Wordpressçiler Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TEGİN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Herkese günaydın.Wordpress kullanan arkadaşlardan veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Sorunu(ları)m şu :

*Bildiğiniz gibi Micrasoft WindowsLive Space oalyını kapattı ve kullanıcıları Wprdpress'e yönlendirdi.Ben de bu sayede Wordpress'e geçtim.Yeni yeni kullanmaya ve alışmaya çalışıyorum.Bu yüzden bazı şeyleri bilmiyorum.Ve bir kaç soru sormak istiyorum.

1)Örneğin blogger da HTML kodları arasına gerekli bir kodu koyup anasayfamızda görüntüleyebiliyorduk.Örneğin bir rss resmi bulup rss bağlantısını ekleyip anasayfada istediğimiz yerde görünür kılabiliyorduk.O resme tıklayan rss adresine gidiyordu.Wordpress te benzer bir şey var mı ?

2)Bloger da HTML kodlarının içine girip mesela yazılarımızın altına istediğimiz şekilde paylaş butonları ekleyebiliyorduk.Wordpress te mümkün mü,nasıl ?

3)Wordpress bize eklememiz için bileşenler sunmuş bunların dışında bileşen ekleme şansımız var mı ?

4)Örneğin sayfamızda mesala sağ da bir banner gösterebiliyorduk blogger da ya Wordpress'te ?

şimdilik bu kadar unutmadan hatırlatayım ben Windows Live Space ten geçtim wordpress'e...:unsure::crying:

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Cevap yok mu arkadaşlar ? :(

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
şimdi bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım..

1- rss feed eklemek mümkün ben zamanında eklemiştim. yan taraftaki menüde kullanıyordum. ama bunu feed43 üzerinden yapmıştım ben. yani feed43 üzerinde rss içeriğimi ayarlayıp son aşamada çıkan linki wp bloguma ekleyince gayet güzel çalışıyordu. yaptığım uygulama neydi peki: google takvime gelecekte eklemeyi düşündüğüm yazıları ekliyordum bunu rss olarak sitede sunuyordum. eğer böyle birşey ise istediğin şey bu mümkün.

2- eğer paylaş butonlarında kastın twitter facebook benzeri paylaşımlara açmak ise bunun çin link oluşturmana gerk yok ayarlar syfasında bu özelliği açtığında bütün yazılarına eklenir otomatik olarak.

3- malesef bileşen ekleyemiyoruz. güvenlik nedeniyle hiçbir javascript kodu kabul edilmiyor. tabi htmlinde hepsini kabul etmiyor diye de tahmin ediyorum. ama güvenlik açısından endişe duymana gerek kalmıyor.

4-bannerdan kastın para kazanma amaçlı reklam bannerları ise bu javascript engellemesi nedeniyle yapılamıyor zaten. yoksa sadece resim eklemek veya harici link veren resim eklemek mümkün zaten.

yardımcı olmaya çalıştım ama sen istersen bir de wp.com forumlarında sor bilenler daha çoktur orada. ayrıca bu değişim sebebiyle bu aralar aktif olacaklarını da saıyorum. cevap vermede gecikmeyeceklerdir. normalde 2-3 gün cevap almayan başlıklar falan oluyor benim de garibime gitmişti ama öyle işte. bir de çoğu kişi ingilizce bidiğinde artık sorunları ing forumda halletmeye çalışıyor orda cevap bulmak daha kolay ve hızlı oluyor.