World'e Virüs Bulaştı Yardım!

bayram_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Makro Virüslerinden biri bulaştı galiba worl bozuldu resimdeki gibi açılıyor :

adszln5.jpg

Nod 32 kullanıyorum o bunu virüs olarak görmüyor ya da bulamıyor başka antivirüsler denedim olmadı.
Ofisi kaldırdım kurdum yine düzelmedi...
Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardımlarınızı bekliyorum.
İlgilenecek arkadaşlardan ALLAH razı olsun....
Selametle....

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende de aynısı oldu. 2 gün önce yaşadım. Format attım ve oficce2003 kurmayı bıraktım. openoficce kurdum. Açık kaynak kodlu...

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar virüslerden bu kadar korkmayın makinanın hızını etkileyecek bişi değilse başlangıç,windows,ve system32 nin içine girer virüsler genelde ayrıca kayıt defteri buralara bakarsanız sorun çözülür. tabi önce ofis programını kaldırın

ysy3596

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virüs degil kuzum bu daha önce 2003 te hazırladıgın belgelerı openofficede acmaya calısıyosun ondan olur böle vakalar

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
sen kurtartılmış bir dosyayı açmaya çalışıyorsun fakat oda kendisini kurtaramamış anlaşılan :D ayrıca açmaya çalıştığın kurtarma dosyası word değil excell de olabilir küçük bir ihtimalde olsa ;)

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Anlamışsın çok şükür.
Bir yazım hatası yaptık yaptığın işe bak yardımcı olmayacaksan ne ukalalık yapıyorsun.

Merhaba Bayram. Öncelikle arkadaş bir hatanı düzeltmiş ama sen sabırsızca bir cevap vermişsin. Bu tür sürtüşmeler forumumuza ve üyelerimize zarar verir, lütfen biraz daha anlayışlı olmaya çaba gösterelim.

Word programına virüs bulaşmamış ve makrolardan olduğunu da sanmıyorum. Zarar görmüş bir dosyayı açmaya çalışıyorsun ama word dosyayı açamıyor yada tanımıyor. Kurtarılamamış dosyayı görmenin başka yolu yok sanıyorum. Ya da Office 2003 de hazırladığın bir dosyayı Office 2007 ile açmaya çalışıyor olabilirsin. Dosya uzantısını tanımıyor yada yazılan belgede değişiklik oluyor. Bunun için Microsoft Office 2003 dosyalarını 2007 olarak açmak için ufak yazılımlar mevcut. Microsoft'un sitesine bakarsan yada Google' da arama yaparsan bu uyumluluk yazılımlarını yükleyebilirsin.

Tekrar söylemekte yarar görüyorum, birbirinizi kıracak ve incitecek sözler sarfetmekten kaçının. Forum hepimizin paylaşımlarını sunacağı, eksiklerini göreceği ve bunları düzeltmek için yardım alacağı bir yer. Birbirimizi iyi anlamalı ve düşüncelere saygı göstermeliyiz.

Sevgilerimle.
Onair