Wwindows Live messenger hata

Bu konuyu okuyanlar

catli42

Asistan
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
222
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
selam sayin arkadaslar bi windows Live messenger 9 sildim sildigim halde diyorki yok daha var yeni versionu silmeden eski versionu kuramasin diyor bunu nasil halledebilirim bunun icin bir yazilim yokmu ne bileyim bir tool felan tamamen kaldirmak icin

sistem leptop vista1 32 bir yakin akrabamin problem yasiyor ben kendim sildigim hallde yok diyor kurdurmuyor bu konuda yardimci lurmusun yada resimli yada video lu yada 1.2.3 sirasiylan bir yazilim anlatim yapabilirmisiniz
memnun olurum sag olasiniz


aufzeichnenjpgikiiki.jpg
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Windows Live Kurulumunda 0×8000ffff Hatası ve Çözüm Yolu

Windows Live programlarının Beta versiyonlarının çıkmasıyla birlikte bir sürü insan Windows Live Messenger ya da diğer Windows Live programlarının beta sürümlerini bilgisayarına kurdu ve denedi. Ancak bazan bu beta sürümlerin Türkçe desteği olmadığından bazan da bu programlarla kullandığımız eklentilerin beta versiyonlarla çalışmamasından dolayı, bu programları kaldırıp eski versiyonları kurmak isteyenler ya da en son sürümleri yüklemeye çalışanlar programların yüklenmiyor olduğunu gördüler ve aşağıda resmi de görülen Windows Live Yükleyicisinin vermiş olduğu 0×8000ffff çok zararlı hata uyarısını aldılar.

Bunun sebebi ise programlar kurulup kaldırılırken tutulan yapılandırma bilgileri ve kayıtları arasındaki tutarsızlıktır. Bu kayıtların tamamıyla temizlenebilmesi için Windows Installer CleanUp Utility adlı Microsoft tarafından çıkarılmış bir programı kullanmamız gerekiyor.
Microsoft sitesinden yaptığım alıntıya göre “Windows Installer CleanUp Utility ile, bir programın Windows Installer yapılandırma bilgilerini kaldırabilirsiniz. Yükleme (Kurulum) sorunları yaşarsanız, programınızın Windows Installer yapılandırma bilgilerini kaldırmak isteyebilirsiniz. Örneğin, programınızı ilk yüklediğinizde bulunmayan bir program bileşenini eklemeye (veya kaldırmaya) çalıştığınızda yükleme sorunlarıyla karşılaşırsanız programın Windows Installer yapılandırma bilgilerini kaldırmanız gerekebilir.”
Windows Installer CleanUp Utility aşağıdaki işlevleri gerçekleştirir:
Windows Installer tarafından yüklenmiş bir veya daha fazla programı seçebileceğiniz bir iletişim kutusu sağlar.

  • Bunu yapmak için, istediğiniz programı Windows Installer CleanUp (Windows Installer Temizleme) iletişim kutusundan Installed Products (Yüklü Ürünler) listesinden seçin. Seçiminizi yaptıktan sonra, yardımcı program yalnızca bu programlarla ilişkili olan Windows Installer yapılandırma bilgilerini kaldırır.Seçtiğiniz programlar için Windows Installer yapılandırma bilgilerini oluşturan dosya ve kayıt defteri ayarlarını kaldırır.
Bu hatadan kurtulup Messenger, Posta, Writer, Fotoğraf Galerisi, Movie Maker, Aile Koruması gibi Windows Live programlarının eski versiyonlarını kurmak ya da programlarınızı en son sürümlere yükseltebilmek için aşağıdaki sırayı takip edin:

  • Kaldırmak istediğiniz programı kapatın ve çalışmadığından emin olun. Windows Live Messenger için program penceresini kapamak yeterli olmayacağından görev çubuğu üzerinde mevcut bildirim alanındaki Messenger ikonu üzerinde sağ tıklayıp Çıkış’ı seçin.
  • Daha sonra Başlat –> Denetim Masası –> Program Ekle veya Kaldır’dan Windows Live’ı seçerek ve açılan listeden de kaldırmak istediğiniz programı seçerek programı kaldırın.
  • Windows Installer CleanUp Utility‘yi bilgisayarınıza indirin ve kurun. (Direk bağlantı çalışmazsa şu bağlantıyı deneyin.) NOT: Her iki bağlantı da Microsoft sitesine aittir.
  • Başlat ->Tüm Programlar-> Windows Install Clean Up yoluyla programı çalıştırın.
  • Açılan listeden yapılandırma bilgilerini kaldırmak istediğiniz programı seçin ve Remove butonuna tıklayın.

Yukarıdaki işlemleri verdiğim sıraya uygun olarak yaptıysanız gerek eski veya gerekse en son Windows Live programlarını aşağıda verdiğim bağlantılardan temin ederek hiçbir problemle karşılaşmadan bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Kaynak
 

NymO

Doçent
Katılım
15 Ekim 2005
Mesajlar
821
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Yararlı bir bilgi Tesekkurler...
 

melodi41

Öğrenci
Katılım
26 Şubat 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben de beta mağduruyum :(

Bir haftadır kaldırmayı deniyorum ama olmadı.Ben de program files'tan dosyayı sildim.Ama yine bir işe yaramadı.Sistem geri yükleme yaptım yine olmadı.İnternetten çözüm önerilerine baktım denedim.Hiçbiri bir işe yaramadı.

Bu Windows İnstaller Cleanup programını yüklemeyi denedim.Onu da yükleyemiyorum.Sürekli bir hata veriyor.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz???
 
Üst