişmektedir. Türk Ulusunun gelişmesini, güçlenmesini isteyen M. Kemal'in Türkçeye önem verişi de bu nedenledir. Dil devrimi bu bakımdan büyük önem taşımaktadır.

bilmem bu yeter mi ?

cemaykan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elektr10 dedi ki:
cemaykan dedi ki:
Emin ol öyle.
Hem tehlikede olmasa bile özen göstermek kötü mü?Kendimden örnek vereyim.Şu an kullandığım windows ingilizce.Ama sorun yaşayan birine yardım ederken karşıdaki zorlanmasın, dediğimi net olarak anlasın diye "file->save page as 'e tıklayıp desktop'a save et" demiyorum, "dosya->sayfayı farklı kaydet 'e tıklayıp masaüstüne kaydet" diyorum.Yoksa direkt ne görüyorsam onu söylemem daha kolayıma gelir.Sadece bir örnek...

İngilizce veya genel olarak yabancı dil, kullanılması gereken yerler dışında kullanıldığında statü sembolü değil, o konuda bir şey bilmediğinin ispatı oluyor (sözüm meclisten dışarı).

Türkçe güzeldir, Türkçe karakterler güzeldir, "herkes, herkes desin" :)

[Konu dışına çıktığım için özür dilerim.Bu, konu dışı son mesajımdı]

Konu disina cikmak sorun degil, bende isterdimki turkce karakter ile yazabilityim ama yurt disinda oldugum icin, vede bunu destekleyen bir klavye+OS de olmadigim icin su anda yazamiyorum :)

Ote yandan bazi genclerin "statü sembolü değil" diye tarif ettigin sebebten dolayi ingilizce-turkce karisik kelimeler kullanmalarina bende sahsen pek iyi bakmiyorum.

Ama ote yandan, teknik kelimelerde herseyi turkceye cevirmeye calismaninda anlamsiz, vede vakit kaybi oldugunu dusunuyorum, bence insanlarimiz vakitlerini daha verimli vede uretken seylere harcamalilar.

Zira dilimizin yuz yillardir degismektedir her dil oldugu gibi, bunun en buyuk sebebi yeni teknoloji ile gelen yeni kelimelerin o dil tarafindan benimsenmesidir, vede bunun onunede kimse gecemicektir. Bu yiz yillardir dogal evulasyonunun geregidir.

Her baska ulkede gelistirilen icada, yeni teknik kelimelere, gok yuzunde yeni kesfedilen bir yildiza bir turkce kelime bulup bunu entegrasyonu icin vakit+para kaybedip insanlarin kafalarini karistirmak yerine bu enerjimizi baska seylere odaklamamiz lazim.

Yalniz dikkatinizi cekerim bu dedigim sadece yeni teknolojik gelisimle gelen kelimeler icin gecerli(ornek windows turkce yapip herkezin kafasini karistirma sacmaligi gibi:)). Cocuk colugun ingilizce+turkce kombinasyon uyduruk kelimelerinden bahsetmiyorum.

Bunlar benim goruslerim, gerci biraz konu disina ciktik ama,, sanirim "forum"'un ozelliklerinden biride bu olsa gerek.

-Cem

artiztttt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mantıklı ama bizim insanlarımız gereksiz kelimeler kullanıyor :S seviyorum yerine sefiyorum ama cemaykan'ın dediğide farklı bir bakış açısı

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Konu dışına çıkmayı sevmem, dayanamadım da yazdım.

Özellikle isminin akılda kalıcı ve işleviyle uyumlu olması nedeniyle siteyi beğendim.Kaç derece yazıp "enter" tuşu :)

"Temiz internet" yolunda başarılar diliyorum Cem :)

cemaykan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
duzeltiyorum "herkes" :)

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
tamam kesin sesiniz :P şaka uzatmayın Türkçe kendisini korur :)

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
acddv.com dan veri alıyor ama açılmıyor

cemaykan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garip, ben bir sorun goremiyorum, baska acilmayan varsa haber versin.

-Cem

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Şimdi açılmaya başladı.