medya724
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Bugün wordpress teki en önemli eklentilerden biri olan wordfence securityeklentisinin farklı bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Belki birçoğunuz zaten wordfence in kullanım amacını biliyorsunuz. Genellikle wordfence eklentisini güvenlik amaçlı kurar ve kullanırız. Yinede bilmeyenler vardır diye kısaca wordfence security eklentisinin ana işlevlerinden en önemli olanlarını sıralayalım.Wordfence Security;
Live traffic özelliği sayesinde gerçek zamanlı olarak (iddia ediyorum google analyticsden daha hızlı ve görsel olarak daha rahat) sitenizdeki
Uzun lafın kısası wordfence security tam bir wordpress dostu ve bence wordpress sitenize mutlaka kurmanız gereken bir eklenti. Tercih tabiki size kalmış.
Kaynak site
- Güvenlik tehditi olarak bilinen 44.000 den fazla kötü amaçlı yazılımı tespit edebilecek kapasiteye sahiptir.
- Tüm yazılar,yazılara yapılmış yorumlar ve site içi tüm dosyalarınızı sürekli olarak taramadan geçirir ve güvenlik tehditi olabilecek kötü amaçlı yazılım ve phishing URL leri tespit eder.
- Trojan, şüpheli kod ve diğer bilinen virüsleri tespit ederek, virüslü dosyanızla ilgili yapılması gereken işlemlerinizde yardımcı olur. (Silme,yer değiştirme vs.)
- Yetkisiz DNS değişimlerini tespit etmek için sürekli olarak DNS güvenliğinizi görüntüler
- Sahte google botları, hacker ve botnetsler gibi genel güvenlik tehditlerini bloke etmek için firewall içerir.
- Sitenizin güvenlik kurallarını ihlal eden robotların ve kullanıcıların kullanımlarını kısıtlamak veya tamamen kullanımlarını engellemeniz seçeneklerini size sunar
Live traffic özelliği sayesinde gerçek zamanlı olarak (iddia ediyorum google analyticsden daha hızlı ve görsel olarak daha rahat) sitenizdeki
- robotların sitenize giriş zamanları
- gerçek kişilerin sitenize nereden geldiği (arama yoluylamı, belirli bir sitedenmi?) -giriş zamanı-sitenizdeki konu değişimleri(Humans)
- 404 hata linkleri (Pages not found, Top 404)
- sitedeki üyelerinizin eş zamanlı siteye giriş-çıkışları (logins and logouts)
- sitenizde en çok giriş yapanların sıralaması (top consumers)
Uzun lafın kısası wordfence security tam bir wordpress dostu ve bence wordpress sitenize mutlaka kurmanız gereken bir eklenti. Tercih tabiki size kalmış.
Kaynak site