wrom virüsü (spydoctor nasıl rescue yapmak)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar başlıkta dediğim gibi benim bilgisayara 1 hafta önce anormallikler olmaya başladı ve bilgisayarda sorunlar.

1. ctrl+alt+delete tuşuna bastığımda Görev yöneticisi, yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı hatası veriyor.

2. Başlat/çalıştır/regedit yazıncada, Kayıt defteri düzenleme, yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmış hatası veriyor.

3.Bilgisayar güvenli mod ile açmaya çalıştığımda açılmıyor.

Anladım ki bütün bu sorunların sebebi virüs imiş pc ye format attım pc bir veya 2 defa yeniden başlayınca tüm hatalar aynen devam ediyor.Bir hafta içinde inanmıyacaksınız ama 12 defa windows kurdum ayrı sebeplerden dolayı ve hala virüsü temizleyebilmiş değilim:sweatdrop: Kasperi falan kurunca devredışı bırakıyor ama bazende izin veriyor. bilgisayarı internet bağlantısını keserek Kaspersky is 2009 ile tarama yaptırıyom virüs buluyo temizliyom Ayrıca NOD32 ile de denedim o bişey bulamıyor googlede aramalarıma göre bu virüsün adı wrom virüsü imiş ayrıca Spyware doctor ilede tarama yaptırıyom spy ve trojan için o bir hayli virüs trojan buluyor fakat bulduklarını sil diyorum siliyor sildikten sonra ctrl+alt+delete tuşu çalışıyor fakat pc yeniden başlayınca sildiğim virüsleri tekrar buluyor ve ctrl+alt+del gene çalışmaz hale geliyor spyware doctorun bulduğu virüsler aşağıda siliyom tekrar taramada gene buluyor. özellikle aşağıda Trojan.Heneric sürekli buluyor .

Arkadaşlar bir sitede bu wrom virüsünün güvenli modda dahi aktif olduğunu söylemiş yani tarama yapabilmek için kasperi açılış cd si (rescue) yaparak taratmamı istemiş ben netten kasper 2009 rescue cd sini buldum ve tarattım fayda etmedi birde spyware doctor ile başlangıçta taratmak istiyorum. fakat onun açılış cd li bir şekilde bir türlü bulamadım. spyware doctoru nasıl rescue yaparım. yada pc açılışında nasıl tarama yaptırabilirim.

birde bu virüsten kurtulmak için format kurtarmıyor. Ne olur arkadaşlar yardım edin pc resmen elden gitti :sweatdrop::sweatdrop::sweatdrop::sweatdrop::sweatdrop:

spydoctorvirslerfx9.jpg

adszee1.jpg
87071692ne2.jpg

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ComboFix Başlığı altındaki yönergeleri izlemeniz sorununuzu büyük ölçüde çözecektir.

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
format attığında D sürücüsünü silmiyorsan devam edecektir.Bana göre önemli birseyin yoksa sil tek çaren bu.Yada spy türü virüsler için adaware yükelemeni öneririm bide onla dene

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ComboFix Başlığı altındaki yönergeleri izlemeniz sorununuzu büyük ölçüde çözecektir.

ya kardeş dediğn şey ne bir virüs programımı ne pek bişey anlıyamadım. ama orda dediği gibi virüs programlarını devre dışı bıraktım ve masüstünde dediği gibi çıft tıkladım bir soru geldi evet dedim tarama yapmaya başladı masaüstü öğeleri ve başlat çubuğu kayboldu ve şu hatayı verdi

Windows sürücüsü hazır değil

ExceptionProcessing message c00000a3 gibi kodlar

ve pc yi reset atmak zorunda kaldım birde ben bu raporları kime nasıl gönderecem ne olur yardımcı ol.

format attığında D sürücüsünü silmiyorsan devam edecektir.Bana göre önemli birseyin yoksa sil tek çaren bu.Yada spy türü virüsler için adaware yükelemeni öneririm bide onla dene

kardeş format atarken c:/ ve d:/ ikisinide sildim her dafasında hatta yeniden böldüm ama nafile bir türlü kurtulamıyom

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
denedim fakat ordaki gizlilik klasörü görme kodu, görev yöneticisini görme kodu, ve regedit sınırını kaldırma bunlar çalımıyor Kayıt defteri düzenleme, Yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmış. diyor yani regedit çalışmıyor Patron virüsüde bulmadı sadece gereksiz dosyaları temizledi

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
sen bence tüm sürücülerine format at. birine bile atmazsan bulaşır. b.rde usb bellek ve cdlere bilgi depoladıysan onu bilgisayara tekrar yükleme herşeyi sıfırdan başlamalısın birde kaspersky kullan nodlarla uğraşma worm lar tehlikeli virüs çeşitidir. ayrıca msn adresi ve kredi kartı şifresi girme hackerler işbaşında olabilir msn ve kredi kartın elden gider...

