• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Winzip mi Winrar mı 7-Zip mi

Hangi Sıkıştırma Programını Kullanıyorsunuz

• Kullanılan toplam oy
    300
Reaksiyon puanı
3,156
Evet arkadaşlar hangi programı kullanıyorsunuz.
Anket başlasın :)

Bu konuda tercih yapmayı hiç düşünmemiştim.Sürekli torrent kullandığım için partlarla pek işim olmaz.Çok az kullanıyor olsam da winrar diyorum.

Winrar olmazsa olmazım diğerlerini hiç tercih etmedim.

Pc kullanmaya başladığım ilk günden bugüne winrar...

Mecburiyetten geçen gün winrar kurdum. Adi okul yönetimi dosyaların .rar uzantısı şeklinde olmasını istedi. Kullandığım program rar açıyor ama yapmıyor sade ama dönem bitsin winrar tekrardan kaldıracam. Forever PeaZip :)

2-3 yıldır ücretsiz yazılımlara yöneldiğim içine 7zip diyorum.

tabi şaşırdım bu kadar winrar'cı görünce
acaba kaçınız lisanslı kullanıyor. :D

7-zip hem ücretsiz hem de winrar'dan daha fazla sıkıştırıyor.
karşılaştırma biraz eski versiyonlardan ama idare edin :)

7zipCompareChart.gif

7zipWinrarWinzip.jpg

7zipWinrarWinzipMultipleFilesCompre.jpg

Winrar da güzel ama 7-Zip hem Winrar'ın yaptığı işi yapıyor, hem de daha fazla sıkıştırma yapıyor. Ben genelde .zip formatını kullandığım için .rar oluşturup oluşturamadığıyla ilgilenmiyorum açıkçası. Ayrıca 7-Zip ücretsiz, sürekli satın al penceresi de çıkarmıyor. Daha ne olsun :)

.rar uzantılı dosyalar oluşturacağınıza Windows Xp ve sonrasının direk açabildiği .zip uzantılı dosyalar oluşturursanız çok daha fazla kesime hitap edebilirsiniz. Rar kullanmak zorunda olduğumuz yerlerde rahatça 7 Zip ile dosyaları zipleyebilirsiniz. Onun haricinde her yerde 7z çok daha iyi.

winrar kullanıyorum ama fanatiği de değilim.kullanmam gerekirse gönül rahatlığıyla diğerlerini de kullanırım :)

Ben sadece sıkıştırılmış dosyayı açmak için kullandığımdan winRAR. İlk onu yükledim diye sanırım, değiştirmeden kullanıyorum. Öğrenci işi lisanslı :P

Ama arkadaşım sıkıştırma işlemlerinde 7-zip in çok başarılı olduğunu söylemişti. Format atarsam eğer bir gün, önceden bi denerim. Sadece açmak için bile olsa ücretsiz candır :)

Arayüz, işlev bakımından WinRAR' ı tek geçerim.

Mecburiyetten geçen gün winrar kurdum. Adi okul yönetimi dosyaların .rar uzantısı şeklinde olmasını istedi. Kullandığım program rar açıyor ama yapmıyor sade ama dönem bitsin winrar tekrardan kaldıracam. Forever PeaZip :)
vay adiler vay... ille de rar dediler ha. ne adi adamlarmış ya.

bize de rar demişlerdi
yazılım lisansları, yazılım seçme özgürlüğü, sıkıştırma algoritmalarıyla ilgili 1 sayfa mail gönderip ödevi de 7z formatında vermiştim :D
daha da olmaz deselerdi ödevi yine lzma2 algoritmasıyla sıkıştırıp uzantısını rar yapacaktım, nasıl olsa yazılımlar uzantıya bakmıyor her türlü açıyor :D

Arayüzü en kullanışlı WinRAR geliyor.