Wuauclt.exe trojan mı?

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarımda system32 klasörümün içerisinde wuauclt.exe ve wuauclt1.exe isminde 2 dosya var. Ve ben sildikçe 2 saniye içinde yeniden oluşuyor. Kaspersky ise tehlikeli hareket olarak dosyaları silmekistiyor lakin anında yeniden türediği için yetersiz kalıyor.

Yaptığım bazı araştırmalarda kimi uzmanlar bu dosyaların Windows'un güncelleme yapan dosyaları olduğundan bahsediyor, kimi kişilerde bunun kötü niyetli bir trojan olduklarından bahsediyorlar.

Bilgisayarımda winamptan müzik dinlemek için açtığımda hemen otomatik olarak kapanıyor ve akabinde explore hata raporu gönderme arayüzü geliyor. Bo durum ile bağlantısı var mıdır acaba?

Sizce ne yapmalıyım? bu dosyayı nasıl durdurmalıyım?
yardımcı olursanız eğer sevinirim.. Şimdiden teşekkürler.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
wuauclt.exe | wuauclt1.exe

Ancak bu sitede wuauclt1.exe hakkında bi tanımlama yok, şüphelenebilirsin.

wuauclt.exe için bahsettiğin gibi güncellemeyi sağladığını söylüyor.

O dosyayı virus tarafından karantinaya ya da engellenenler listesi gibi birşey varsa o listeye alırsan problem olmaz diye düşünüyorum.

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hayır wuauclt.exe windows un güncelleştirmeleri. Onu iptal edersen güncelleştirmede iptal olur.

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende karantinaya almayı beceremeyince o dosyaları zipleyerek sıkıştırmaya kalkıştım. Fakat sıkıştırsamda en geç 2 saniye içinde sıkışmamış orjinal haline dönüşüyor. Hatta Not defterine atarak kodlarını bile değiştirerek üzerine kaydettim.. Yine aynı şekilde içi yine kod dizinleri ile dolup taşıyor...

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Dosyanın internetle bağlantısını kesebilirsen senin için problem yaratmaz. Avira Pre. SS'te bunun yolunu biliyorum ama Kaspersky'da bilmiyorum. İnternetle bağını kestikten sonra, dosyanın kalması da problem yaratmaz. Formatlada kurtulursun. Bu olayın meydana geldiği tarihi biliyorsan da sistemi geri yükleyebilirsin. Kolay gelsin.

teknobaycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
zaten sistem 32 içerisinden bişey silemessin. dediğin gibi sonra geri geliyor.
zibi$ arkadaşımızın dediği gibi...

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
wuauclt.exe : Windows update Automatic Updates Control , Windows'un Dosyasıdır istediğin kadar silebilirsin tekrar yüklenir hiç bir şekilde kaldıramazsın zararlı değil, devre dışı bırakmak istiyosan bilgisayarıma Sağ tıkla özelliklere gel Otomatik Güncelleştirmeleri kapat yeterli.

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Dosyanın bulunduğu dizine dikkat etmek lazım. Bazen system 32'de bulunan dosyaların aynı isimlisi farklı klasörlerde kötü amaçlarla ulaşabiliyor.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bak kardeşim.BitDefender Rescue CD bu adreste virüs ve yerleşik trojan kaldırma sistemi var ve BİOS tan çalişiyo .kendisi LİNUX tabanlı ve XP İSTA gibi yazılımlar içinde supperrrr ben denedım.prorat ı anca bunla kaldırdım.nasıl kullanacağında şöyle bunu download ettıkten sonra NERO DA KI KALIBI KAYDET BÖLUMUNDE CD ye bu kalıbı kaydet.kaydettıkten sonrada CD yi çıkarmadan pc yı yenıden başlat ve BİOS çıkacak karşına .ondan sonrada F2 bas biraz bekle daha sonrada ENTER de.virüs bilgilerini kendisi kaydettıkten sonra KATLİAMA başlayacaktır.bu kıyağımı unutma:)

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne virüsü yaw otomatikupdate yada kullndığın antivürüsün bi güvenlik duvarı varsa
windowsun güvenlik duvarını devre dışı bırakıyo ozamanda bu görec yöneticisinde çıkıyo
önemli değil yanii

dagcıkomando

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linkinfodll diye trojan buldu avast silmiyo ne yapmalıyım pc yi her actıgımda yakalıyo ama silmiyo

rzrazor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paşazaade yanlış düşünüyorsun.wuauclt.exe bi trojan çünki benim başıma geldi bugün başıma geldi hemde ama 40 dk sonra çözümünü buldum :D:D
sorunum wuauclt.exe den dolayıdı durmadan rar dosyası yaratıyor yerel disk c ve d de rar dosyaların dolmuştu ben trojan removerle sildim.
sorunu yaşayan dostlarım yararlansın diye tekrar lı ya cağım.trojan remover i yükleyin ve c/windows klasöründe wuauclt.exe yi aratın çıkan exelerin üstünde icon bulunmayan bir exe olacak windows update iconlu exeden hariç iconsuz bir wuauclt.exe onun üstüne sağ tıklayın ve scan with trojan removal diyin sonra active program filan bi soru çıkacak ok deyin ve seçenekler çıkacak orda delete ile ilgili seçeneği tıklayın ve ok deyip rest atın sorununuzu çözecektir :D:D:D kolay gelsin.XD

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kesin birşey söyleyemeyeceğim ama uauclt.exe Windows güncellemesi olarak bilinen bir tür Trojen diye biliyorum ve bazı arkadaşlarımda bu tür sorunla karşılaştı.

Kasperksy ve diğer antivirüs programlarını indirerek silmeyi denemelisin.

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim başıma geldi. NOD32 bulmuyor bunu. Kaspersky ile temizledim. Kısacası trojen... Kaspersky ile taratın bilgisayarı derim.

xxmanxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Lütfen şüphelendiğiniz dosyaları karantinaya alın ardından sağ tıklayıp gönder tuşuna tıklayıp kasperskya rapor edin newvirus@kaspersky.com mail adresleri. Eğer atacak durumda değilseniz lütfen dosyayı bir parola koyarak şifreleyin ve ardından herhangi bir upload sitesine gönderin link verin biz kasperkskya incelemesi için rapor ederiz..
teşekkürler