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen bence tüm sürücülerine format at. birine bile atmazsan bulaşır. b.rde usb bellek ve cdlere bilgi depoladıysan onu bilgisayara tekrar yükleme herşeyi sıfırdan başlamalısın birde kaspersky kullan nodlarla uğraşma worm lar tehlikeli virüs çeşitidir. ayrıca msn adresi ve kredi kartı şifresi girme hackerler işbaşında olabilir msn ve kredi kartın elden gider...

Zaten hepsine attım diyor

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
http://rapidshare.com/files/16832031...irues.rar.html

Birde burada var bu mutlaka gizli dosyaları gösterecektir.bi bunu dene

evet gizli dosyaları göster diyom ama bir kaç dk içinde gene kayboluyor.

evet tüm hdd ye format hemde 12 defa attım ama sorun hala devam ediyor ve kasper kullanıyom ama kasper zannedersem spy ve trojanları bulamıyor onlarıda spyware doctor kullanıyom ama oda başta dediğim gibi buluyor siliyom 5 dk sonra bi tarama daha yapıyom sildiğim virüsleri gene buluyor. Şu spyware doctoru bi açılış cd si yapabilsem de açılışta taratabilsem.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
awast anti virüsün başta tarama özelligi var ama o virüsü tanıyomu bilmiyorum

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evt awast benimde aklıma geldi açılışta tarama yapar diye ama kasperin açılış cdsi var açılışta kasper 2009 güncel bir şekilde tarama yaptırıyom ama sorun hallolmadı öle olunca awasta gerek duymadım :) kasperin halledemediğini o hiç halletmez

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
kasper in halledemediğini avast hiç yapamaz bence senin ağlarında bi sorun vr format attınktan sonra hiç ağa bağlanma hatta ethernet girişini kasadan çıkar bak bakalım belki ağdan gelio olabilir ;)

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım aynı şeyi doctus ada açmış zaten combofix te işe yaramamış yaramazda.Çünkü işletim sistemi modifiyeli.Düzgün bir cd ile tekrar sisteminizi formatlayın.Hiçbir antivirüsün size yardımcı olacağını düşünmüyorum.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evt doctus ta açtım ama kimse ilgilenmiyor orda ayrıca bu combofix nedir ne işe yarar anlamadım. Birde 3 adet değişik cd ile kurdum hala virüs var çıldıracam.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evt doctus ta açtım ama kimse ilgilenmiyor orda ayrıca bu combofix nedir ne işe yarar anlamadım. Birde 3 adet değişik cd ile kurdum hala virüs var çıldıracam.

kasper in halledemediğini avast hiç yapamaz bence senin ağlarında bi sorun vr format attınktan sonra hiç ağa bağlanma hatta ethernet girişini kasadan çıkar bak bakalım belki ağdan gelio olabilir ;)

nasıl yani internetemi bağlanmıyayım? birde ethernet anakartla birleşik :S

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Demek işleri varki ilgilenemiorlar olabilir doğal bir durum. Combofix veritabanındaki zararlıları silen en iyi yazılımlardan birisidir.Ayrıca avira nın dr web in cd taramasını deneyebilirsiniz.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
avira nın da rescue cd sini nidirdim ama fayda etmiyor. şu Combofix kafama takıldı nasıl kullanırım biraz karışık bi iş olsa gerek

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
combofix karısık bir iş değildir sadece anlatılanları yapın yeter ;) ama herşeyin çareside değildir

aricantr5334

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bence boş yere uğraşma direkt dosyaları onedrive'ye yükle ve format at. format atınca hala duruyorsa (ihtimali imkansıza yakındır) disk'i çöpe at veya sat yeni disk al bu kadar basit

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Haftaya; "Musalla.exe nasıl yapılır?", onu anlatacağım :D.
(Ben bu adam değilim ha, şakasına yazdım.).