Winrar'ın Önbellek Yolunu Değiştirmek

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,155
Herkesin başına gelmiştir. Oyun kurarken önce Winrar'dan dosyaları çıkarmanız gerekmektedir. Siz o dosyaları D sürücüsüne atarsınız ama Winrar'ın önbellek yolu C olduğu için "Yeterli Depolama Alanı Yok" uyarısı ile karşılaşırsınız. Ya da Winrar'dan dosyalar çıkar ama bir o kadar da D sürücüsüne taşınması için beklersiniz. İşte bu sorunu yaşamamanız için çok basit birkaç işlem yapmanız gerekiyor.
jjzum.jpg

Öncelikle Winrar'ı açıyoruz.
jjzzh.jpg

Ardından Seçenekler / Ayarlar menüsüne tıklıyoruz.
jk00p.jpg

Karşımıza gelen ekrandan Yollar sekmesine geçiyoruz. "Geçici Dosyalar Klasörü" yazan yerin yolunu D: olarak değiştiriyoruz. Ya da istediğimiz herhangi bir sürücü yazabiliriz.

Tamam deyip çıkıyoruz. Bu kadar basit.

Bircan Caner TOYGU

http://shiftdelete.net

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Daha önce birkaç kez başıma geldi ama bu şekilde çözüm aramak yerine hep dosya silme ile çözüm bulmaya çalıştım. Artık nasıl bu sorunu çözüleceğini öğrendiğime göre yok yere dosyalarımı silmem :) Teşekkürler :flowers:

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,155
Beni sizler var ettiniz :D

Bir şey değil erenim... Basit ama önemli bir konu olduğu için hazırlama gereği duydum.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Sorun dosyaları sürükle bırak ile çıkarmanızdan kaynaklanıyor. Arşiv dosyasına sağ tıklayıp winrar menüsünden BURAYA ÇIKART... tıklayıp çıkacak yolu gösterirseniz önbellek kullanmadgn direk hedef klasöre çıkarırsınız. Yoksa tampon bellek işlemini her sürücü için tekrarlamak zorunda kalırsınız.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,155
Öyle bir şey yok. Buraya çıkar da deseniz önbellek kullanır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evet öyle arkadaş anlatmış her arşivde dosyada önbellek kullanılır ve arşiv kapatılırken bunlar silinir

TUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
engerex'in de yazdığı gibi, sağ tık buraya çıkar denildiğinde direk bulunduğu yere çıkarmaya başlar. Sürükle bırak yaparsanız önce geçiciye çıkarıp ordan hedef klasöre taşıyor. Yer sıkıntısı yaşayan insanlardan olduğum için biliyorum ben de. :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer vazgeçemiyorsanız sürükle/bırak yapacağınız zaman 7zip kullanın. 3 seçenek var. 1.Sabit bir yol 2.Varsayılan yol 3.Önbellek yok.
2 ve 3 işinizi görür.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
WinRAR için bir ipucu daha.
Eğer önbellek yoluna \..\ yazarsanız geçici dosyalar arşiv dosyasının bulunduğu sürücünün kök dizinine çıkarılır. İşin kötü yanı kök dizin Rar$DRa0.000 şeklinde boş klasörler doluyor.

Ugur51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Çok geç bir yorum olacak ama yaptığım halde hala C ye gidiyor ve yeterli alan yoktur hatası veriyor.