WinRar ile partlara bölünen video'nun kalitesi düşer mi ?

Hiko Seijùro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar başlığı kısa tutmak isterdim ama sanırım bu şekilde yazmam daha doğru oldu. Konu hakkinda bilgi sahibi bir arkadaşın yorumunu bekliyorum. İyi akşamlar.
------

Acikcasi hdd dışında benim için manevi değeri büyük olan birkaç videoyu dvd'lerde (double layer) saklamayı düşünüyorum. Hdd'ye pek güvenemiyorum. Uzun süre dursun Istiyorum böyle bir alternatif aklıma geldi. Zaten 8 10 senede bir dvd'yi değiştiririm her ihtimale karşı. Hatta belki 2 3 senede bile. Duruma bağlı. Önemli olan kalite düşer mi ?

Yani partlardan çıkardığımda aynı kaliteyi almak istiyorum tek videoda.

not: sıkıştırma yok sadece partlara böleceğim double layer dvd'ye sığdırmak için.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Veride kayıp olmaz; yani kalite değişmez.

Hiko Seijùro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım hocam. Emin olmak için teyit etmek istiyorum dediğim gibi benim için önemli bir video..

15 20 gb'lık bir videoyu partlara ayırıp dvd'lere kopyalıyorum ve kalitede hiçbir değişim olmuyor ? Tekrar ileride kullanmak istediğimde video yine bir bütün olarak (partsız) ve aynı kalitede kalıyor ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
winrar sadece arşivler, videonun içeriğini ve kalitesini değiştirmez. partlara ayırmanın ayrıca bir etkisi olmaz.

Hiko Seijùro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam teşekkür ederim. Benim için önemli olduğu için tamamen emin olmak istedim.

Teşekkür ederim cevaplar için. Konu kapatılabilir. Tabii bunun dışında şöyle yap saklamak için daha garanti olur diyen varsa fikirlere açığım. :)

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Veri saklama işinde en güvenilirler hala CD / DVD' ler. Yalnız arşivi oluşturup DVD' ye yazdıktan sonra test et. Yani RAR' dan hata vermeden çıkartıcak mı. Çok nadirde olsa bazen bozuk arşiv hatası verebiliyor.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Double Layer'a sığmayan DVD'leri WinRAR ile sıkıştırıp saklayacağına filmi parçalara bölerek saklamanı tavsiye ederim (MKV, MP4'leri bölen yazılımlar var). Çünkü bu durumda tek bir bitin bozulması bile WinRAR'ın dosyayı oluşturamaması riski ortadan kalkacaktır. Bu arada CD/DVD'lere de çok güvenli gözüyle bakma, özellikle gün ışığına karşı çok hassaslar.

Hiko Seijùro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğru diyorsunuz hepsinde sıkıntı çıkabilir belli olmaz ama benim gördüğüm ve de SwateR nickli üyenin de doğruladığı kadarıyla dvd'ler bir adım önde hdd'lerden. (Güvenlik konusunda)

Teşekkür ederim yorum için. :)