Wireless güvenlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jujuman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jujuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar selam,

ben usr9111 wireless modem kullanıyorum ve bilmediğim birileri sürekli kotamdan kullanıp beni delirtiyorlar.

Eğer bilen birileri varsa bana "MAC" ve "BRIDGE" olaylarının nasıl yapıldığını ve ne işe yaradıklarını anlatabilirmi sevabına...

teşekkürler:icon_:

jujuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pek yaramıycak gibi...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Varsa MAC filtreleme yap. Sadece kendi bilgisayarının ağ cihazının MAC adresini modeme yaz diğerleri internete giremez. WPA ya da WEP şifreleme de yapabilirsin.

TwoFaced

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bridge 2 wireless arasında kurulan genelde mesafe uzatma veya sinyal güçlendirme amaçlı kullanılan bi olay.
Mac ten kastın mac adresi filtrelemeyse sadece izin verdinğin mac adreslerinin internete erişmesiyle ilgili. Güzel bi güvenlik önlemi sayılabilir..
Güvenlik kısmında şifreleme diye bi kısım olması lazım WEP veya WPA türlerinden birisini seçip wireless ağına şifre koyabilirsin. Sorununun çözümüde bu sanırım..
Mac adresini öğrenmek için
Başlat>Çalıştır>cmd enter
ipconfig /all
aşağıda çıkan bilgilerden Fiziksel Adres kısmında yazan numaralar senin mac adresindir.

jujuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Varsa MAC filtreleme yap. Sadece kendi bilgisayarının ağ cihazının MAC adresini modeme yaz diğerleri internete giremez. WPA ya da WEP şifreleme de yapabilirsin.

Nasıl yapılıyo mac? biraz anlatır mısın?

jujuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bridge 2 wireless arasında kurulan genelde mesafe uzatma veya sinyal güçlendirme amaçlı kullanılan bi olay.
Mac ten kastın mac adresi filtrelemeyse sadece izin verdinğin mac adreslerinin internete erişmesiyle ilgili. Güzel bi güvenlik önlemi sayılabilir..
Güvenlik kısmında şifreleme diye bi kısım olması lazım WEP veya WPA türlerinden birisini seçip wireless ağına şifre koyabilirsin. Sorununun çözümüde bu sanırım..
Mac adresini öğrenmek için
Başlat>Çalıştır>cmd enter
ipconfig /all
aşağıda çıkan bilgilerden Fiziksel Adres kısmında yazan numaralar senin mac adresindir.

WEP şifreleme yapmıştım zaten ama komşulardan biri bayaa azılı ve kırıyolar,hem yavaşlıyo bağlantım hemde kota aşımı oluyo sürekli

jujuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hemen deniyim bakalım becerebilecek miyim,çok teşekkürler bu arada