Wireless modem çıkışını switch ile bölmek mümkün mü?

Ahmed Han

Asistan
Katılım
15 Nisan 2008
Mesajlar
145
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
TD-LINK (TP-W8901G) wireless modem ile TTNET üzerinden internete bağlanıyorum. Yalnız modemin wireless arabilirmi ile değil, üzerindeki ethernet çıkışı ile bilgisayarımı bağladım. Ethernet kablosu taa salondan benim odama kadar geliyor.

Şimdi benim sorum şu, bir adet ethernet switch satın alsam, odama gelen bu bağlantıyı ikiye bölüp iki tane farklı bilgisayarı internete bağlayabilir miyim? (Eve ikinci bir ethernet hattı döşemek istemiyorum, var olan hattı bölmekten başka çözümüm yok.)

Bunu daha önce yapmış, yapılabileceğinden kesin emin olan arkadaşlarım varsa lütfen bana yol gösterebilirler mi?
 

Qbilay

Asistan
Katılım
25 Nisan 2008
Mesajlar
302
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Merhaba odana kadar gelen kabloyu elbette 5 veya 8 port switch alarak cok rahat dagitabilirsin. Bu switchlerin fiyatlari 20-25 tl civarinda. Bir diger alternatifin ise salondaki telefon hattini odana tasiman. Telefon kablosu cat5 kablo kadar kalin olmadigi icinde istedigin yerden daha rahat gecirebilirsin. Son bir alternatif; modemim salonda dursun ben kablo goruntusu istemem dersen 1 adet Accep point ve 1 adet switch ile bu isi cozebilirsin fakat Acces point ayarlarini yapman icin (Ap client modda calistirmak icin) biraz bilgi sahibi olman gerekir.
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,961
Reaksiyon puanı
453
Puanları
7,263
O şekilde yapabilirsin, bağlantıyı eşit miktarda, kayıpsız böler. Sorun da yaşamazsın
 

Ahmed Han

Asistan
Katılım
15 Nisan 2008
Mesajlar
145
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Bir diger alternatifin ise salondaki telefon hattini odana tasiman. Telefon kablosu cat5 kablo kadar kalin olmadigi icinde istedigin yerden daha rahat gecirebilirsin.
Modemi tek kullanan ben olmadığım için modemin yerini değiştirmek istemiyorum. Benim için en uygun çözüm switch kullanmak. Hem öyle yaparsam iki PC arasında veri transferi için bir bağlantı da kurmuş olurum.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
İyi akşamlar.
 

qKTe

Profesör
Katılım
18 Şubat 2009
Mesajlar
2,243
Reaksiyon puanı
32
Puanları
0
Resimde ne görüyorsan aynısın yap. Kolay gelsin.
 

Ahmed Han

Asistan
Katılım
15 Nisan 2008
Mesajlar
145
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Resimde ne görüyorsan aynısın yap. Kolay gelsin.
Aynısını yapacağım, tek farkı hub yerine switch kullanıcak olmam.

Şimdi kafamda bir de şu soru var. Bizim evdeki diğer internet kullanıcıları arasındaki bandwidth kapma mücadelesi tam bir soğuk savaşa dönüştü. Acaba araya switch ya da hub gibi yabancı bir nesne girecek olması, zerre miktarı kadar dahi olsa, beni bu savaşta geride bırakır mı?
 

alperveli

Profesör
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
218
Alacağın switch cnet ya da 3com olursa ve 100 lük ya da 1000 lik bir switch alırsan data transferin daha hızlı olur ve oda mesafen uzunsa kaliteli bi cat5 kablo almanı tavsiye ederim zaten kabloyu eline aldığın zaman kalitesini anlarsın kabloyu sürekli üzerinde geçilecek bi yerden geçireceksen kalın kablo almanı öneririm cat6 alırsanda daha iyi olur ama cat5 işini görür
KOLAY GELSİN
 

Ahmed Han

Asistan
Katılım
15 Nisan 2008
Mesajlar
145
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
2igg1ox.jpg


Benim sistem konfigrasyonumda bir sıkıntı var galiba. Switch'ime iki tane PC takılı:
1) Laptop, WinXP Home
2) Desktop, Win7 Ultimate
Bu (1) ve (2) numaralı cihazların IP adreslerini neye sabitlememi tavsiye edersiniz?

Benim şu anki mevcut ayarlarımda laptopun IP'si x.x.x.143, PC'ninkisi ise x.x.x.141 şeklinde. PC çalışırken laptopu taktığım zaman laptop bağlanamıyor, fakat önce laptopu, sonra PC'yi bağladığım zaman ikisi de bağlanabiliyorlar.

Swicht altında PC ve laptopun başka IP'leri var, ve gateway ise sadece switch'i görüyor (bu benim teorim, doğru mu bilmiyorum) ve bu yüzden sorun oluyor.

Bu konuda ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Denememi istediğiniz birşey var mı?
 
Üst